26/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Grădinariu, la prezentarea lui Balint: „O clasare mult mai bună decât în campionatul precedent”

Despre ceea ce a fost în cele 36 de etape ale stagiunii 2018-2019 a Ligii a 2-a a vorbit Alexandru Meszar, pentru ca reperele campionatului ce vine să fie trasate de Codru Grădinariu. Directorul general al „Bătrânei Doamne” nu a vorbit despre promovare și a insistat mult pe crearea unui grup puternic, tinerii clubului fiind parte importantă a proiectului.

Dar iată ceea ce avut de trasmis Grădinariu, făcând și trecerea spre surpriza serii, prezentarea lui „Gyuszi” Balint ca nou antrenor al echipei emblemă a orașului:

„Toate acțiunile noastre sunt posibile doar pentru că în spatele acestui brand , pe care avem imensa responsabilitate de a-l gestiona, există consolidată și reconfirmată deja, susținerea acestui oraș, din care fac parte administrația locală, mediul privat și suporterii.

Suporterii au susținut echipa necondiționat, aproape indiferent de sincopele din prestația acesteia. 

Administrația locală are un rol determinant  în susținerea financiară a clubului, fără acest vector de constanță neputand fi aici în acest moment.

Mediul privat, reprezentat aici de mai multe persoane, este cel așteptat în continuare pentru a se implica în dezvoltarea acestui proiect, pentru că, fără această susținere pe termen mediu si lung, unei entități sportive, mai ales de dimensiunea clubului nostru, îi va fi foarte dificil să performeze.

Și pentru că vorbim de stabilitate și dezvoltare, anul competitional 2019-2020 este unul în care clubul își propune ca obiective, step by step:

1. O clasare mult mai bună decât în campionatul precedent

2. Crearea condițiilor pentru ca tinerii jucători legitimați în cadrul clubului să promoveze și să debuteze în fotbalul mare. Acum, clubul are aproximativ 280  jucători legitimați, niciun copil nu plătește taxa lunară.

În acest sens, trebuie să vă reamintesc că în acest an îi avem la loturile naționale pe Vulturar Cătălin la U15, pe Miculescu David, Isac Damian, Hrezdac Denis, Gavrilă Ionuț și Oroian Alexandru la U18.

3. Continuarea construcției acestui club prin formarea unui grup puternic (în vestiar) și prin formarea unui club puternic, conditia sine-qua-non, perenității acestui proiect.

În virtutea acestei perspective de dezvoltare a clubului, singura acceptată de noi, cei din conducerea administrativă, am plăcerea să vă prezint CV-ul și apoi persoana celui care va fi din sezonul 2019-2020, antrenorul principal al echipei noastre, UTA Arad.

S-a afirmat în tricoul unei echipe de tradiție, FC Brașov, pentru care a jucat timp de patru sezoane. La jumătatea anilor 2000, a fost echipierul CFR-ului din Cluj, care-și începea, exact în acel moment, ascensiunea ce avea s-o transforme în multipla campioană de astăzi. În campionatul 2006-2007, a reprezentat echipa noastră, UTA Arad, pe prima scenă a fotbalului românesc, apoi a devenit campion național cu revelația Unirea Urziceni. 

După o aventură în Ungaria, la Diosgyor, a făcut pasul spre noua carieră, mai întâi ca antrenor-jucător al Unirii Tărlungeni.

La scurt timp, din postura de antrenor principal, promova micuța echipă din județul Brașov în liga secundă. De aici a făcut pasul pe banca tehnică a galben-negrilor de la FC Brașov, ca antrenor secund. Ca antrenor principal a mai condus echipele Academica Clinceni, ASA Târgu Mureș și FK Miercurea Ciuc.

Prima jumătate a sezonului în curs, 2018-2019, a terminat-o ca lider al Ligii secunde, pe banca Sportului Snagov, iar din retur a resuscitat o echipă cotată cu șanse minime să se mențină, Metaloglobus București. Cu două etape înainte de final, a strâns nu mai puțin de 71 de puncte cu cele două echipe, punctaj ce implică în lupta pentru promovare în acest moment!

Protagnistul principal al celor descrise mai sus este Laszlo Balint. Îi spunem bine ai revenit în mijlocul familiei Bătrânei Doamne și mult succes în viitoarea postură, de antrenor principal al UTA-ei!”

3
2
%d blogeri au apreciat: