UTA AradzTOP ARTICOLE

Balint a fost informat că UTA poate juca pe „Francisc Neuman” cel târziu în luna septembrie: „Emulație pentru echipă, ne așteaptă o vară destul de agitată”UTA nu a reușit să stea în picioare în fața Petrolului Ploiești decât o repriză și încheie zbuciumatul sezon 2018-2019 a ligii secunde cu al 7-lea eșec intern. Clinceni, Balotești, U. Cluj, FC Argeș, Luceafărul și ASU Poli sunt celelalte formații care au plecat cu toate punctele de pe „Motorul”, stadion pe care „roș-albii” ar trebui să înceapă și campionatul viitor.


Însă, conform celor spuse de noul antrenor, „roș-albii” ar putea reveni în Calea Aurel Vlaicu mai repede decât ar fi anticipat toată lumea sau de cum arată poza zilei de pe șantierul „Francisc Neuman”. Invitat la emisiunea condusă de Dan Filoti – DigiSport Matinal, alături de Emil  Săndoi și Ilie Poenaru ( antrenorul care a promovat-o pe Clinceni în Liga 1), Laszlo Balint s-a arătat extrem de optimist privind data la care noua sa echipă va intra în casă nouă. „Stadionul este unul dintre motivele pentru care eu am ales să merg la Arad. Oamenii de acolo au încercat și încearcă să finalizeze cât de repede stadionul și în acest moment se poate spune că este pe ultima sută de metri. Nu știu detalii foarte multe, dar este important că din ceea ce am discutat cu oamenii de acolo undeva în august, cel târziu septembrie, sperăm să putem juca meciuri oficiale pe noul stadion. Toată lumea știe ce suporteri sunt la Arad, ce emulație se va crea odată cu  inaugurarea noului stadion, iar domnul Săndoi poate să confirme că și la Craiova s-a întâmplat același lucru. Este o mică diferență în ceea ce privește capacitatea celor două arene, de la Arad și Craiova, însă sunt convins că se va crea o emulație extrem de benefică pentru echipă”, a spus tehnicianul prezentat, miercuri seara, ca noul tehnician al Campioanei Provinciei.


Pe de altă parte, cel puțin deocamdată, cuvântul promovare nu este rostit răspicat când vine vorba despre obiectivul stagiunii următoare la UTA, dar Balint explică: „Știu ce înseamnă UTA și spiritul acestei echipe. UTA este foarte iubită, iar suporterii sunt destul de pretențioși și tocmai de aceea și responsabilitatea mea și a tuturor celor care vom fi în acest proiect e mare. Promovarea nu e un obiectiv impus, dar sperăm. Cine mă cunoaște, știe că-mi doresc foarte mult să performez indiferent de clubul la care activez. Bineînțeles, raportat la condiții și situație, pentru că la Metaloglobus nu mă mai puteam bate la promovare ținând cont de locul pe care era echipa în momentul în care am preluat-o. Așadar, îmi doresc foarte mult ca și la Arad să avem constanță în rezultate și mai ales să dezvoltăm un joc care să fie pe placul suporterilor. Rezultatele nu vin întâmplător și atunci trebuie să ai și o idee de joc clară. Este mult de muncă, într-adevăr, ne așteaptă o vară destul de agitată din multe puncte de vedere, dar am entuziasm și încredere că putem reuși în acest proiect”. 

În studioul DigiSport, s-a vorbit și despre regula juniorilor pentru formațiile de Liga 2-a, iar „Gyuszi” Balint s-a declarat mulțumit de fondul de jucători de la UTA. „La Arad există un fond de jucători tineri foarte bun. Sunt jucători ca Miculescu, Hrezdac, Isac sau Oroian, care ați văzut ce gol a dat și ieri, din punctul acesta de vedere nu o să avem probleme. De altfel, unul dintre obiectivul clubului UTA ține de promovarea acestor juniori și e și normal să fie așa. Fotbalul românesc are nevoie de noi talente, așa cum sunt Dennis Man sau Adi Petre, care au plecat chiar de la Arad”, a adăugat noul „principal” al echipei fanion a Aradului.

Balint își încheie treaba la Metaloglobus chiar în „fieful” marii rivale a UTA, ASU Poli, după care toate eforturile sale se vor îndrepta spre  formarea unui lot competitiv pe Mureș. Prima zi de antrenament al utiștilor sub comanda lui Laszlo Balint e prevăzut pentru data de 25 iunie.22 comentarii

 1. Nici vorba… azi am trecut pe acolo, nici urma de muncitor… erau 3-4 la tribuna 1, in partea dinspre drum. Nu am idee ce faceau, dar doar de munca nu pareau saracii ca se ocupa. Ca sa fie gata cum zice Balint, ai nevoie de minim 200 oameni sa lucreze, pe schimburi, inclusiv noaptea. Stadiul lucrarilor nu mi se pare ca a ajuns nici la 70% din stadion, din pacate mai este mult de lucru si cu 3-4 oameni nu termini nici in 2 ani…??

  0
  0
  1. eu dimineata i-am vazut in peluza de langa fosta tabela cu un butoi sau ce era.100% aceeasi lucratori.bataie de joc in continuare.

   0
   0
 2. Balint vorbea de darea în folosință a suprafeței de joc în primul rând și numai o mica parte pentru public. Adică la 12.000 de locuri ceva de 3-4000 ,ca la Motorul. În două luni cu suplimentare de lucrători ,pare realizabil. Deci nu e vorba de inaugurare oficială și în totalitate. A fost ocupat Falca cu parlamentarele. Acum fiind pe locul 8 pe liste pleacă la Bruxelles Daca vine un iubitor de echipa ,poate îl și termina. pina in septembrie .!

  0
  0
  1. Ramane omul lui , Balcea….aceeasi mancare ! Penibil !!! Anu viitor vom schimba primaru din alt partid , la alegeri.

   0
   0
  2. Si cine iti da voie sa joci pe un stadion neomologat, ba mai mult neterminat?! Povești de adormit copii …..

   0
   0
 3. Un stadion nu se poate da în folosință parțial, eventual jumătate de teren, un vestiar, o peluză și jumătate de tabelă!? Dacă chiar există voință, da, ar putea fi gata până în septembrie, octombrie. Mai ales că e sezonul în care s-ar sărbători 75 de ani de UTA!
  Sigur, dacă promisiunile primite nu vor fi onorate, Gyuszi Balint nu va rămâne la Arad. Am mai spus, cât va fi pe banca echipei, putem spera să avem o echipă, care să joace acasă, pe stadionul ei și, eventual, să o facă și cu rezultate foarte bune.

  0
  0
 4. Domnule Balint, te-au mințit, nici o șansă anul acesta, doar dacă sar suplimenta numarul muncitorilor, si s-ar lucra zi lumină! Eu stau chiar langa stadion, si nu se lucrează absolut deloc, doar firma din giurgiu a mai lucrat la suprafata terenului, care si aia e departe de finalizare!

  0
  0
 5. Abureala!Cronometrul sportarad,va mai curge mult si bine…Trai Baftalo!!!Nu sunt rasist,departe de mine gandul…,dar cam asa se avanseaza….Construim structura „palatului”,la „rosu”,apoi ni se propune o singura camera de locuit,in rest….va mai fi cumva….Toti gramada in aceasi odaie…Asta nu inseamna emulatie ci repulsie si negare..
  Cine isi va asuma raspunderea ca sa se joace intre betoane neterminate?
  Ceea ce nu s-a facut in aproape 5 ani,o vor face in 3 luni?Pe graba si lucrari prost facute,ca si pe Motorul?Mai bine nu,merci…
  Deocamdata..obiectivul numarul 1,noi votantii aradeni,l-am atins…L-am trimis pe Falca out-Arad…Acum urmeaza,odata cu el sa dispara si firmele capusa,Tehnodomus,Sylcotrans,Paniprod….Cred ca si daca in Antarctica sau pe Marte ar fi avut sanse politice,l-am fi trimis acolo pe Falca…Actiune reusita cu brio!Felicitari aradenilor!
  Acum vor iesi multe la suprafata….doar un pic,pic,pic….rabdare…Ia sa vedem dosare si contracte ramase prin sertare,ca doar nu le va putea duce la Bruxelles…
  „Drum bun si cale batuta” Jitza!Te-am rezolvat de data aceasta,noi aradenii!

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button