Sporturi de contact

Ziua porților deschise la Casa Sindicatelor de ziua maestrului Mihai Botez și la 10 ani de la înființarea Seishi Budo Arad





Părintele artelor marțiale din România a sălășluit la Arad. Până în ziua trecerii sale în neființă, pe 9 decembrie 2011, Mihai Botez a fost ani la rând cel mai bătrân campion mondial de judo din lume și un exemplu de disciplină și abnegație. Discipolii săi nu l-au uitat și deschid porțile sălii de la Sindicate, acolo unde maestrul a predat până ultimii săi ani viață, pe 3 iunie. „Născut pe 30 mai 1922, soke Mihai Botez a fost părintele nostru spiritual, ne-a învățat tot ce știm pe plan sportiv și uman. Chiar dacă el nu mai este printre noi, îi sărbătorim ziua de naștere așa cum îi plăcea lui, în sală. Totodată, sărbătorim și împlinirea a zece ani de la înființarea clubului sportiv Seishi Budo Arad, sperăm să umplem sala cu practicanți ai artelor marțiale și judo-ului. Invitațiile au fost făcute pentru ziua de luni, de la ora 19”, ne-a mărturisit Shihan Pavel Milovan (9 Dan Ju Jitsu).

Așadar și familia judo-ului arădean este invitată la sala de la Casa Sindicatelor. „Tot de ziua lui Misa bacsi, de obicei deschideam ușa Sălii CSȘ Gloria, dar în acest an am decis să ne alăturăm lui  Shihan Pavel Milovan la sala de la Sindicate. Marele maestru a predat acolo în ultimii ani ai vieții sale, vrem să-i cinstim memoria pe saltea. Oricum și cu ocazia competițiilor majore internaționale de pe 16 iunie, Ziua Judoului Arădean și prima etapă de Euroligă, vom evoca figura lui Mihai Botez chiar în sala UAV ce-i poartă de doi ani numele”, spune Silviu Turc, un important al competițiilor de judo din orașul nostru.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button