Fotbal juniori

Academia Brosovszky 2010 a luat argintul la puternicul turneu organizat de fostul internațional sârb, Savo Milošević





Combinata Academia Brosovszky – Viitorul Arad a fost angrenată, la finele săptămânii trecute, într-o puternică întrecere internațională rezervată fotbaliștilor născuți în anii 2006-2010. Inițiatorul competiției este fostul internațional sârb, de origine bosniacă, Savo Milošević, proprietar al unei puternice Academii la Bijeljina. Chiar în orașul din Bosnia, la baza cu patru terenuri, lac de agrement și hoteluri, arădenii, angrenați în competiția de 2010, au surprins plăcut, îmbinând utilul cu plăcutul chiar de Ziua Copilului.

În faza grupelor, „negru-verzii” au trecut cu 3-0 de sârbii de la SN Tiki Taka (marcatori Bacalu 2, Cotuna), cu 2-1 de slovacii de la FK Tempo (Sîrb, Șulea) și 1-1 cu National Sofia (Șulea). În urma acestor rezultate, arădenii și-au luat biletele pentru sferturi, unde au trecut cu 2-0 de FK Omladinac (Serbia), după reușitele semnate Șulea și Bacalu. Semifinala cu bosniacii de la Jirinski Mostar a fost decisă de un gol înscris de Alex Șulea în ultimul minut de joc, astfel că  Academia Brosovszky a jucat cu trofeul pe masă împotriva celor de la Ole Borca. Scorul în timpul regulamentar a fost egal, 1-1 (gol Șulea), sârbii fiind mai inspirați la penalty-uri.

Așadar, arădenii au trebuit să se mulțumească cu argintul, dar și cu titlul de cel mai bun jucător al turneului ce a mers la Alex Șulea. „Nu cred că puteam petrece Ziua Copilului într-un mod mai plăcut ca aceasta. Băieții s-au bucurat de fotbal pe niște terenuri excelente, dar au avut și alte beneficii la Academia lui Savo Milošević, printre care plimbări cu trenulețul și altele. Totodată, a fost o excelentă repetiție pentru finala Champions Trophy Under 11, de la Viena, de la finalul acestei luni”, a spus Flavius Moisă, antrenor al combinatei Academia Brosovszky – Viitorul Arad alături de Ciprian Pistrui.

Cătălin Bociort, Bogdan Barna – Denis Tănase, Alex Șulea, Luca Pop, Ianis Cotuna, Rareș Sîrb, Ianis Bacalu, Patrck Trif și Rareș Mîrne,  Bogdan Grunță, Arthur Stoica, Bogdan Mușat, Denis Ursoi și Luca Marincei a fost lotul deplasat de gruparea arădeană în Bosnia-Herțegovina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button