Arhivă articole

Mărunțiș guvernamental pentru Man, Petre și restul „eroilor” de la Euro 2019România U21 s-a calificat în premieră în semifinalele unui Campionat European şi de asemenea a obţinut locul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Tricolorii au câştigat Grupa C, după 4-1 cu Croaţia, 4-2 cu Anglia şi 0-0 cu Franţa. Elevii lui Mirel Rădoi s-au oprit în semifinale, Germania câştigând cu 4-2. Performanţa jucătorilor de la naţionala U21 e recompensată însă cu sume foarte mici. Spre exemplu, jucătorii unei echipe de mijlocul clasamentului din Liga 1 Betano obţin aceste prime pentru o victorie cu o formaţie la fel de modestă.

„Cadrul legislativ şi noua formă a HG 1447 permit acordarea de premii pentru performanţa echipei naţionale de fotbal U21 obţinută la Campionatul European. <<Tricolorii>> noştri merită din plin aceste premieri din partea Statului şi, în măsura în care Federaţia Română de Fotbal va solicita oficial acest lucru, MTS va demara de îndată procedurile pentru efectuarea acestor premieri”, a declarat Bogdan Matei, ministrul tineretului şi sportului, pentru Agerpres. Acum, rămâne de văzut când Burleanu&Co. vor depune cererea oficială pentru a premia elevii lui Mirel Rădoi.

Pentru ocuparea locurilor 3-4 la EURO 2019, jucătorii pot primi din partea Guvernului, în baza HG 1477, 2.500 de lei (528.23 de euro) în cazul în care ar fi încadraţi la locul patru. Dacă performanţa lor ar fi privită ca un loc trei, atunci fiecare va încasa 5.500 de lei, adică 1.162 de euro.

1
1
loading...

Un comentariu la articolul: “Mărunțiș guvernamental pentru Man, Petre și restul „eroilor” de la Euro 2019

  1. Astia au posturi caldute,prin FRF si MTS….dar daca ei dau 530- 1000Eur,tineretul se pisa pe banii si premierile lor,salarii mult mai mari….Exista lege guvernamentala,ca daca MTS propune spre guvern o premiere,se poate premia imediat guvernamental cu ordonanta de urgenta,o alta premiere,alocata prin lege!Ce se asteapta?

    3

    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.