UTA Arad

Rus se operează mâine, la Timișoara, dar merge cu UTA în Slovenia pentru antrenamente pur fizice





„Bătrâna Doamnă” ar putea, totuși, conta pe căpitanul său încă din primele runde ale noului sezon. După ce și-a fracturat pometele stâng la mijlocul reprizei al testului cu Ineul, Ciprian Rus se va opera chiar mâine, la Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, din Timișoara, acolo unde s-a și internat în această dimineață. De la ora 11, trei medici se vor ocupa de atacantul de 29 de ani, respectiv dr. Șerban Talpoș, dr. Robert Avrămuț și dr. Florin Dehelean, perioada de inactivitate totală a fotbalistului fiind de două săptămâni.

Vestea bună este că Rus poate pleca cu echipa în cantonamentul din Slovenia, pe 14 iulie, dar acolo va avea parte de antrenamente pur fizice, pe care colegii săi le vor bifa în prima parte a acestei luni. E exclus ca fotbalistul să fie folosit în partidele de verificare pe care UTA le va disputa în stagiul de pregătire, însă sunt șanse mari ca Rus să fie luat în calcul pentru startul sezonului. Oricum, dacă va intra pe teren în disputele pe puncte, cel mai bun marcator al „roș-albilor” în stagiunea 2018-2019 (cu 18 reușite) va trebui să se protejeze cu o mască de carbon. Aceasta va trebui purtată cel puțin până la finalul acestui an.

Așadar, conducerea „roș-albă” nu mai este nevoită să intervină pe piață pentru încă un atacant, dar varianta mijlocașului străin, care ar putea evolua de nevoie și ca al doilea atacant, rămâne în picioare.









6 comentarii

  1. o conducere profesionista , care are ca obiectiv promovarea, nu poate sa se limiteze la doar doi atacanti, toate echipele cu pretentii au 4-5 atacanti de valori apropiate, aici nu vorbesc de juniori. Daca unul e accidentat si celalat i-a cartonas rosu, ce faci ? s-au intamplat astfel de cazuri in care s-a improvizat si nu fost ok. Degeaba ai ocazii si nu marchezi , pentru ca ,fotbalul se joaca pe goluri, deci aduceti inca 1-2 atacanti plus un mijlocas ofensiv.

    0
    0
    1. Normal ca asa e,si Chindia a avut 4 atacanti de valori apropiate ca sa dau doar un exemplu.Macar un atacant ar fi mai mult decat necesar plus mijlocasul ala ofensiv.

      0
      0
  2. Eu nu înțeleg de ce se tot forțează sa se joace doar cu un singur vârf!La noi in România se vrea sa se joace ca și la echipele mari de afara,dar se uita ca nu ai jucătorii respectivi pentru a juca doar cu un singur atacant, se joaca cu doi închizători de cele mai multe ori și atunci cine sa construiască cine sa îl pună pe atacant in valoare sa dea gol, e clar ca poate veni și Suarez sau levandowschi ca tot nu o sa dea gol in sistemul de la noi.Pentru fotbalul de la noi cel mai bum sistem e 1-4-4-2 ca sa joci alt sistem îți trebuie mijlocașiofensivi de valoare care sa urce sa între in combinații cu atacantul și fundași laterali care sa urce mult sa între in combinații .Cum sa te bazezi doar pe doi atacanți in lot dacă unul e accidentat și al doilea e suspendat și tie îți trebuie victorie ce faci atunci cine da gol?Trebuie neaparat 4 atacanți într-un lot.

    0
    0
    1. Ideea cu un atacant e buna, problema e al 3lea care trebuie sa accepte din start statutul de rezerva si asta e greu de acceptat la semnatura sa pierzi un an dar nici bani nu primesti, in rest sistemul cu 2 inchizatori e bun,caci unul daca e ofensiv e mereu in fata.. Deci ai un 4-4-1-1 , 4-4-2 poti juca doar cu jucatori de viteza laterali care sa faca atat faza defensiva cat si ofensiva si in Ro sunt putine echipe ce pot adapta acest joc , schema de joc e alcatuita si pe scheletul echipei

      0
      0
  3. Configurația lotului cu Rus valid plus inca un ,,ofensiv” era alegerea lui Balint. Și era. corectă . La ghinion nu îți ajung nici șase atacanți !Ce sa mai zicem ,in situații de criza in meci cînd nu dai gol nici cu trei atacanți in teren ?? Majoritatea antrenorilor îmbrățișează ideea de a primi doar 15 goluri în 38 de etape !!Nu 64 ca UTA anul asta. Să nu-l învățăm meserie pe Balint !! Și nu uitați plaja financiara !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button