31/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Șimăndan revine la „vatră”: Balint îi dă o șansă mijlocașului ofensiv de 19 ani

24 de utiști s-au antrenat, aseară, sub comanda lui Laszlo Balint și a colaboratorilor săi, ultimul sosit la Arad fiind un fotbalist de 19 ani. De altfel, Marius Șimandăn, căci despre el este vorba, se întoarce acasă după aventura la Centrul Național de Pregătire Timișoara. Mijlocașul ofensiv de bandă a ajuns în urmă cu patru ani, alături de alți componenți ai UTA-ei selecționați sub „tricolor” de la grupa de 2000, precum, Denis Giosu (transferat între timp la Bari), Rareș Deta sau Adrian Stoianovici (acum la Metaloglobus), copii trecuți prin mâinile profesorilor Arpi Czerneszky, Adi Petruț și Nelu Herman. Proiectul nu a avut continuitatea dorită de conducerea FRF, în sensul că CNP-urile nu au dobândit certificate de identitate sportivă și de un an de zile jucătorilor le-au lipsit competițiile oficiale.

Cum în ligile doi și trei a venit vremea fotbaliștilor născuți în anul 2000, majoritatea jucătorilor care s-au pregătit pe Bega sunt testați sau chiar au semnat deja contracte în special cu grupările din Vest. Se părea că Șimăndan va ajunge la Mioveni, dar UTA a intrat pe fir și s-ar putea să-l țină la „vatră” dacă va fi pe placul lui Balint.

Așadar, noul principal al „roș-albilor” mai are de testat un fotbalist în testul cu Pecica, pe lângă Bogdan Botea și Denis Crăciun, care evoluaseră – de altfel și cu Ineu. Disputa amicală începe mâine, la ora 11, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic.

10
0
%d blogeri au apreciat: