Fotbal juniori

Viitorul, prima echipă arădeană sigură de prezența la startul noului campionat național Under 16



În cadrul ședinței de Comitet Executiv care a avut loc miercuri, 3 iulie, la Casa Fotbalului, s-a aprobat înființarea, începând cu acest sezon, a unui Campionat Național dedicat juniorilor U16. Așadar, după ce sezonul trecut s-a înființat Liga Elitelor și la categoria de vârstă sub 15 ani, ediție inaugurală câștigată de FC Viitorul, s-a decis organizarea unui campionat național și la categoria de vârstă sub 16 ani.

Principalul obiectiv al acestei noi competiții este de a asigura continuitate și meciuri cu miză jucătorilor în perioada dintre Under 15 și Under 17. Pot participa în competiție doar cluburile afiliate la FRF: echipele din Liga 1, câștigătoarele celor 16 serii din Liga Elitelor U15, ediția 2018-2019, urmând ca restul de locuri să se completeze în baza clasificării Academiilor de copii și juniori, dar și pe baza cererilor  de înscriere din partea acestora.

Prima echipă arădeană sigură de prezența la startul noii competiții este Viitorul. Echipa lui Dinu Maghici a fost câștigătoarea seriei a 13-a a Ligii Elitelor Under 15, trecând apoi și de „zona” de la Timișoara, dar oprindu-se în semifinala de la Craiova. Probabil, conform clasificării oferite de FRF (locul 9 pe țară), Academia UTA va înscrie și ea formația pregătită de Dinu Donca în această competiție, clasată pe locul secund al seriei a 12-a a Ligii Elitelor U15, în spatele lui ASU Poli.

Campionatul va fi alcătuit din 36 de echipe (3 grupe a câte 12 echipe), care vor fi împărțite conform criteriului geografic.Sistem competițional: 22 de etape care se vor desfășura în sistem tur-retur.

Categoria de vârstă sub 16 ani este una foarte importantă întrucât, la nivel de echipă națională, este premergătoare primelor partide oficiale, calificarile pentru Campionatul European U17.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button