Arhivă articole

Balint etalează atuurile „roș-albilor” la startul Ligii secunde: „Echipă echilibrată în toate compartimentele, grupul unit și sufletește, familia UTA”Aseară, aproximativ de 1000 de susținători ai „Bătrânei Doamnă” a fotbalului românesc s-a familiarizat cu lotul pentru campionatul 2019-2020, așteptările vizând și de această dată locurile promovabile în Liga 1. Deocamdată, jucătorii au vorbit doar în cele 7 meciuri amicale, în care au bifat șase succese și au pierdut o singură dată în fața echipei saudite, Al Fateh.

Sâmbătă, e vremea primei partide pe puncte din noua stagiune, iar Laszlo Balint poate trage concluziile perioadei de pregătire. „Suntem în fața unui debut de sezon, probabil cel mai frumos din istoria Ligii a 2-a, totodată și cel mai greu. Și nu este doar opinia mea, ci și a multor oameni din fotbalul românesc. Se aliniază la start multe echipe cu tradiție, cu forță sportivă și financiară. UTA este una dintre echipele care sper să emită pretenții. În primul rând prin evoluția echipei și tocmai de aceea știm că este o responsabilitate pe umerii noștri, dar eu cred că suntem pregătiți. Am făcut o campanie de transferuri, cred eu, destul de bună pentru acest nivel. În plus, am parcurs niște etape bune în toată această perioadă de pregătire și așteptăm cu încredere acest debut de sezon. Știm că nu va fi ușor, mai ales că primul meci îl vom disputa pe propriul teren, în compania unui adversar care sezonul trecut a evoluat în primul eșalon. Încercăm să ne uităm doar la ce am pregătit în această perioadă, la potențialul nostru și să încercăm să ne apropiem victoria în acest meci de sâmbătă, unde sper să evoluăm în fața unui stadion plin”, a punctat din capul locului noul tehnician al UTA-ei.

Fiind vorba despre un start de campionat și majoritatea combatantelor au schimbat foarte mult la nivel de loturi, diferența ar putea-o face individualitățile sau forma sportivă a jucătorilor. „Eu îi simt pe băieți foarte bine. Am spus-o și în cantonamentul din cantonamentul din Slovenia, am progresat la toate palierele chiar de la primul antrenament. Dar, fotbalul se rezumă și la evoluții sau execuții individuale, sunt foarte multe meciuri decise astfel. Iar eu cred că stăm destul de bine și din acest punct de vedere. Avem în compartimentul ofensiv cel puțin doi jucători care sunt familiarizați cu golul și înfometați de gol. Dar, avem  fotbaliști buni sau foarte buni și în apărare sau în compartimentul median, dar și înre buturi. Am adus doi portari foarte buni, certitudini clare în Liga 2-a. Concluzionând, avem o echipă echilibrată, acesta este cuvântul care trebuie să domnească la UTA, echilibrul între compartimente”, a adăugat tânărul tehnician.

Urmează trei zile extrem de intense pentru Laszlo Balint, care, mâine, susține proba scrisă pentru admiterea la Licența PRO, vineri ca conduce ultima ședință de pregătire înainte de debutul oficial ca antrenor al UTA-ei, iar sâmbătă, la ora 13, e meciul cu Dunărea Călărași. „Sunt ambiționat să trec și trecem cu toții cu bine de această săptămână. Și am mare încredere că așa va fi. Deja i-am văzut pe băieți și mai încărcați după seara de ieri și mesajul galeriei, cred că l-au înțeles perfect. S-a creat un grup bun în vestiar, s-au creat și relații sufletești între noi. Sper să se vadă această forță a grupului și să se vadă că familia UTA poate reuși”, a mai punctat fostul fundaș.

14
0

2 comentarii la articolul: “Balint etalează atuurile „roș-albilor” la startul Ligii secunde: „Echipă echilibrată în toate compartimentele, grupul unit și sufletește, familia UTA”

  1. Decorul de început să fie un ,,vulcan” în tribune și pe teren. Fără nervi ,dar cu nerv ! Toate micile amănunte luate în calcul Cel puțin 5 etape trebuie abordate la virf de forma ,cu gândul la victorie și în pauzele de hidratare !! E greu dar alta cale nu exista.!! Liga a doua promite ceva peste prima Sa contribuim și noi la acest frumos deziderat. Hai UTA. !!!

    23

    0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.