UTA Arad

Discuții cu Bîlcea și Ardelean la final de antrenament pentru utiști: „Ni s-a confirmat sprijinul orașului, băieții – puși la punct cu schimbările din legea jocului”





La finalul antrenamentului din această dimineață, jucătorii „Bătrânei Doamne” au rămas o jumătate de oră în plus în vestiar pentru două discuții interesante. Cu tematici diferite.

Ca reprezentant al autorităților locale, Sergiu Bîlcea a ținut să le transmită un mesaj de susținere „roș-albilor”, vorbindu-le – bineînțeles – și despre stadionul „Francisc Neuman”. „Domnul Bîlcea ne-a confirmat srijinul orașului, al dânsului, susținând că se fac toate eforturile necesare pentru urgentarea finalizării noului stadion. Discuția rămâne aceeași, emulația ar fi extraordinară pe noua arenă din partea tuturor, suporteri, echipă, conducere, avem încredere în autorități că vor rezolva această problemă. Dar, rămâne să ne facem treaba la fel de bine și pe actualul stadion, nu există scuze sau alibiuri. Am regăsit și Motorul II într-o stare acceptabilă, nu impecabilă. Apreciem că s-au făcut eforturi, au montat și instalația de udat, deocamadată, însă, iarba nu este foarte deasă peste tot. Ne deranjează puțin, dar ne putem face antrenamentele fără probleme”, ne-a mărturisit Laszlo Balint.

Dar, în mijlocul fotbaliștilor arădeni a ajuns și Mircea Ardelean, al doilea cel mai bine cotat arbitru arădean, după Ovidiu Hațegan. „E și acesta un aspect important în pregătirea noului sezon. Băieții au puși la punct cu schimbările din legea jocului, mai ales că există ceva noutăți importante în acest sens”, a adăugat Balint.

Din gura „centralului” din circuitul primelor două ligi, Rus et. comp. au aflat că de acum înainte orice minge jucată de un atacant cu mâna în careul advers e henț. În schimb, fundașii nu sunt tot timpul sancționați, ci numai când mâinile lor ating mingea aflată de la brâu în sus.  O noutate nouă ar fi legată și de circumstanța în care un adversar ar trebui pedepsit cu cartonaș roșu pentru o intervenție dură. Dacă arbitrul nu apucă să-l arate până ce jucătorul bate lovitura liberă dictată, în dorința de a grăbi jocul, se revine și culoarea cartonașului e doar galbenă.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button