UTA Arad

Stoican: „Noi vrem să jucăm cu Dinamo, Steaua…sigur că și UTA este echipă mare, dar și noi suntem Petrolul”





Aproximativ 2600 de bilete au vândut cei de la Petrolul până astăzi, cu trei zile înainte de meciul cu UTA, din cadrul etapei a doua a ligii secunde la fotbal. La acestea se adaugă abonamentele, și – bineînțeles – fanii își pot procura mai departe tichete de la casa de bilete a arenei „Ilie Oană, care este deschisă zilnic, între orele 09.00-16.30, inclusiv sâmbătă și duminică. Prețurile biletelor sunt următoarele: Tribuna 0 – 25 lei; Tribuna I – 20 lei; Tribuna II – 12 lei; Peluze – 8 lei.

Dar, lucrurile se învârt și la nivel de club și echipă pentru ploieșteni. Astăzi, înainte ca antrenorul Stoican și fotbalistul Bărboianu să prefațeze meciul cu „Bătrâna Doamnă”, conducerea „lupilor” a anunțat prelungirea a două parteneriate. A făcut-o prin intermediul președintelui Marius Stan, cel care și-a oferit serviciile și la UTA în precedentele două sezoane și care a anunțat acum că firmele Impact Dezvoltator și Alexandrion Group susțin în continuarea activitatea grupării prahovene. Dar, fostul șef al celor de la Oțelul Galați a vorbit puțin și despre partida cu arădenii: „Vom avea un joc dificil, cum vor fi toate de altfel. Este un campionat extrem de echilibrat, cred că cei care vor intra în teren vor fi determinați până la ultima fluier. Sper ca momentele extraordinare de după meciul din prima etapă să le retrăim și luni, pe Ilie Oană. Am încredere că munca de zi cu zi, aplicată, a antrenorilor și jucătorilor, sunt premise că va fi bine”, a spus.

Discursul lui Flavius Stoican s-a concentrat mult în jurul publicului, al numărului mare de susținători așteptat luni seara pe „Ilie Oană”, precizând – totodată – că elevii săi au datoria să facă un meci bun și să obțină un rezultat pe măsură. „Îmi doresc să fie public numeros la stadion și asta cred și așa se va întâmpla. Oamenii care vor veni la meci vor dori o victorie, ne vor împinge de la spate și vor fi bucuroși dacă vor vedea o echipă care se ridică la pretențiile acestui public minunat. Dar, pe lângă acest public, avem o galerie ce ne-a susținut din primul până în ultimul minut cu Metaloglobus și când am jucat mai bine și când am avut dificultăți. Avem datoria ca la final de partidă, noi cei de la club, cu toții, să facem în așța fel încât fanii noștri să pelce fericiți acasă. Echipa pe care o conduc este formată din jucători responsabili și știu că este un meci foarte important împotriva unei echipe care a început destul de bine campionatul. Eu zic că victoria va veni în urma unui joc bun, trebuie să jucăm bine, chiar dacă se întâmplă ca în timpul unui joc să fie și momente mai puțin bune. Dar, prin dăruire și dorința de a demonstra că suntem o echipă puternică, jucătorii îmi dau speranțe că ne vom bucura la final. Vreau să văd de la jucătorii mei lucruri frumoase și în ce privește spectacolul, dar și lucruri responsabile. Trebuie să fim concentrați și conectați la joc, să avem agresivitate în sensul bun al cuvântului, pentru că oamenii, chiar dacă rezultatul nu este pe măsura așteptărilor, vor să vadă atitudine, dorință de câștig, iar la final să ne putem uita în ochii lor. Sunt lucruri normale pe care le cer jucătorilor în care cred foarte mult, indiferent de situație, indiferent de rezultat. Dacă ei fac lucrurile acestea, pentru mine sunt acei jucători pe care eu și publicul îi admirăm”, susține fostul fundaș al naționalei.

Tânărul „principal” a vorbit și despre adversarul de luni, dar oprindu-se, din nou, mult și asupra calității elevilor săi. „ Cei de la UTA au un moral foarte bun. Au făcut instrucție cu Dunărea Călărași, o formație ce a jucat până acum două luni în Liga 1 și sunt încrezători în forțele lor. Vin degajați, descătușați, dar asta nu înseamnă că vor avea un meci ușor. Va fi un meci deschis oricărui rezultat, iar noi vom face tot posibilul ca să câștigăm. Nu o să fie ușor, dar avem șanse foarte mari de a câștiga această partidă pentru că avem toate premisele, toate condițiile. Adică tot ceea ce trebuie pentru a obține o victorie în fața unui public și a unui stadion frumos, într-o atmosferă frumoasă. În primul rând, despre jucători buni, valoroși, inteligenți, cu calitate și atunci este normal să avem speranțe mari. Un rezultat de egalitate ar fi două puncte pierdute. Am încredere în monitorizare, discuții, imagini, dar nu înseamnă totul. Avem destule date despre UTA, o echipă agresivă, ce joacă un fotbal bun, dar nu este de nebătut. Sunt formați și ei acum, nu vreau să îi ridicăm prea sus, chiar dacă au făcut un meci bun cu o echipă care și ea vrea să promoveze. Nu înseamnă că o să semene acel meci cu acesta, o să dea peste o echipă Petrolul cu multă dorință, dar și un public ce ne va împinge de la spate. Sunt convins că o să facem o partidă bună și vom obține victoria. Voi fi foarte dezamăgit dacă nu vom lua cele trei puncte. Noi vrem să jucăm cu Dinamo, cu Steaua, sigur că și UTA este echipă mare, dar și noi suntem Petrolul”, a mai punctat Stoican.

Ștefan Bărboianu este unul dintre fotbaliști transferați de Petrolul în această vară, de la Chiajna. Fundașul dreapta s-a dovedit deja decisiv cu centrarea de la golul lui Meza Colli, contra celor de la Metaloglobus. „Suntem conștienți că nici un meci din acest campionat nu va fi ușor,  drept dovadă meciul trecut care se credea că îl vom câștuga la pas. Dar, acea victorie a fost mult mai savuroasă pentru că știm cât de mult am muncit pentru ea. Ne va aștepta un meci extraordinar de greu, întâlnim o echipă care este contracandidata noastră, care va veni cu foarte mare ambiție aici. Până la urmă, UTA vine pe <<Ilie Oană>> să joace cu Petrolul, nu cu orice echipă. Dar, vă asigur că vom da totul luni seara, vrem să mergem să privim în față lumea care ne aplaudă. Vom face absolut tot ce stă în puterea noastră, fizic și tactic, pentru a avea un rezultat bun”, a menționat apărătorul „lupilor galbeni”.

Petrolul – UTA, din cadrul rundei cu numărul doi a ligii secunde, va avea loc luni, 12 august, de la ora 18 și va fi transmis în direct pe Digi Sport1, TelekomSport și Look TV.

6 comentarii

  1. Ce plini de ei sunt inganfatii astia doi . Las ca va vad luni seara ce puteti . Am sa va strg din tribuna mai usor cu declaratiile .

    0
    0
  2. Cred că va fi un meci peste nivelul ligii a doua, cu multe goluri! Pronosticul meu batem cu 3-2, iar Buhacianu va marca din nou o dublă!

    0
    0
  3. Le doresc, SINCER!, sa joace la anul cu Dinamo(astia probabil, vor retrograda in Liga2).Cu Steaua, mai au de asteptat.Astia sunt in ligile inferioare.
    HAIDE UTA!!!

    0
    0
  4. Sunt declarații normale, mobilizatoare inainte de meci.
    Totuși, ar fi frumos să-l auzim pe renumitul Stoican, după meci: dacă UTA n-ar fi inscris mai multe goluri decât noi sunt sigur că n-ar fi câștigat.
    Hai băieții, aveți antrenor cum rar găsești in România, luptați pentru el, pentru voi și pentru noi, ăștia care suferim de pe margine. Forza UTA!!!

    0
    0
  5. se asteapta un meci deschis dar eu zic ca va fi strans apararea va face diferenta nu atacul va fi canicula la ora meciului zic 1-1 sau 0-1 petrolul a fost condusa de metaloglobus i am vazut in dificultate au probleme sunt sigur ca petrolul nu castiga cu uta!nu stiu cine sunt arbitri ca si aia pot influenta usir rezultatul!ce va fi va fi
    oricum campionatul se joaca in retur se da decisiva!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button