UTA Arad

Balint, despre Petrolul – UTA: „Este primul derby al acestui sezon, pentru spectacolul fotbalistic era bine să se joace mai târziu”





Două dintre echipele ce au bifat victorii în debutul prezentei stagiuni de Liga 2-a se duelează în cadrul etapei a doua. E și un duel de tradiție în fotbalul românesc, atâta timp cât cele două echipe au adunat împreună 10 tituluri de campioană și pe care suporterii vor să le vadă, din nou, cât mai repede în elita fotbalului românesc.

La prima vedere, ploieștenii par mai îndreptățiți să spere în promovare, atâta timp cât beneficiază și de un aport important din partea factorului privat, iar stadionul lor – „Ilie Oană” – e unul dintre cele mai moderne din țară. Chiar Laszlo Balint certifică acest fapt: „Ne așteaptă o deplasare foarte dificilă, mergem la o echipă puternică, cu un stadion frumos, cu o atmosferă extraordinară. Petrolul și-a anunțat de la bun început intențiile de promovare, au mutat atât la nivel adminsitrativ, staff tehnic, cât și lot de jucători. Au dus fotbaliști cu meciuri în prima ligă, au obiectiv imediat promovarea în primul eșalon. Toate declarațiile lor sunt axate pe această idee, dar pe noi nu ne sperie acest lucru. Suntem conștienți de potențialul nostru, de etapele pe care le-am parcurs în această perioadă de pregătire, iar victoria categorică de săptămâna trecută ne dă moral și încredere. Dar, pe de altă parte, știm că nu am făcut un meci perfect. Am încercat să remediem problemele pe care le-am identificat cu Dunărea Călărași, am spus imediat după joc că am avut periaode în care am cedat inițiativa și am avut unele probleme. În special pe partea de organizare defensivă, la care lucrăm încă să le remediem până la ora jocului cu Petrolul”.

Spunând acestea, antrenorul „roș-albilor” consideră că un Petrolul – UTA era mai binevenit pe la mijlocul toamnei. „Este încă început de sezon, atât pentru noi, cât și pentru Petrolul. Poate, din punct de vedere al spectacolului sportiv, ar fi fost mai frumos ca acest meci să se desfășoare mai târziu, aproape de mijlocul turului de campionat. Practic este primul derby din acest sezon, exceptând Rapid-Farul. Ținând cont de palmaresul celor două echipe, sper să fie un număr cât mai mare de telespectatori, dar și de spectatori pe stadion, ne va stimula și pe noi atmosfera care o vom întâlni pe Ilie Oană”.

În continuare, „principalul” UTA-ei nu dorește să vorbească despre obiectivul maxim în acest punct al sezonului. „Este prematur să vorbim despre promovare în etapa a doua, trebuie să luăm ca etalon campionatul trecut. Să nu uităm că multe echipe și-au arătat clar, răspicat, intenția de a promova și a promovat Clinceniul, care nu a pomenit despre promovare și Chindia, care nu ar fi făcut o tragedie din ratarea obiectivului. În tot acest timp, Petrolul sau U Cluj, două echipe puternice, sprijinite de suporteri foarte frumoși, cu orașe mari în spate, joacă și astăzi în Liga 2-a. În plus, și acest sezon a început cu surprize, la Reșița și Pitești, deci campionatul se anunță imprevizibil și – totodată – echilibrat. Eu spun că vor fi destule surprize pe parcurs, echipele care vor promova vor pierde mai multe puncte decât în anii trecuți”, mai consideră Guyszi Balint,

Petrolul – UTA se joacă luni seara, de la ora 18 și va fi transmis în direct de Digi Sport1, TelekomSport și Look TV.

6 comentarii

  1. Corect, nu ne ajută cu nimic dacă declarăm sus și tare că vrem să promovăm dar in teren suntem varză. Hai să lăsăm rezultatele să vorbească de la sine iar la final tragem linie și vedem ce am obținut.
    Multă baftă luni seara, să vă intoarceți cu un rezultat pozitiv!

    0
    0
  2. Meci foarte greu ,sper ca, UTA. sa scoata cel putin un meci egal dar tare imi este frica de arbitraj !!! Vom vedea , FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA , HAI BAIETII !!!

    0
    0
  3. daca gyuszi balint e serios daca avem incredere in acesti fotbalisti de la uta nu ne e frica decat de dumnezeu in rest sunt sigur ca uta va juca frumos cu acesti jucatori uta nu sta intr un meci promovarea se va castiga in meciurile cu echipele mici nu cu petrolul cu echipe gen farul resita miercurea ciuc turris etc acolo trebuie castigat daca pierzi la petrolulu cluj conteaza mai putin asta zic eu ca e secretul sa iti iei punctele cu echipele carora e evident ca le esti superioara asa se promoveaza!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button