Un nou statut pentru AJF Arad: „S-a muncit serios cu juriștii, ne-am aliniat cerințelor anului 2019”

Un nou statut pentru AJF Arad: „S-a muncit serios cu juriștii, ne-am aliniat cerințelor anului 2019”

Restaurantul Ratio Beach a fost cadrul în care reprezentanții grupărilor fotbalistice din județ au fost puși la curent, în linii mari, cu noul statut al AJF Arad, iar la final și-au dat votul pentru aprobarea acestuia. Maestru de ceremonii a fost președintele asociației, aflat la al doilea mandat câștigat anul trecut și care demarează noi proiecte și le întreține pe cele vechi.

Chiar la inițiativa lui Adrian Lucaci, Aradul sărbătorește printr-o serie de evenimente ”120 de ani de fotbal în România”, primul meci oficial disputându-se chiar în orașul nostru, în zona arenei „Vagonul – Pădurice”. „Am desfășurat deja destule evenimente sportive în acest an aniversar, dar sper să avem o audiență cât mai largă pe 24 august, punctul culminant al manifestărilor. Vom avea prima lansare de carte din istoria AJF Arad, finala campionatului județean de Old-Boys și meciul dintre o selecționată de foste glorii ale României și UTA Old Boys. Vom avea invitați de seamă, în frunte cu președintele Burleanu, selecționerii Contra și Rădoi, dar și alte nume mari din fotbal, precum Geolgău, Belodedici, Vlădoiu și mulți altele”, a mărturisit șeful fotbalului județean.

Înainte de a trece efectiv la votarea noului statut, Adi Lucaci a dorit să le vorbească afiliaților de drumul parcurs până acum, dar și de perspectivele legate de Centrul Regional de Vest. „Își mai amintește cineva de anul 2014, când eram pe marginea prăpastiei, la un pas de faliment? Unde suntem astăzi? Avem cel mai mare buget din țară, exceptând orașul București, dar, ceea ce este mai important, avem atâtea și atâtea succese cu proiecte, parteneriate și competiții. Am ajuns să fim invidiați de celelate județe, să fim dați exemplu de cei de la FRF și să ni se preia din competiții pentru a fi realizate la nivel național. Și nu ne oprim aici, vom continua să creștem și vrem să devenim în viitorul apropiat centrul unei federații regionale de vest. Aradul va fi centrul și nu alte județe limitrofe, pentru asta ne batem și vom reuși. Deja suntem solicitați de Federație să organizăm competiții internaționale, transfrontaliere, cu sau fără stadionul Neuman în funcțiune. Asta spune multe despre ce și cum am muncit în ultimii ani. Dar, vrem să muncim mai mult și mai bine, să urmăm exemplele pozitive, cum este Radu Pop, de la Lipova, care a ridicat clubul enorm, ducându-l din Liga 6-a la un pas de promovarea în Liga 2-a sau a lui Andras Mako, vicepreședintele AJF, fără de care multe din competițiile din sportul de masă nu cred că am fi reușit să le ducem la bun sfârșit. Ne așteaptă noi provocări, noi proiecte și în anii următori, pregătim și surpize plăcute, împreună putem ridica fotbalul județean”, a mai punctat fostul fundaș al celor de la UTA sau Sportul Studențesc.

Aprobându-se dezafilierea grupării fotbalistice din Hălmagiu, s-a dat apoi un vot și pentru afilierea a noi șapte cluburi: Viitorul Șomoșcheș, Viitorul Sintea Mică, Codru Hășmaș, Șoimii Archiș, Crișul Cintei,  FC Banatul Arad și Sport Club Mailat. Iar apoi: „Astăzi (n.a. ieri) votăm noul Statut la care s-a muncit serios cu juriștii. Precedentul era învechit, trebuia aliniat la cerințele anului 2019. S-au adus multe modificări, toate în bine și vom putea lucra mai cu folos de acum înainte. A fost avizat și de Federația Română de Fotbal, după ce ne-au făcut niște sugestii de bun simț de care am ținut cont. Acest nou statut poate fi citit de oricine pe pagina noastră de internet, ajfarad.ro”, a mai precizat Lucaci.

Facebook Comments
0
0

5 comentarii

 1. Avatar

  Personal, salut apariția noilor echipe în peisajul fotbalistic al județului Arad și le doresc o viață cât mai lungă. Chiar avem nevoie de echipe. Am speranța că competiția estivală „Cupa Satelor” va fi copiată și în alte județe. Voi descărca Statutul (la fel și ROAF-ul), pentru a-l studia mai pe îndelete. Apropo, Sport Club Mailat este fosta Voința Mailat sau este vorba despre o echipă nouă, care începe de la zero, fără să ia palmaresul Voinței?
  Bineînțeles că nu sunt de acord cu sistemul competițional de la Liga 4, dar voi urmări cât de bun este, dacă – din câte am auzit – toți cei prezenți au decis că este cea mai bună variantă. Personal, mă cam îndoiesc că TOȚI cei prezenți au fost de acord, dar în fine…
  PS: Chiar aștept cartea aia, de care se tot vorbește de vreo doi ani de zile!

  2

  0
  Răspunde
  1. Avatar

   Mailat va avea 2 echipe în liga 6 … Toți din liga 4 au fost de acord cu găsirea unei soluții care să împace probleme cluburilor … Cartea nu este cea așteptată de 2 ani … Nu este istoria fotbalului arădean, lucrare care necesita mult timp de studiu și redactare, poate va fi anul viitor, nu se știe … Acum este o carte cu episoade din istoria fotbalui arădean, scrisă după un efort mare, într-un timp foarte scurt …

   3

   0
   Răspunde
   1. Avatar

    Ajf dacă tot aveti asa buget mare, construiti si voi un teren al vostru, care sa poată fi inchiriat, sigur atunci vor aparea cateva echipe din arad in liga a 6-a.. Echipe de cartier, care ar putea forma o ligă municipală cum are si timisoara! In această ligă ar putea juca si echipe de cartier, dar si al unor fabrici.

    4

    0
    Răspunde
    1. Avatar

     Bugetul a rezultat din proiectele câștigate de AJF la Cons județean. Exista un plan, inițiat de FRF și Primărie pentru finanțarea unui teren de fotbal, dar s-a încetinit implementarea pe modelul Neuman … Nu are AJF bani sa construiască stadioane sau macar terenuri

     2

     0
     Răspunde
    2. Avatar

     Acum sa va faca AJF ul si teren.
     Daca vrei sa joci in liga 6 inchiaza unul din cele existente.

     1

     2
     Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.