UTA Arad

Mesajul peluzei utiste după primul eșec stagional al favoriților: ”Capul sus! Mai sunt multe de dus!”





Arena „Electrica” din Timișoara a fost în proporție de 70% ocupată de suporteri sau susținători ai „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc. La așa-zisă tribună oficială au fost văzuți mulți arădeni, inclusiv conducerea grupării fanion în formulă completă. Dar, grosul fanilor arădeni s-au postat la tribuna a doua, formând o galerie de aproximativ 300 de oameni. La aproape 40 de grade Celsius, condițiile au fost la limita suportabilității, însă „tifosii” nu au încetat să cânte și să scandeze pentru favoriți.

Spre finalul primei părți, galeria „roș-albă” a desfășurat și un banner de adio pentru arădeanul Zsolt Török, alipinistul care a dus steagul României pe cele mai înalte culmi din lume. ”Îmi era atât de frică de moarte, încât m-am apucat de alpinism ca s-o înving!” a fost mesajul suporterilor arădeni, care au și o completare pe pagina de Facebook”...”și ai învins-o, Zsolt! Ai devenit nemuritor în inimile tuturor arădenilor!”

În ciuda dezamăgirii pentru pierderea primelor puncte stagionale și încă într-o manieră rocambolească, peluza arădeană și-au chemat la salut favoriții și i-au aplaudat. Au și cântat alături de ei, arătându-le susținerea necondiționată.  ”Capul sus! Mai sunt multe de dus! Vor fi și momente frumoase, dar și clipe grele peste care vom trece mereu împreună!” – e mesajul de pe Ultras Arad.

Galeria arădeană și-a anunțat deja prezența și marți după-amiază, la Pîncota, acolo unde UTA dă piept cu Șoimii Lipova în turul trei al Cupei României.

9 comentarii

  1. Toate bune si frumoase. Atitudinea potrivita unei adevarate galerii. Imi permit insa o intrebare: despre stadionul FN nimic? Daca credeti ca prin vanzarea a 200 de tricouri cu Dor de casa ati pus presiune pe autoritati va inselati. Parerea mea☺

    0
    0
    1. Tu ce ai facut, ce presiune, ce eforturi de ne cei noua explicatii?
      In mod sigur va urma o ancheta penala, exista organe abilitate care isi vor face datoria.
      Probabil esti ceva clantau de pe la vreub partid si vrei sa te folosesti de protestul galeriei pentru scopurile voastre politice.

      0
      0
      1. Calm, omule, calm! Voi ati tot zis ca trebuie pusa presiune pe autoritati, ca nu e normal sa dureze atat lucrarile. De aia ati si venit cu acea campanie Dor de casa etc.
        Scuza-ma ca te-am suparat asa tare!

        0
        0
      2. Are dreptate bonneti, voi a-ți zis că veți conveni la pub după meciul cu petrolul ce formă de protest alegeți! Apoi a-ți ieșit cu un comunicat în care a-ți spus că a-ți primit amenințări cu sistarea sprijinului financiar de la km 0, după care nici cu miercurea Ciuc și nici la Ripensia nu a-ți scandat sau afișat vreun banner cu referire la această amenințare mârsavă. Înseamnă că au reușit să vă cumpere cumva tăcerea.

        0
        0
        1. Dacă ești bărbat, când arunci cuvântul ”cumpărat” îți dai numele și prenumele. Altfel ești… ceva ce nu pot nominaliza pentru îmi va fi cenzurat comentariul.
          Altfel, întrebarea pusă civilizat de Bonetti e legitimă. Din punctul meu de vedere lucrurile nu trebuie amestecate deoarece una-i treaba pe care o avem pe stadion, anume aceea de a încuraja echipa și cu totul alta problema cu primăria. Antrenorii și jucătorii trebuie să își facă treaba iar misiunea noastră la meci e în primul rând să îi ajutăm. Asta nu înseamnă că nu vor putea fi momente de protest chiar în timpul meciului, așa cum au fost.
          Dar… de acord, SCU și peluza suntem slabi, moi, ”cumpărați”. Dar am și eu două întrebări:
          1. Când peluza a dat tonul scandărilor împotriva fostului primar (și asta s-a întâmplat cu regularitate în ultimii ani) care a fost reacția stadionului?
          2. Când a fost inaugurarea ”la mișto” a stadionului în primăvara trecută, o manifestare de protest, câți arădeni au fost alături de noi.
          E foarte ușor să le spui celorlați ce să facă. Se pare însă că e infinit mai greu să participi activ. Poate vor fi și forme de protest mai dure atunci când toți utiștii care vin pe stadion sau comentează aici vor înțelege că din moment ce problema ne afectează pe toți, cu toții trebuie să reacționăm activ. Altfel, dacă așteptăm ca mereu o mână de oameni să scoată castanele din foc pentru toți… va fi ca și până acum.

          0
          0
  2. la ce spune burleanu ca au promisiuni ca in aprilie anul viitor e bataie de joc fata de banii aradenilor!sunt ferm convins ca nici un aradean sanatos nu ar fi acceptat ca din banii lui sa se faca un stadion de 9500 denlocuri in 6 ani e bataie de joc acum afl de la contra ca nationala mare nu va putea juca meci oficial pe um astfel de stadion mai bine idiotii din primaria arad in loc sa se rafuiasca politic cu cei de la bucutesti incercau sa primeasca un proiect pe termen lung pt un stadion de macar 20 de mii de locuri asa cum arata azi stadionul e um fel de stadion de antrenament modernixat un fel de motorul de acum cu tribune acesti oameni care sunt vremelnic in functile investite de aradeni vor avea un monument in arad cei mai hoti si mincinosi aradeni din istorie!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button