Cluburi polivalente

Uluitor: Medicul naționalei de atletism i-a interzis Iuliei Ghinga participarea la „mondialele” de ultramaraton cu doar două zile înaintea startului!





Iulia Ghinga și-a văzut năruit visul de a participa la Campionatul Mondial de Ultramarton care are loc duminică la Brașov. Profesoară de chimie și director la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară din Arad, Iulia Ghinga a devenit o figură emblematică a atletismului arădean în ultimii ani

Între nenumărate medalii la concursuri de maraton sau semimaraton, Iulia Ghinga (44 de ani) a câștigat chiar în acest an, în luna mai, Campionatul Național de Ultramaraton de la Timișoara. A alergat în 6 ore un număr de 70,25 kilometri, stabilind și  un nou record național. Născută la Ocna Mureș, în județul Alba, Iulia Ghinga și-a făcut o viață la Arad și ar fi trebuit să reprezinte orașul nostru, alături de Sorin Mîneran și Roland Unterweger, România la Campionatul Mondial de 50 de kilometri, de la Brașov. Deși de ani de zile a alergat fără probleme la competițiile la care a participat, medicul lotului național nu i-a dat avizul de participare și asta în condițiile chiar Federația a convocat-o pe atleta arădeană „sub tricolor”! Adică a considerat-o aptă de participare.

Aflând că va trebui să renunțe la visul ei, Iulia Ghinga a postat pe Facebook un mesaj de foarte mult bun simț pe care îl redăm mai jos:

„Dragi prieteni,

Vă mulțumesc tuturor pentru încurajări și susținere.

Din păcate, nu am primit avizul medicului lotului național de a participa la Campionatul Mondial de 50 km, acesta considerând că este un risc prea mare pentru mine din punct de vedere oftalmologic.

Este o problemă care se rezolvă relativ ușor, dar nerezolvabilă în timp util, rezultatul fiind primit abia azi, cu două zile înaintea competiției.

Miki, Roli vă doresc mult succes, sunt mândră de voi!

Succes atleților români!” (Iulia Ghinga)

Chiar marți, valoroasa atletă arădeană legitimată la CS Universitatea a vorbit cu optimism despre participarea la prestigioasa competiție din orașul de sub Tâmpa: „M-am odihnit ceva mai mult fiindcă am avut vacanță, în mai, la cursa de 6 ore de la Timișoara, eram foarte obosită. E foarte bine că acest e la 1 septembrie, chiar înainte de a începe școala, încă sunt fresh, ca să spun așa. Antrenamente specifice pentru această cursă de lungă distanță nu am făcut, săptămâna de concediu din Austria, unde am alergat și în pantă, nu prea contează, când ai avea nevoie de cel puțin o lună pentru așa ceva. Oricum, din câte am văzut, în centrul Brașovului pe unde vom alerga nu e diferență mare de nivel, așa că eu zic că ne vom descurca. Cel puțin eu sunt convinsă că așa va fi, atâta timp cât fac ce-mi place”, a menționat Ghinga, componentă a lotului național feminin de ultramaraton…până astăzi.

Așadar, la Campionatul Mondial de Ultramaraton 50 km vor mai concura sub „tricolor” doar doi arădeni, Sorin Mîneran și Roland Unterweger.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button