UTA Arad

Ivan se întoarce sub formă de împrumut la Unirea Alba Iulia, Deta – spre Cermei?

E ultima zi de transferuri în fotbalul românesc, prilej pentru grupările din primele trei ligi să-și definitivize loturile. După cum declara în ultimele zile, Laszlo Balint a dorit să opereze ceva mutări la nivelul juniorilor fundași laterali, iar primul pas a fost cedarea, sub formă de împrumut celor doi care au făcut parte din „garnitura” utistă în primele cinci runde.

Până la ora asta, UTA a perfectat împrumutul lui Răzvan Ivan la Unirea Alba Iulia până la finalul actualei stagiuni. Practic, fundașul face cale întoarsă la formația din Cetatea Unirii după numai o jumătate de an, arădenii achiziționându-l în iarnă de la „alb-negri”. „Simt că nu am meciuri în picioare și atunci e mai bine să merg la o formație la care voi juca, sper eu, constant. Sunt acasă, cunosc mediul și sper să mă întorc la UTA mult mai puternic. Le doresc multă baftă băieților, iar în vara anului viitor să ne revedem pentru a pregăti participarea în Liga 1”, ne-a declarat fotbalistul de 19 ani. Formația din Cetatea Unirii face parte din seria a V-a a Ligii a 3-a, e antrenată de Mihai Manea și are 3 puncte din 6 posibile în startul acestei ediții de campionat.

Însă și celălalt fundaș lateral junior este pe picior de plecare. Vorbim despre Rareș Deta, curtat insistent de Gloria Lunca Teuz Cermei, de unde – de fapt – a și revenit în „alb-roșu”, dar și de CSM Slatina, liderul din C3.

Din informațiile noastre, UTA a obținut deja semnătura unui internațional de juniori Under 19, variantă de fundaș lateral pentru Laszlo Balint.

2 comentarii

 1. Aproape că nu mai distingem la cei tineri calități de fundaș. Buni la jocul colectiv și mai puțini buni tocmai la postul cu pricina Aparent un mijlocaș ar putea juca. Și totuși nu e așa . Răspundere mare ,bagaj tehnic sărac ,și frica de adversar. Dacă la 19 ani nu faci fata in B ,cu consacrați pe lîngă tine ,atunci când Toți cunoaștem fenomenul mai ales antrenorii ,dar trebuie să insistăm Marele talent Brosowschi ,RIP , avea la promovare 17 ani și lîngă el Lereter ,…34. !!!

  0
  0
 2. Cu maxim repect @Ionescu Gavrila,dar pe atunci nu era pe reguli de juniori,ci pe valori certe!Incomparabil!
  Acum produci juniori,datorita pepinierei Atletico&UTA,mai si aduci ca si completare,iar ulterior iti dai seama este un surplus de tineret!Acest fapt trebuie mai bine gestionat cumva….
  Nu stiu exact cum sa ma exprim,dar din pacate s-au pierdut foarte multi juniori de persectiva,pe nimic…..Ai 5 echipe de liga a 3-a si iti pleaca pe la Slatina,Pocioveliste din Vale,sau unii de persepectiva certa,in diverse locatii?
  Pai atunci ce folos ca esti academie?Oare Hagi la fel face?Produce,lanseaza,imprumuta altora,dar sunt ai lui,la o adica!Le da o sansa sa se rodeze,sa aiba minute de joc,calculat…..Si revin la matca,la nevoie….Asa functioneaza o pepiniera,o academie…
  Are de dat portari,mijlocasi si mereu vine cu juniori noi la echipa mare….
  Asta este logaritmul….fara suparare….Nu ca sa ii ajuti sa ajunga la UTA mare,sa fie vazuti,ca apoi sa faca figuri diverse,ca sa isi depuna memorii….Este de neconceput!
  Grija mare la contracte,daca nu….du-te vazand cu ochii,dar nu cu dezlegare libera….

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button