Cluburi polivalente

Campionatului Naţional de tineret şi Cupa Speranţelor s-au încheiat cu 22 de medalii pentru halterofilii arădeni





Timp de 4 zile, baza sportivă AMEFA din orașul nostru a fost gazda Campionatului Naţional de tineret (Under 23) şi a Cupei Speranţelor (9-12 ani). Cele trei cluburi arădene de specialitate şi-au tăiat partea leului cu nu mai puțin 22 de medalii, Federația Română de Haltere luând în considerare tot mai serios înființarea unui centru olimpic de juniori aici.

Gheorghe Biriș a făcut un bilanţ al întrecerilor juvenile la care au participat 170 sportivi, scoţând în evidenţă sprijinul financiar oferit de Centrul Municipal de Cultură, dar şi tradiţia halterelor arădene, cu două medalii olimpice şi peste 100 la competiţii europene şi mondiale. Reprezentantul FR Haltere, Alex Pădure, a subliniat excelenta organizare a întrecerilor de la Arad: „A devenit o tradiţie să venim în oraşul dumneavoastră, unde există şi tradiţie şi oameni dedicaţi acestui sport. Dacă vom găsi deschidere la autorităţile locale, vrem să înfiinţăm la Arad un Centru Olimpic de juniori, avându-i drept garanţie a succesului pe Gheorghe Biriş şi Adrian Jigău”.

Călin Bibarţ, a promis sprijin pentru halterele arădene și în viitor. „O primărie trebuie să se implice de la construcţii până în sport. Este adevărat, fotbalul şi baschetul au luat cei mai mulţi bani, dar încercăm să acordăm finanţare cât mai multor ramuri sportive. Trebuie să începem să punem bazele piramidei, nu doar pe vârfuri. Suntem deschişi ideii înfiinţării Centrului Olimpic, pentru că vrem să ducem Aradul în faţă în toate domeniile”, a punctat primarul interimar al Aradului. 

Adrian Jigău, antrenor CS Municipal, Sebastian Lucaci, director adjunct CSŞ Gloria şi Dan Cuedan, director adjunct DJST Arad au fost prezenți la bilanțul pe medalii al celor trei zile de competiție, de la Pădurice:

CS AMEFA

CN Under 23

Dorina Tofan (categoria 55 Kg), trei medalii de bronz, 148 kg, total, 65 Kg, smuls şi 83 Kg, aruncat

Tiberiu Donose (catg. 55 kg), trei medalii de bronz, 198 Kg – 93 plus 105

Laurenţiu Tofan (catg 67 kg), trei medalii de bronz, 210 Kg – 90 plus 120

Claudiu Popa (categ. 89 Kg), două medalii de argint, 256 Kg, total şi 142 Kg aruncat

CS Municipal Arad

CN Under 23

Luciana Condurache (plus 87 Kg), trei medalii de bronz, 171 Kg – 78 plus 93

Adrian Lingurar (plus 109 Kg), argint la smuls, cu 118 Kg şi bronz la total, cu 259 Kg

CSȘ Gloria

Cupa Speranţelor

George Valache (categ. 45 Kg), trei medalii de aur, 91 Kg – 38 plus 53

Lela Burgoci (categ 45 Kg), trei medalii de argint, 53 Kg – 23 plus 30









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button