HandbalzTOP ARTICOLE

Handbalul masculin arădean a renăscut și la nivel de seniori, tracul debutului a fost mare: HC Beldiman – Unirea Sânnicolau Mare 27-29



Sport de tradiție în Arad, handbalul masculin a lipsit din peisaj la nivel de seniori în ultimii trei ani. După colapsul proiectului HC Arad, a fost nevoie de implicarea soților George și Adrian Beldiman pentru ca, astăzi, Sala Sporturilor Victoria să respire din nou handbal de Divizia A. Vorbim despre al doilea eșalon românesc, la startul căruia HC Beldiman se prezintă cu un lot de jucători cu o medie de vârstă de 19,6 ani.

În fața a aproximativ 200 de spectatori, „puștii” Aradului au debutat contra celor de la Unirea Sânnicolau Mare, care încearcă să acceadă spre elită. Chiar diferența de experiență dintre combatante avea să fie decisivă la finalul celor 60 de minute, deși arădenii s-au ținut bine de adversarii lor. Chiar le-au fost egali la mijlocul reprizei secunde: 20-20 și 21-21, după care timișenii au reușit câteva faze bune. Totul pe fondul barelor lui Grigoraș și Yashan, dar și a două-trei decizii ale arbitrilor contestate de banca gazdelor.

Soarta meciului s-a scris defintiv în minutul 55, când „uniriștii” au înscris nu mai puțin trei goluri, fără a primi replică din partea „alb-roșilor”. Totuși, Beldiman a luptat până la final și a pierdut rezonabil: 27-29, după ce scorul pauzei a fost 12-17.

Dincolo de acest eșec, HC Beldiman rămâne cu căldura cu care a fost încurajată de spectatori de toate vârstele la debutul absolut în întrecerile de seniori. „Din păcate nu am debutat cu dreptul, dar sunt bucuros că am reușit să încheg o echipă de Divizia A, foarte tânără. Chiar dacă astăzi a existat un plus pentru Sânnicolau, eu zic că un arbitraj puțin mai atent la unele faze ar fi scris puțin altfel istoria acestei partide. Asta e, le mulțumesc băieților, am avut și greșeli, am văzut pe unde ne situăm la acest nivel de ligă secundă și este clar că mai trebuie să lucrăm pentru a ne îmbunătăți jocul. Apoi, un alt obiectiv al nostru este acela de a readuce în sală lumea iubitoare de handbal, iar Aradul, la ce trecut frumos a avut, beneficiază de un astfel de public. Până la urmă, încercăm să pruducem un spectacol sportiv de calitate și nu doar prin echipa de seniori. Avem și două echipe angrenate la „naționalele” de juniori, care au evoluat, ieri, tot la Arad. Cea de juniori I a câștigat al doilea meci în acest sezon și avem ceva pretenții aici, adică intrarea în grupa de valoare, în timp ce juniorii III au debutat, din păcate, tot cu o înfrângere acasă. Oricum, o parte dintre tinerii noștri handbaliști evoluează în două competiții, Divizia A de seniori și campionatul de juniori I. Nu caut o scuză pentru eșecul de azi, dar e destul de greu ca la 18,19 ani, un handbalist să joace două zile la rând. Însă ne asumăm acest lucru, bravo lor că pot și au demonstrat și azi că sunt pe drumul cel bun”, a spus George Beldiman, antrenorul echipei de handbal masculin a Aradului implicată în Divizia A.

Pentru HC Beldiman au jucat și au marcat: Yashan 9, Budacă 5, Grigoraș 3, Ivanov 3, Crișan 4, Dorobanțu 3, Bob, Iederan, Alba, Papushak, Pașca, Shyman, Cristea.

 

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button