UTA Arad

Bolboașă nu e (doar) portarul de Cupă: „Concurența cu Iacob aduce rezultate bune pentru UTA!”


UTA stă excelent la capitolul portari. Florin Iacob e cel mai constant fotbalist al „roș-albilor” în debutul stagiunii, iar Mirel Bolboașă a evoluat și el bine în partidele de Cupă. Pentru „Bătrâna Doamnă” urmează trei partide într-o săptămână și – probabil – minutele vor fi împărțite între cei doi.

Probabil, Iacob rămâne titularul postului în campionat, iar Bolboașă știe și de ce. „Nu știu dacă Florin este cel mai bun, dar în momentul de față este cel mai în formă portar din Liga 2-a. Concurența dintre noi duce la rezultate vizibile, pozitive, bineînțeles. Cred că asta ne ajută foarte mult, e important să ai o concurență tare și se vede în teren. La Târgu Jiu, vom avea parte de un meci dificil. În ultimii ani, am trăit multe meciuri unde diferența dintre o echipă favorită și cea mai slab cotată nu a contat mare lucru. Întotdeauna aceste meciuri acestea sunt mult mai grele decât meciurile echilibrate, ca să le spunem așa. Contra Pandurilor va fi mult mai greu decât pe hârtie. Este o echipă care trebuie să se agațe de orice, se bat pentru orice minge, dovadă și ultimele lor rezultate. Nu chiar ultimele două, chiar ultimele patru au avut rezultate bune, din punctul meu de vedere și au primit puține goluri”, consideră portarul roș-albilor”.

Laszlo Balint nu agreează titulatura de portar de Cupă pentru Bolboașă. „Mirel știe și trebuie să lămurim foarte clar și din capul locului povestea aceasta. Bolboașă nu este portarul de Cupă, el este portarul echipei UTA Arad. Un portar valoros, un portar cu experiență, am spus că în momentul în care în care l-am adus și l-am înregimentat, că avem nevoie de consistență și de concurență pe postul respectiv. Mă bucur foarte mult că avem doi portari apropiați ca și valoare, ca și experiență, cel puțin la acest nivel competițional. Din punctul meu de vedere, la acest moment UTA stă foarte bine la capitolul portari prin forma pe care o arată Iacob, dar și prin constanța demonstrată de Mirel, atât la antrenamente cât și la jocurile la care am apelat la el. Și sunt convins că, mai devreme sau mai târziu, Mirel își va aduce contribuția și în meciurile de campionat. În plus, știiți că, de obicei, Cupa poate fi o competiție foarte scurtă pentru o echipă de eșalon inferior și atunci cum să-l considerăm pe Mirel portar de Cupă? Pe de altă parte, în campionat avem foarte multe meciuri unde avem nevoie de concurență, de consistență și de constanță în evoluții”, a explicat antrenorul UTA-ei.

UTA joacă sâmbătă dimineață, de la ora 11, pe terenul celor de la Pandurii Târgu Jiu, în cadrul etapei a 8-a a Ligii a 2-a la fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button