UTA Arad

Bustea – ultima problemă medicală din lotul utist, Balint e îngrijorat de seria de meciuri disputate pe sinteticUTA mai pierde un fotbalist înainte de seria de trei meciuri într-o săptămână. După Bogdan Stancu și Cristian Bustea a declarat forfait și Laszlo Balint își numără deja oamenii și a apelat la unul dintre juniorii echipei a doua, Andrei Gavrilă.


Cert este că și mijlocașul ofensiv va absenta pe gazon cel puțin două săptămâni. „Se știe că Bustea a avut probleme după meciul cu Snagovul, a reintrat cu Mioveniul dar nu era  recuperat complet. Investigațiile suplimentare au arătat că mai are nevoie de o perioadă de repaus. Este vorba de o cicatrice mai veche pe inghinali. De fapt, a fost o mică leziune lângă cicatricea respectivă și există o doză de risc destul de însemnată dacă el va continua să joace. Decât să riscăm cu el, preferăm să-l menajăm și să se trateze în perioada perioada următoare cu tot ceea ce este necesar. Încercăm să-l avem apt sută la sută pentru că va urma o perioadă extraordinar de aglomerată și avem nevoie de toată lumea în primul rând din punct de vedere medical. În locul lui Bustea, a venit la prima echipă un alt mijlocaș ofensiv. Este vorba despre Andrei Gavrilă, un copil cu potențial. Eu am mai remarcat câțiva câțiva copii care pot face pasul cel puțin la antrenamentele primei echipe”, a menționat Laszlo Balint.


Tehnicianul „roș-albilor” susține că îi va lipsi lipsa și fundașului lateral stânga care a început titular sezonul în „alb-roșu”. „Stancu este o pierdere mare pentru că e un jucător care se plia foarte bine pe filozofia mea de joc, cu un fundaș lateral cu aport consistent pe faza ofensivă. Vorbim despre fundaș lateral, care poate ați remarcat și sâmbătă la meciul cu Mioveni, a avut un aport important atât la faza golului marcat de Alex Ioniță, când am executat rapid un corner scurt cu combinație și el a dat acel șut la poartă respins, după care a fost mingea așezată pentru marcatorul nostru. Dar a mai apărut și la ocazia pe care a avut-o tot Alex Ioniță cu apariția din linia a doua și acea pasă la firul gazonului. Dar tocmai de aceea spun și am spus și după meciul de sâmbătă, că am riscat într-adevăr, ne-am asumat acest risc cu Stancu, pentru că aveam nevoie de aport ofensiv din partea fundașilor laterali și aveam nevoie de un fundaș lateral de picior stâng. TȘi tocmai de aceea spun acum că Stancu este o pierdere. Probabil că acolo, pe stânga, o să joace Tomozei în perioada imediat următoare până când se va recupera Stancu. Sunt situații neprevăzute, trebuie să găsim soluții și, până la urmă, fiecare jucător indiferent de poziția pe care evoluează trebuie să își facă treaba cât mai bine și în așa fel încât echipa să aibă rezultate”, a adăugat Balint.

Dacă în urmă cu o lună de zile, susținea că nu gândește să-i utilizeze pe Melinte sau Șeroni în benzi, acolo unde au mai jucat în cariera lor, „principalul” arădenilor pare să ia în calcul și acest lucru după ce Ivan a plecat împrumut la Unirea Alba Iulia, Deta nu pare a oferi garanții ca fundaș, iar Stancu va lipsi de pe gazon cel puțin o lună de zile. „Într-adevăr, sunt niște variante de rezervă, dar la acest moment încerc să evit pe cât posibil să fac improvizații. Dacă spuneam că în compartimentul ofensiv avem jucători care, datorită calităților pot evolua pe mai multe poziții atât în zona centrală cât și în flancuri, iar Alex este un exemplu foarte bun pentru că la meciul cu Mioveni a evoluat vârf 2 și a făcut-o foarte bine, în spate e puțină mai complicată situația. Din nefericire, în compartimentul defensiv orice improvizație ne poate costa și tocmai de aceea încerc să fac tot posibilul să evit astfel de situații. Bineînțeles, în momentul în care voi fi obligat să fac o improvizație, atunci mă voi gândi bine și voi încerca să aleg soluția cea mai bună”, a mai punctat antrenorul „roș-albilor”.

Întrebat dacă apropierea celor trei partide consecutive de pe sintetic nu îi dă ceva emoții privind alte nedorite accidentări,  Laszlo Balint a adăugat: „Bineînțeles că suprafața sintetică e nu e tocmai bună pentru musculatura și încheieturile jucătorilor, deși  la Ciucur a fost vorba despre o mișcare nefericită pe teren de iarbă, când și-a rupt tendonul, Pușcaș a venit cu o problemă veche, se pare că și la Bustea este aceeași problemă, în urma unei cicatrici din trecut. Într-adevăr, la Stancu am spus că, pe fondul încărcării ce apărea după fiecare meci, se poate ca sinteticul să-i fi făcut mai rău.  După cum știți, strategia noastră este de a ne antrena cât mai puțin pe terenul sintetic și facem un antrenament în preziua jocului în care nu avem parte de intensitate tocmai în ideea în care vrem să evităm aceste probleme de încărcare musculară și de uzură articulară, dar intervine meciul. Ori la meciuri, știți și dumneavoastră cum e în sport, intensitatea este maximală și atunci cred că aceste probleme sunt inerente. Vreau să vă gândiți și la faptul că pentru noi urmează o perioadă în care avem patru meciuri în două săptămâni pe sintetic. Am jucat deja cu Mioveni, jucăm la Pandurii, vine Dinamo și apoi cu Daco-Getica. Sunt probleme din punctul ăsta de vedere, chiar niște semne de îngrijorare. Bineînțeles, abordăm fiecare meci la victorie, dar preocuparea și dorința noastră este să ieșim cu toții sănătoși din această perioadă. Dar, repet, indiferent de context, indiferent de conjunctură, noi suntem obligați să găsim soluții sau să aliniem un prim <<unsprezece>> competitiv pentru că, din punctul meu de vedere, avem un lot bun. Chiar dacă acum suntem destul de subțiri numeric, dar sunt convins că putem face față cu brio următoarei perioade”, a concluzionat Laszlo Balint.

Așadar, în acest moment în infermeria „Bătrânei Doamne” sunt Coulibaly, Pușcaș, Ciucur, Stancu și Bustea, toți fotbaliști cu pretenții de titulari în „alb-roșu”.

3 comentarii

 1. Unii dintre noi își manifestau păreri de râu la punctele pierdute în ideea că lotul era aproape complet.Acum odată și cu suspendări vor veni improvizațiile. Astea pot sa reușească sau nu .Acum ce a fost a fost și obiectivul e situarea în imediata apropiere. a primelor două locuri . Asta înseamnă ridicarea vitezei de joc și dublarea implicării ! Cu trecerea etapelor vor apare treptat și cei accidentați.Asteptam saltul. decisiv la ,,sala motoarelor” ,adică mijlocașii. !! Măgurele are opt titulari sub cei ai UTA-,<ei.!!! Să și demonstram !! Hai UTA !!!

  0
  0
 2. Știu că varianta nu-i acceptată de foarte multă lume dar cred că pentru binele echipei, pentru obiectivul stabilit chit că nu-i făcut oficial, ar fi mai bine să se mute la Șiria meciurile de acasă. Pur și simplu ne omoară mizeria aia de sintetic și-i mare păcat.

  0
  0
 3. Oare cei de la pandurii sunt in aceiași situație?
  Din ce spune Balint reiese faptul că jucătorii accidentați vin cu probleme mai vechi, poate o analiză mai amănunțită in care sa vedem și adversarii cum se comportă pe sintetic la capitolul accidentări nu ar fii rea.

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button