UTA AradzTOP ARTICOLE

Bătălie între „roș-albi” pentru un loc în optimile Cupei României: „Să fim cel puțin la nivelul lui Dinamo, diferența o poate face publicul!”





UTA se luptă pentru promovarea în Liga 1, dar, mâine, are ocazia să scrie o filă importantă în istoria sa glorioasă, dar cam săracă în ultimele decenii la nivel de seniori. La Arad sosește a doua cea mai titrată grupare fotbalistică din România, pentru a se duela cu deținătoarea bronzului la capitolul palmares. Este clar, niciuna dintre cele grupări nu mai sunt ceea ce au fost odată, bucureștenii devenind o formație de pluton în Liga 1, iar „Bătrâna Doamnă” făcând eforturi mari să revină acolo unde îi este locul, elita fotbalului românesc. Până una alta, suntem în fața unui meci din 16-imile Cupei României, pe un stadion „Motorul” ce se va umple până la refuz până la ora 16,30, când arbitrul Horațiu Feșnic va fluiera pentru prima dată. Confruntarea va fi transmisă pe micile ecrane, la DigiSport, TelekomSport și Look TV.

Balint: „Încercăm să facem o performanță importantă pentru UTA acestui moment!”

Până una alta, Laszlo Balint consideră că formația din Șoseaua Ștefan cel Mare ar trebui să aibă mai multe puncte în clasament. „Cei de la Dinamo traversează o formă sportivă destul de bună, chiar dacă în ultimele două etape a reușit doar un punct, însă a avut momente de joc foarte bune. În plus, au în componență jucători cu calitate certă, iar jocul lor a căpătat de la meci la meci o mai mare consistență și sunt 100% convinși că vor veni să se califice, pentru că, au și declarat-o, Cupa României este un obiectiv foarte imporant pentru ei în acest sezon. Oricum, Dinamo merită mult mai mult în clasamentul Ligii 1. Chiar și cu Botoșani au făcut un meci foarte bun, cu Astra au reușit o primă repriză extraordinară, au reușit să o domine categoric pe Astra acasă. Într-adevăr, în a doua repriză și-au demonstrat și ei vulnerabilitățile, sperăm să profităm de ele, dar rtebuie să fim foarte atenți pentru că au un joc de posesie foarte elaborat, joacă un sistem ofensiv, cu doi interi cu o calitate extraordinară pentru acest nivel, Nistor și Fabrini, dar și un atacant care marchează destul de des. Sunt foarte periculoși la fazele fixe, la Astra au dat două goluri în urma unor astfel de faze, iar noi, din păcate, la Târgu Jiu am încasat două goluri pe niște momente tratate superficial. Am discutat cu băieții, încercăm să remediem în timpul scurt pe care îl avem, să evităm problemele care pot apare pe astfel de momente statice. Dar, Dinamo nu este periculoasă doar la fazele fixe, au un joc elaborat, au un joc de posesie care  se dezvoltă foarte bine și în flancuri, au fundași laterali care ajung foarte des în treimea adversă, vin cu centrări și chiar cu finalizări prin Corbu și Ciubotariu. Nu știu cine va fi în primul <<11>> al lui Dinamo, dar ideile și principiile de joc se vor regăsi. Oricum, e greu de spus că Dinamo poate avea niște rezerve slabe valoric, ci jucători valoroși ai unei echipe foarte iubite în fotbalul românesc. Dar, noi vrem să ne ridicăm la nivelul valoric al celor de la Dinamo și să facem cu brio acestui joc și, de ce nu, să încercăm nu neapărat imposibilul, ci să reușim o performanță importantă pentru UTA acestui moment”, a punctat antrenorul principal al Campioanei Provinciei, care și-a cantonat elevii la Hotelul Intercontinental până mâine.

Un „unsprezece” influențat și de problemele medicale, dar și de apropierea meciului cu Daco-Getica”

Coulibaly, Ciucur, Pușcaș, Bustea și Stancu sunt absențele certe ale arădenilor, în timp ce Șeroni și Miculescu sunt incerți. Pornind de aici, este posibil ca Balint să dorească să valorifice forma bună a tuturor celor trei atacanți din lot și să o atace pe Dinamo încă din start. „Avem niște variante de echipă, nu suntem într-o situație foarte fericită, suntem puțini și privesc meciul de mâine cu Dinamo fără să pierd din vedere meciul de sâmbătă, cu Daco-Getica. Dar, indiferent cine va fi în teren mâine, sunt convins că toți vor da maxim și vor încerca să se autodepășească atât fizic, cât și tehnico-tactic. Dacă vrem să scotem un rezultat bun trebuie să fim cel puțin la nivelul celor de la Dinamo și – probabil – diferența o va face publicul de care vom avea mare nevoie”, a  adăugat Balint, care a avut cuvinte de laudă și la adresa antrenorului bucureștenilor: „Se pare că domnul Uhrin este cel mai important atu al lor. De la venirea dânsului Dinamo s-a schimbat un pic, este mai ofensiv, dar sunt anumite aspecte pe tranziția negativă de care putem profita. Însă, sunt convins că și dânsul știe ce probleme are și va încerca să-și ia măsuri”, a adăugat tehnicianul arădenilor.

Prunea: „Cupa – un obiectiv pentru Dinamo, cred că UTA va promova anul acesta”

Delegația lui Dinamo a ajuns în jurul orei 20,30 la Hotelul Ibis din orașul nostru, fără trei dintre fotbaliștii săi. Sin, Fabbrini și Popa sunt toți accidentați și nu pot evolua mâine. „Mă bucur că sunt din nou la Arad, un oraș care respiră pentru fotbal și pe care îl așteptăm în Liga 1. Disputăm mâine un meci de Cupă în care nu avem voie să greșim, căci Cupa este un obiectiv major pentru noi. Întâlnim o echipă UTA bună, cu un antrenor la fel de bun și o conducere puternică. Se lucrează chiar foarte bine la club, sunt rezultate bune și la nivel de copii și juniori, iar când va fi gata noul stadion și infrastructura va fi pe măsură. Se va crea o emulație extraordinară, cred că UTA va promova anul acesta. Vom accepta cu plăcere invitația să jucăm pe noul stadion, dar, mai degrabă, o așteptăm pe UTA în Liga 1. Mi-este o echipă dragă mie și o așteptăm pe prima scenă, acolo unde îi este locul”, a spus Florin Prunea, președintele executiv al celor de la Dinamo, la microfonul colegilor de la TV Arad. Fostul goal-keeper și-a amintit și de ultimul succes al arădenilor în fața „câinilor” roșii din toamna anului 1993. „Mi-a dat Marius Țucudean, tatăl lui George, un gol de nici nu am văzut mingea. A fost un fotbalist talentat, iar George i-a călcat pe urme, chiar am vorbit cu el înainte ca <<Țucu>> și Bălgrădean să ajungă la Dinamo”, a mai mărturisit Prunea.

Uhrin jr: „Vom juca cu echipa bună pentru că ne-am propus să câştigăm acest meci”

Chiar dacă dinamoviştii şi-au fixat ca obiectiv câştigarea Cupei, Dusan Uhrin jr. se teme de divizionara secundă de pe Mureș. „Este unul dintre obiectivele pe care ni le-am propus sezonul acesta, este un meci foarte important pentru noi, UTA are o echipă competitivă, este pe locul 2 şi luptă pentru promovarea în prima ligă. Vom juca cu echipa bună pentru că ne-am propus să câştigăm acest meci şi să ne calificăm mai departe. Avem ceva probleme de efectiv, Fabrini acuză unele probleme medicale şi îl vom pierde pentru aproximativ o lună. Vom avea o săptămână dificilă pentru că jucăm trei meciuri în doar 6 zile, meciuri importante pentru care trebuie să fim pregătiţi”, a declarat tehnicianul ceh al dinamoviştilor în momentul plecării la Arad pentru Telekom Sport,

Fără umbrele cu cap metalic pe „Motorul”!

Site-ul oficial al clubului UTA a publicat astăzi un comunicat de interes pentru spectatorii partidei de mâine, pe care vi-l redăm în întregime:

”Având în vedere că există probabilitatea ca la ora jocului să plouă, firma de pază a transmis un mesaj clar: se interzice intrarea în stadion cu umbrele cu cap metalic, propunând  folosirea pelerinelor sau a umbrelelor fără varf.

Spectatorii nu au voie să introducă în stadion obiecte care pot pune în pericol securitatea participanților la joc, iar legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice deţinerea, folosirea sau efectuarea oricăror operaţiuni cu materiale pirotehnice.

Este interzisă afișarea de inscripții care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel  și la violență.

Posesorii de bilete se pot așeza oriunde în stadion, cu excepţia locurilor marcate cu inscripţia “Abonament”.

Intrarea în stadion se face începând de la ora 15:00”.

Formații probabile:

UTA: Bolboașă – A. Rus, Melinte, Ilie, Tomozei – Lorenzi, Hrezdac, Moise – Rus, Ioniță, Buhăcianu.

Dinamo: Straton – Moura, Puljic, Bejan, Grigore  – I. Filip, Nistor, Răuță – Neicuțescu, Montini, Moldoveanu.

Arbitri: Horațiu Feșnic – Alexandru Cerei (ambii din Cluj), George Neacșu (Curtea de Argeș).

Observatori FRF: Dan Jiga (Bistrița), Călin Orbonaș (Hunedoara).









8 comentarii

  1. Depinde acum care echipa si ce isi va propune mai mult?UTA sa aiba jucatori valizi,pentru un obiectiv inca nu declarat fatis,dar cu speranta,sau Dinamo care se agata de o sansa…..
    In conditiile actuale,este un joc de orgolii,cu sold out,care pe care….UTA are avantajul terenului de casa,in conditiile sinteticului si cu tribunele in proportie majoritara pro Arad….
    Ne confruntam cu un Dinamo in deriva,fara a o desconsidera…..Este clar ca nici cainii nu vin la pierdere de timp…..Circula tot felul de bancuri,de genul ca jandarmeria si firmele de paza,vor fi inlocuite de catre Gospodaria Comunala,prin serviciul de ecarisaj……
    Radem,glumim…..Ia sa vedem….Doamne ajuta!Nu ar fi imposibil!Doamne ajuta!HAI UTA!De ce nu?Mereu ne-am mobilizat impotriva echipelor considerate……Sa zambim noi mai la urma…..

    0
    0
  2. Două ,,tabere” nu așa depărtate valoric cum apar pe hîrtie Cu siguranță poate la. Dinamo ,o capacitate mai mare de lupta și rezistența . Asta poate fi recuperată prin concentrare și grije la pase. Adică dacă ei greșesc o pasa scăpa,daca o greșim noi e. mai greu.. Ăștia nu sunt Mioveni ! Alt atuu ar putea fi trecerea timpului fără ceva. concret pt. ei . Le sar nervii la gindul. unei prelungiri..Ar fi buna pt. UTA și o idee de antrenor respectată cu sfințenie. Împreună cu publicul și ,,,decorul” inedit în multe. momente pot inclina steagul. Două ,trei reguli fara de care nu se poate. În toate. cazurile și adversari ,strigăm din suflet ,,,Hai UTA ” !!!

    0
    0
  3. Nu va tot bazati pe public. Eu n-am vazut niciun spectator sa dea gol. La barajul cu rocar au fost 10.000 de aradeni la Alba-Iulia si am pierdut 2-0.

    0
    0
  4. Imi doresc sa jucam indiferent de rezultat. Sa iesim la joc sa pasam nu sa bubuim mingea . Nu-mi doresc sa stam cu curul in poarta . Lumea apreciaza un joc bun in care scoatem mingea de la portar in care se joaca mingea cu fundasii decat un joc urat in care stam 90 minute si nu aparam ca la Plevna . Prefer sa pierd dupa un meci frumos decat sa pierd facand antijoc . Iar daca vom castiga cu atat mai frumos . Hai UTA

    0
    0
  5. Publicul oricum va canta pt voi! Voi trebuie să castigati meciul! Cred că se va aprinde nocturna aia neomologabila, am asa un feeling că vor fi prelungiri. Si in poartă eu zic că stam mai bine!

    0
    0
  6. Sa dea Dumnezeu sa fie bine si UTA. sa se califice dar daca nu se va califica, nu este nimic ,vine meciul cu Daco-Getica care este mult mai important si cel mai de pret este ca UTA. sa nu aiba accidentari , in rest FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  7. In istoria confruntarilor dintre cele doua formatii au fost jocuri cind
    -dinamo a salvat o pe UTA de la retrogradare cind UTA avea nevoie de puncte si a facut niste egaluri in cetatea ciobanului Bucur
    -UTA a facut o campiona pe dinamo UTA a batut Craiova intr un joc cind suporterii olteni scandau pe strazile Aradului Ceausescu si poporul Oblemenco si golul Oltenii au venit sa cucereasca Aradul ,nu campionatul !UTA in zece in meci televizat cu Rainea la centru in ultima etapa a batut Craiova cu 1-0 si dinamo a fost campioana

    intrebarea care mi o pun
    la jocul de azi
    este
    UTA vrea sa bata dinamo
    daca vrea poate
    totul e sa vrea

    nu spectatorii joaca fotbal
    spectatorii
    asista
    cei din teren joaca
    joaca sa bata dinamo
    sau nu

    spectatorii pot asista
    la un circ

    sa dea Dumnezeu
    ca sa nu fie circ
    sa fie un
    joc
    in care cei ce imbraca
    tricoul UTA-ei vor sa bata pe dinamo

    daca vor pot
    VOR …

    e suficient 1-0
    petescu
    colnic
    mircea leac
    tucudean senior

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button