Liga a 2-a

Chiajna și FC Argeș au optat pentru Lincar și Badea pentru banca tehnică, UTA dă piept cu ambele formații până la finalul anului





Cinci sunt antrenorii schimbați după primele zece runde ale stagiunii 2019-2020 a ligii secunde, ultimii pe listă fiind Laurențiu Diniță (Concordia Chiajna) și Nicolae Dică (Campionii FC Argeș).  Ambele grupări s-au mișcat repede și le-au găsit înlocuitori celor doi:

Lincar, de la liderul ligii secunde la echipa cea mai scumpă din eșalonul secund

Erik Lincar a fost prezentat oficial miercuri de Concordia Chiajna. Fostul mijlocaș a Lincar a jucat pentru CS Concordia Chiajna în perioada iulie 2007 – iulie 2008, iar în sezonul competițional 2015-2016 acesta a stat pe banca tehnica a alb-verzilor din postura de secund al lui Marius Baciu. Și-a inceput cariera de antrenor in 2008 ca secund la FC Prefab 05 Modelu și a mai antrenat echipe precum Academica Clinceni, Callatis Mangalia, Universitatea Craiova, Râmincu Valcea, Luceafărul Oradea, Juventus București si Turris Turnu Măgurele.

„Erik Lincar, noul antrenor al „vulturilor”! Ultima data la Turris Turnu Magurele, tehnicianul în vârstă de 41 de ani a semnat miercuri cu clubul nostru si a condus primul antrenament din postura de antrenor principal al „vulturilor”. Acesta va avea un staff format din Viorel Domocos (antrenor secund) şi Florin Matache (antrenor cu portarii). Bine ai venit , Erik Lincar! Mult succes pe banca tehnica a Concordiei!”, se arată în comunicatul emis de Concordia Chiajna.

După 11 etape, Concordia Chiajna se clasează pe locul 11, din 20 de echipe, cu 13 puncte. În ultimele 5 dueluri din campionat, Concordia a bifat doar un succes. Conform transfermarkt.com, gruparea „alb-verde” e cea mai scumpă din eșalonul secund.

Badea revine în circuit după 11 luni

Înlocuitorul lui Nicolae Dică la formația din Trivale este Ionuț Badea, un alt fost fotbalist al „alb-violeților”. Preşedintele clubului Campionii FC Argeş speră că alegerea este una inspirată: „Am fost la Bucureşti împreună cu domnul primar, Cornel Ionică, şi am avut o discuţie cu Ionuţ Badea pentru postul de antrenor principal al echipei FC Argeş. Discuţia a fost constructivă şi de bun augur. Suntem foarte încrezători că vom bate palma şi că va fi noul antrenor al echipei noastre”, a spus Cristian Gentea, miercuri.

Între timp, clubul a făcut anunţul oficial pe Facebook: „Ionuţ Badea revine la FC Argeş! Conducerea clubului FC Argeş a ajuns la un acord cu Ionuţ Badea pentru postul de antrenor al echipei din Trivale. Tehnicianul în vârstă de 44 de ani va reveni astfel pe banca tehnică a echipei noastre la 10 ani distanţă de la precedentul mandat”, se arată în comunicatul emis de club.

În vârstă de 43 de ani, Ionuţ Badea nu a mai antrenat din septembrie 2018. Ultima oară a condus Concordia Chiajna. De-a lungul carierei, Badea a mai antrenat FC Argeş, Internaţional Curtea de Argeş, Pandurii Tg. Jiu, „U” Cluj, FC Braşov şi Oţelul Galaţi. Ionuţ Badea a fost şi secundul lui Daum, la echipa naţională.

UTA mai are de jucat cu ambele formații în acest tur. Cu FC Argeș pe 9 noiembrie, la Pitești, iar partida cu Chiajna va fi, probabil, reprogramată pe 19 sau 20 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button