Cluburi polivalente

Federația Română de Tir Sportiv, pe mâna „Pușei” Mihalache: „După Laura Coman, mai sperăm să obținem încă o calificare la Olimpiadă!”





Prima femeie din România care a participat la Jocurile Olimpice în proba de talere vrea să faca performanță și în funcția de președinte al Federației Române de Tir Sportiv. Cu două ediții ale Jocurilor Olimpice în cont, Beijing 2008 și Londra 2012, „Puşa” Mihalache are acum misiunea de a coordona activitatea Federaţiei. Tirul românesc şi-a asigurat, deja, participarea cu o sportivă la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, Tokyo 2020.

Trei pistolari arădeni, în „cărţi” pentru JO 2024

Laura Coman (26 de ani), legitimată la CS Dinamo București, este campioană europeană en-titre în proba de pușcă aer comprimat 10 metri, titlu cucerit în luna martie. „Am şi eu două calificări la Jocurile Olimpice și sunt fericită și mândră că avem deja o sportivă calificată la Tokyo. De asemenea, şanse mai avem în special cu Alin Moldoveanu, dar şi cu Sidi Roxana sau Miklos Roxana. Sperăm să obținem măcar încă o calificare”, spune Lucia Mihalache. CS Municipal Arad îşi pune speranţe într-o participare olimpică la ediţia din 2024 a Jocurilor Olimpice, iar cele trei nume propuse sunt Luca Joldea – sportivul care la doar 15 ani are rezultate excelente în acest an, Casian Codrean şi Daria Haristiade, şi ei pistolari deja consacraţi la nivel naţional.

Din acest an e şi la conducerea Federaţiei

În cei 31 de ani de carieră, Lucia Mihalache a strâns 25 de titluri naţionale, 26 de cupe ale României, 17 recorduri naţionale, opt titluri balcanice, două recorduri balcanice, 12 grand prix-uri, a fost campioană europeană de junioare, a ajuns în trei finale de Campionat European și în două finale de Cupe Mondiale şi a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, în 2008 și 2012. În martie 2016, Lucia Mihalache a devenit director al CSM Arad, iar din august 2019 ocupă și funcția de președinte al Federației Române de Tir Sportiv.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button