Baschet

Doar apărarea s-a ridicat la înălțimea derby-ului din runda inaugurală: CSM Satu Mare – FCC Baschet Arad 62-54





FCC Baschet Arad a debutat, în această seară, în noul sezon din baschetul feminin românesc. Arădencele s-au văzut învinse la finalul celor 40 de minute ale întâlnirii cu vicecampioana României, CSM Satu Mare: 54-62 scor final. A fost, practic, derby-ul Grupei de Vest, cele două echipe fiind favorite la calificarea în grupa valorică 1-6.

În ciuda eșecului, echipa condusă de Dejan Mudresa şi Cristian Bondor a avut o prestaţie bună la primul duel oficial. „Galben-albastrele“ au ţinut aproape de formaţia sătmăreană pe tot parcursul meciului, existând şi momente în care au preluat, pentru puţin timp, conducerea pe tabelă. Finalul jocului a fost care pe care. Cu doar 90 de secunde înainte de ultimul fluier al arbitrului, sârboaica Hadzovic a reuşit o triplă ce apropia echipa arădeană la doar trei lungimi distanţă de adversare (53-56). Junioara Carla Popescu nu a fost de acord şi a reuşit imediat două aruncări din afara semicercului, iar soarta meciului era scrisă.

„Sunt foarte satisfăcut de cum am jucat în apărare pe tot parcursul meciului. Fetele au înţeles ce le-am cerut în acest compartiment. Astăzi, am întâlnit o echipă foarte bună, a contat şi avantajul terenului propriu. Din păcate, noi avem mari probleme în atac, au fost multe ratări. Cred că în viitor, după reglarea unor neajunsuri pe această fază, o să producem mai multe puncte. Sper ca la meciul de sâmbătă, cu Târgu Mureş, să corectăm aceste probleme. Aştept şi publicul arădean să fie alături de noi” au fost cuvintele antrenorului principal de la FCC, Dejan Mudresa.

Inkina a plecat de la Arad

La începutul acestei săptămâni, conducerea clubului FCC Baschet Arad a reziliat contractul pe cale amiabilă cu Yanina Inkina. Baschetbalista originară din Belarus are parte şi de unele probleme familiare, care nu suportă amânare. Sportiva a fost nevoită să se întoarcă acasă.

Primul meci acasă

Nu este timp de prea multe analize după jocul cu Satu Mare, asta şi pentru că echipa arădeană va evolua, peste două zile, din nou pe puncte în LBNF. Arădencele vor întâlni, pe teren propriu, formaţia BC Siriu Târgu Mureş. Duelul de sâmbătă va începe de la ora 17:00 la Sala Sporturilor Victoria.

baschetarad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button