UTA Academie

Liga Elitelor U16: UTA e de neoprit, Viitorul – la primul punct extern





UTA își continuă parcursul perfect în cadrul Seriei III a Ligii Elitelor U16, în timp ce Viitorul Arad a punctat și în deplasare pentru prima oară în acest sezon.

Fără emoții pentru al 11 succes la rând: UTA – Universitatea Cluj  3-1

Ultima victimă utiștilor a fost ocupanta locului trei, U Cluj. Meciul de pe terenul din Sânnicolaul Mic a curs într-un singur sens, deși „șepcile roșii” veniseră la Arad motivați să răzbune eșecul cu 1-2 din tur. Planurile le-au fost date peste cap încă din minutul 8 de către Vulturar, care primește o pasă de la Ekmekci și deschide scorul cu un șut puternic în cros, din interiorul careului. În minutul 23, Ekmekci centrează, Mare urmărește mingea și este faultat în careu. Centralul arată punctul cu var și același Mare face 2-0.

În repriza a doua jocul continuă în acceași manieră, clujenii dominând steril, iar utiștii „înțepând” pe contre. În minutul 60, Babiciu are o incursiune pe stânga și este faultat la 25 de metri de poarta adversă. Vulturar bate lovitura liberă, din zid mingea ajunge la Ungureanu, care recentrează cu capul pentru Șerengău: 3-0. Când mai erau 3 minute din timpul regulamentar de joc clujenii marchează golul de onoare printr-un șut frumos din afara careului.

UTA: Blaga – Sarkozi, Opriș, Pele, Codrea, Mihai, Șerengău, Mare, Vulturar, Lingurar, Ekmekci. Au mai jucat: Brândă, Babiciu, Nagy, Ciubăncan, Ungureanu.

Săptămâna viitoare elevii lui Donca, Bogoșel și Țamboi se deplasează la Timișoara, unde întâlnesc ocupanta locului doi, ASU Poli.

Două reveniri pe tabelă, dar și destule ratări: LPS Satu Mare – Viitorul Arad 2-2

După exact zece zile de la restanța de la Șiria, LPS Satu Mare și Viitorul au încrucișat din nou armele. După 5-1 pentru arădeni a ieșit un 2-2 care nu a surprins neapărat realitatea din teren sau mai precis raportul de ocazii.

Cert este că oaspeții au fost nevoiți să revină în două rânduri pe tabelă. Prima oară au făcut-o până la pauză, prin Catanzariti, care a marcat primul său gol din acest campionat cu o execuție spectaculoasă de la marginea careului, după centrarea lui Rotar. Gazdele au înscris din nou imediat după odihnă, dar Viitorul a egalat din nou în minutul 58. Rotar a mai centrat odată bine din dreapta și Măgureanu a înscris cu capul.

Trupa „alb-roșie” a căutat și golul victoriei, dar s-a întrecut în ratări, prin Roman, Pop (bară) și mai ales Rosza, care a finalizat în portar la ultima fază a meciului. „Chiar și cei de la Satu Mare au recunoscut că au câștigat azi un punct și nu au pierdut două. Din păcate, continuăm să ne jucăm cu ocaziile și punctele trec pe lângă noi. Sigur, au fost și destule aspecte pozitive, cum ar fi deblocarea lui Alessandro Catanzariti, care nu s-a descurajat și muncit din ce în ce mai mult, dar și faptul că e primul meci pe care nu-l pierdem în deplasare în acest campionat. Și tot ca aspect pozitiv, nu cred că am asistat la un arbiraj mai bun la vreun meci de copii, am fost impresionat de brigada din Baia Mare (n.a. Vlad Mare – Ștefan Lar, Stelian Homorodan)”, a spus Dinu Maghici, antrenorul celor de la Viitorul.

Deak – Nițoi, Clipotă, Pop, Baraghin – Balazs – Rotar, Blicking, Bulboacă, Hrincescu – Catanzariti a fost primul „11” al arădenilor la Satu Mare, pe parcurs mai intrând în meci: Roman, Măgureanu și Rozsa.

Runda viitoare, Viitorul o găzdueiște, la Șiria, pe CFR Cluj.

Clasament la zi în seria a III-a a Ligii Elitelor U16









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button