UTA Arad

Gușatu o vede pe UTA printre favoritele la promovare, dar: „La o asemenea încărcătură se anulează valoarea şi adrenalina îşi spune cuvântul”





UTA Arad şi ASU Politehnica Timişoara se „ciocnesc” din nou în derby-ul Vestului, de această dată duminică, de la ora 11:00, pe arena Motorul din Arad, în cadrul etapei a 13-a a Ligii a 2-a. În turul acestui sezon, meciul se dispută în oraşul de pe Mureş, iar arădenii sunt, cel puţin prin prisma clasamentului, mari favoriţi. Chiar şi aşa, alb-violeţii sunt pe un trend pozitiv şi merg cu încredere în oraşul vecin.

Antrenorul trupei de pe Bega,Mugur Guşatu, e mulţumit înaintea primului său derby cu UTA din postura de antrenor al Politehnicii, deoarece nu mai are probleme de lot. Doar tânărul portar Borbei este la naţionala de juniori. Acesta a lăudat jocul arădenilor, dar spune că, în derby-uri, motivaţia e mai importantă decât valoarea intrinsecă. „UTA şi-a anunţat intenţiile la promovare. Din punctul meu de vedere, ca şi joc şi lot, sunt în primele trei. La un asemenea meci, la o asemenea încărcătură se anulează de foarte multe ori valoarea şi adrenalina îşi spune cuvântul. Eu cred că va fi un meci spectaculos. Sper să nu existe accidentări datorită acestei adrenaline. Dar am încredere în băieţi şi sper să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv. Şi băieţi sunt conştienţi de calitatea adversarului, ştiu ce înseamnă un meci Poli – UTA”, a punctat Guşatu.

Guşatu, laude pentru rivală: „Este una dintre principalele contrancandidate la promovare”

Poliştii fac antrenamente săptămâna aceasta pe sintetic, pentru a se acomoda la suprafaţa de joc a arenei „Motorul”. Despre analiza tactică a echipei, Guşatu spune că adversarul are un lot foarte bine echilibrat. „Pentru ei este un avantaj sinteticul, deoarece au jucat şi mai multe meciuri. Probabil se şi antrenează acolo. Cu siguranţă, au mai multe meciuri jucate decât noi. Dar nicio suprafaţă nu seamănă cu alta, şi aici se vede adaptabilitatea, care se reflectă şi în calităţile fotbalistice. Au jucători cu calitate, nu numai în atac. În defensivă îi au pe Melinte, Florin Ilie, Tomozei, au o echipă echilibrată pe posturi. Eu zic că este una dintre principalele contrancandidate la promovare. Dar, într-un derby, şi unde sunt ambiţii locale, dispare statutul de favorită al unei echipe. Asta şi este frumuseţea debry-urilor”, a mai spus antrenorul polist.

 Zabun a urmarit UTA pe YouTube: „Ştiu că este meciul principal al echipei”

Fotbaliştii echipei timişorene sunt şi ei foarte motivaţi, chiar şi cei pentru care acest meci e o premieră. Pentru moldoveanul Artiom Zabun, e primul derby în România. „Ştiu că este meciul principal al echipei. Să ne ajute Dumnezeu să câştigăm. Ştiu că este un derby şi meciul este foarte important. Pe UTA i-am văzut, m-am uitat pe YouTube. E o echipă bună, au jucători buni, dar noi vom câştiga”, a precizat atacantul originar din regiunea autonomă Găgăuzia, din Republica Moldova.

Şi pentru juniorul Denis Radu e şansa de a debuta ca titular în derby-ul Vestului. „Este un meci foarte important, un derby dacă ţinem cont de tradiţii. Nu contează dacă voi începe ca titular sau voi începe pe parcurs. Vor fi emoţii, dar după ce fluieră arbitrul începutul meciului, nu vor mai fi. UTA este o echipă bună, este sus în clasament, dar la un astfel de meci nu contează poziţia în clasament”, a punctat Radu.

Înaintea desfăşurării meciurilor din etapa a 13-a, cu 13 puncte, ASU Poli este pe locul 13, cu un meci amânat. UTA stă mult mai bine, cu 20 de puncte, pe locul 3, cu trei jocuri amânate. În „premieră” negativă, jocul de la Arad nu e televizat şi se dispută duminică, de la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU pentruliga2.prosport.ro
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

14 comentarii

  1. Trebuie luați tare din primul minut, n-au voie să miște in front. Suntem peste ei, la ora asta, din toate punctele de vedere, nu avem scuză dacă nu batem duminică. Nici nu vreau să-mi inchipui un meci terminat egal, cu rânjetul și satisfacția timișorenilor că ne-au incurcat in lupta pe care o ducem.
    Sacrificiu, băieți, de asta trebuie să dați dovadă duminică! Hai UTA!!!
    ps: știu că bărbații ca niște bărbați iși plătesc intotdeauna datoriile, dar de la ăștia nu aștept nimic și nici n-avem nevoie. Aviz celor care se simt cu musca pe căciulă, am iertat dar n-am uitat.

    0
    0
  2. Presimt ca batem pe a lui Gusatu ce trebuie intradevar luati tare daca misca-n front.Dar si mai tare trebuie luati la primavara cei de la RIPI TM care intradevar au ranjit de neputinta nostra si s-au bucurat enorm….Victorie UTA cu polistii !

    0
    0
  3. Bate UTA 4-0 ! Avem echipa…avem antrenor…Haide UTA!
    Sînt o fetiță de 11 ani si sint născută la München, am fost la Timișoara si Siria la meciurile de baraj …am plîns pe stadion cînd a luat UTA gol .As dori si duminica sa fiu la bunicul meu la Arad ca sa pot sa o vad pe UTA. dar.. sper sa o vad la anul in Liga 1.
    IUBESC UTA SI NU BAYERN IUBESC ARADUL
    HAIDE UTA

    0
    0
    1. Bravo Kianna , ești un suporter adevărat, dacă aș fi în conducere te-as fi premiat pt acest comentariu

      0
      0
      1. Am fost premiata atunci cînd nu mai erau bilete pentru Siria si am mers cu tati la UTA lîngă spital si am vorbit cu domnul Voinea de bilete dar nu mai erau cînd au auzit ca venim de la München pentru meciurile de baraj a spus să sunam mai tîrziu.Si sa stiti ca fost cea mai fericita cînd am cumparat 2 bilete.am mers de la Arad la Siria cu imnul UTA in masina la maxim.la meci am cumparat tricouri fulare pe care le am în camera mea. tati spune cu UTA pînă la moarte

        0
        0
    2. Felicitări domnișoară pentru atitudinea ta, e o mare bucurie când vezi pasiune adevărată pentru UTA de la o vârstă fragedă și în ciuda distanței care te separă de club. Faptul că între Bayern și UTA alegi UTA este impresionant și cu această ocazie vreau să te rog să transmiți și familiei tale, în special bunicului, toată recunoștința noastră pentru educația ce ți-o oferă. În ziua de azi când prea mulți dintre noi se atașează de echipele ”mari” pe care le văd la televizor și uită de cea locală, cuvintele tale sunt o lecție despre ce înseamnă să nu îți uiți rădăcinile. Sper ca dragostea ta pentru UTA să fie răsplătită cu o victorie duminică și cu o promovare vara viitoare!

      0
      0
  4. Extraordinara acceasta pasiune pt. UTA. a acestei fetite pe care o felicit pt. devotamentul din suflet pe care il are pt. aceasta echipa mult iubita atat in tara cat si in afara ei !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD, HAI BAIETII, V I C T O R I E !!!

    0
    0
  5. Gusatu vede din perspectiva lui….Mugure,crede-ma ca nici noua nu ne place sinteticul,dar precum Robu,ne-a fost si Falca….abureala ieftina….La voi se uita fiul meu cel mare,student,de prin complex,la jocurile voatre de pe maidane…..Macar noi avem Motorul,de care vrem sa scapam totusi, cat mai curand posibil si se pare ca ne indreptam spre binisor….
    Cat despre partida de maine,vom vedea….E diferenta mare intre echipe si sper din toata inima ,nu sa castigam doar,ci sa va umilim…..Veniti la ARAD,jucati la UTA!!!!
    A…… si sa nu uitati……Shortul sa fie in echipamentul vostru,de culoare maro,ca nu se vada ca sunteti…..facuti pe voi….
    HAI UTA!!!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button