UTA AradzTOP ARTICOLE

Când îngerii se îmbracă în „alb-roșu” în zi de derby

Nimic nu e întâmplător în viață și…dincolo de ea. Țintarul ligii secunde a decis ca la un an de când au plecat din mijlocul galeriei utiste, Bogdan Moisi și Bogdan Mihoc să fie invitați la un derby al Vestului. Pe 25 octombrie 2018 pășeau în mașina morții, mulțumiți de aportul dat pentru coregrafia ce avea să fie afișată pe „Dan Păltinișanu” și au urcat. Din Cer și-au ațintit privirea și și-au conectat inimile cu suflarea „roș-albă” de pe „Motorul” într-o zi frumoasă de toamnă, precum pasiunea lor pentru „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc. Era zi de derby, nu puteau lipsi, iar UTA se luptă pentru promovare. Nu au mai prins gestiunea lui „Gyuszi” Balint, când – în sfârșit – lucrurile merg ceas. Pentru ei ceasul a fost nemilos, s-a oprit în acea seară blestemată, sub podul Micalaca. Camarazii nu-i uită și-i plâng și astăzi, iar din durerea lor s-a născut coregrafia cu Poli. Cei doi Bogdani zâmbesc, la o bere. Doar ceasul e implacabil, s-a oprit la 20 și 20. Mesajul mișcă orice utist, din teren sau din tribune: ”Din cer, doi îngeri privesc spre stadion / Și zguduie pământul când UTA dă iar gol”. Iar căpitanul echipei a dat gol în urmă cu an, a dat și astăzi, pentru victoriile cu Poli. Nimic nu e întâmplător în viață.

A trecut un an, iar solidaritatea fanilor a rămas aceeași. Pe „Marele Oval”, fanii lui Poli și reprezentantul echipei timișorene au purtat o jerbă și au aprins o lumânare în sectorul în care Moisi și Mihoc nu au mai ajuns. Astăzi au păstrat cu sființenie minutul de tăcere în memoria celor doi, de dinaintea primului fluier. De abia apoi a început războiul scandărilor cu rivalii, iar din partea „alb-violeților” și cel al bannerelor ironice. ”După ani de zile în care am cautat răspunsul, mirați, Abia acum am facut analogia între voi și spurcați”, ”Nu umpleti nici autocaruul voi+Corvinul și Farul”, ”Old Lady Gay Friendly”, ”Ultras 2/365” au fost mesajele acide ale timișorenilor pentru rivalii din peluza arădeană. La rândul lor, susținătorii de pe Bega au afișat câte o coregrafie pentru fiecare debut de repriză, cea din prima fiind dublată de fumigene alb-violete ce l-au obligat pe arbitrul Vidican să întrerupă preț de 2 minute partida. Altfel, a fost rândul timișorenilor să iasă cu capul plecat de pe „Motorul”, după ce în primăvară au simțit gustul dulce al unui succes la Arad.

Momentul solemn al galeriei utiste nu a fost întinat cu bannere acide, dar, altfel, atmosfera de derby a fost totală și la ea a contribuit tot stadionul. Aproximativ 3500 de suporteri utiști bucuroși că UTA e peste Poli. Azi și pe tot parcursul campionatului. Iar speranța e că, la anul, invitațiile pentru Moisi și Mihoc la meciul cu CFR-ul lui George Țucudean vor fi tipărite pentru ”Acasă, în Calea Aurel Vlaicu”.

Comentarii Facebook

4
1

2 comentarii

 1. La ei cind vin 1000 de spectatori e mare lucru. Depășesc 1000(jumate fiind utisti).,doar cind vine UTA și sunt bucuroși ca mai fac un ban.

  8

  1
 2. Ar trebui sa nu dorim televizarea la meciuri, jucam cu tribunele pline acasă,se pare că deranjam, sau noi(UTA-poli), nu putem face atmosferă ca rapid, petrolul!!!
  Nu va speriați de Noi că nu suntem curioși de voi.. in orice ligă am juca!!!!!

  12

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close