UTA Arad

Gușatu a admis superioritatea UTA-ei, dar și pentru că: „Miza derby-ului i-a depășit pe jucătorii noștri, am jucat slab”





„Uns” antrenor al lui ASU Poli după demisia lui Cosmin Petruescu, Mugur Gușatu a fost la primul său derby al Vestului din carieră. Ca fotbalist nu a prins niciunul în cei doi ani petrecuți în „alb-violet” , în Liga 1, pentru simplul fapt că UTA evolua în eșalonul secund în acel moment.

Chiar dacă echipa sa a dovedit și pe „Motorul” destulă siguranță defensivă, de la mijloc în sus jocul trupei de pe Bega a scârțăit serios. „A fost un joc slab prestat de noi, felicit gazdele, au meritat victoria. Sincer să vă spun cred că adrenalina derby-ului a depășit puțin ca și prestanță valoarea jucătorilor mei. Sau cel puțin asta am simțit eu de pe margine. Unii dintre ei au fost la primul derby și nu au mai jucat cu atâția fani, cu așa atmosferă în tribune. Mă așteptam mai mult și 11 contra 11, nu doar cu un om în plus, dar încă odată vă spun că unii jucători au fost depășiți de miza jocului. UTA nu m-a surprins cu nimic, noi am evoluat foarte slab, a fost poate cel mai slab meci al nostru după cel din Cupă, contra Reșiței. Am fost sub nivelul nostru ca echipă și de aceea nici nu am pus în practică cele discutate înainte de partidă”, a spus Mugur Gușatu la finalul disputei de la Arad.

Deși scorul pauzei a fost alb, fostul atacant al lui Heerenveen a recunoscut: „Mie nu mi-a plăcut nici prima repriză. Chiar dacă scorul a fost 0-0, UTA a avut două ocazii foarte mari, iar noi doar acea oportunitate când a scăpat Axente, dar tras slab. Una peste alta, e o victorie meritată pentru UTA și o felicit pentru asta”.

Gușatu nu s-a declarat prea încântat nici de calitatea arbitrajului. „Au fost și decizii pe care nu le-am înțeles. Cred că și arbitrii au fost depășiți de miza meciului. În general au fost lucruri mărunte, dar care, la un astfel de meci, enervează pe toată lumea și crează o stare de tensiune în plus”, mai consideră „principalul” polist.

UTA – Poli nu a fost transmis la nivel național, iar Mugur Gușatu nu a înțeles de ce. „Eu am rămas surprins că acest meci nu se televizează, când se dau meciuri cu stadioane goale. În loc să se facă progapandă fotbalului…. acest meci trebuia televizat”, mai opinează antrenorul trupei timișorene.

La vestiarul lui Poli, imediat după meci, a apărut Sebastian Novovic, lider al galeriei timișorene, președinte al Asociației Sportive Drukeria, responsabilă cu managementul clubului ASU. „Eu am venit direct de pe teren (n.a. în sala destinată conferințelor de presă), nu am fost la vestiar. Nu am văzut ceea ce a fost acolo. Eu cât am fost la echipă nu a venit nimeni la vestiar, e problema lor dacă vor să vorbească, dar nu când sunt eu acolo”,a fost replica lui Gușatu.









2 comentarii

    1. Sa nu fi-m răi,deranjant e faptul că la tv apar toți desculții (scuze Hagi),dar sa vezi un Clinceni- Viitorul la tv chiar e dezamăgitor,din păcate trendul e sa promovam petrolul și rapid la tv dar spre dezamăgirea miticilor aceste echipe vor fi și la anul in B!!!!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button