UTA AradzTOP ARTICOLE

Stadionul „Francisc Neuman” în aer: Nicio firmă nu dorește să continue ceea ce a început și trebuia să termine Tehnodomusul!





Speranțele ca UTA să-și sărbătorească cei 75 de ani de existență pe stadionul nou devin tot mai mici, aproape nule. Firma Tehnodomus ce trebuia să predea la cheie arena conform contractului semnat în urmă cu 5 ani de zile a executat doar 70% din lucrări, invocând desele modificări în proiectul vechi ce au adus costuri suplimentare, neprevăzute la început. Beneficiarul, Primăria, prin specialiștii săi, a și făcut recepția acestor lucrări finalizate oricum cu vreo doi ani întârziere și s-a pus pe întocmirea a altor două caiete de sarcini. De investit ar mai fi în jur două milioane de euro pentru ca „Bătrâna Doamnă” și suporterii săi să se întoarcă din nou acasă.

Primul caiet de sarcini a prins forma contractului denumit ”Lucrări de Mărire a capacității peluzelor Stadionului UTA-modificări și completări (lucrări suplimentare) Arad” urcat pe SICAP pe data de 11 septembrie. Plicurile cu ofertele trebuiau deschise pe 16 octombrie, dar ce să deschizi dacă nicio firmă nu e interesată să intre pe șantierul cu probleme din Calea Aurel Vlaicu? Nici valoarea estimată a procedurii, respectiv  2.962.331,93 de lei, nu e magnet pentru firmele constructoare.

Concluzia este una singură și alarmantă. Procedura a fost anulată și va trebui reluată, iar asta se traduce prin alte săptămâni (luni) pierdute. Cert este că pe SICAP ar trebui urcat de la o zi la alta și celălalt caiet de sarcini, în care sunt prevăzute lucrări la hotelul de la ultimul nivel, plus facilitățile pentru presă și televiziuni sau închiderile arenei. Dar dacă nici acest contract nu e dorit de nimeni?

Primăria trebuie să-și pună întrebări serioase privind această situație inedită, căci, de obicei, firmele se cam bat pe lucrările din bani publici. Dar nu și la stadionul „Francisc Neuman” din Arad, unde sigur se va bate recordul pentru cel mai mic stadion construit în cea mai lungă perioadă de timp. Ca să nu mai vorbim despre prețul final.

În fine, ca o coincidență tristă, exact pe 16 octombrie, după apusul soarelui, politicienii din administrația locală se lăudau cu aprinderea nocturnei în Calea Aurel Vlaicu, dar și cu jocul de lumini al reflectoarelor din boltele celor două tribuni oficiale. La ce folosesc lucșii domnilor edili dacă stadionul e în aer?

La cum merge echipa antrenată de Laszlo Balint, s-ar putea ca în vara anului viitor să ne vedem visul cu ochii, dar unde va juca UTA în Liga 1?









23 comentarii

  1. Va felicit Sportarad pentru acest articol cu stagnrea lucrarilor la >Neumanul mititel< unde d-nii din Primaria Arad parca dorm in papuci……ca Tehnodomus ne-a pacalit cu inaugurarea si mai ales cu capacitatea stadionului cutiuta,,,,!Dar gazonul cand se monteaza ca a trecut 2 saptamani…?????…!!!!!! Discutand cu oameni de fotbal din triunghiul CLUJ -MEDIAS- SIBIU am reajuns la concluzia ca trebuie tras tare in turul ligii a 2-a,caci punctele aduse de afara in retur ar costa dublu……!!!!!Asta pentru cine intelege ce vreau sa spun….si succes UTA in etapele urmatoare !

    0
    0
  2. Oarecare de ce nu mai este interesată Tehnodomus, ținând cont ca la licitația inițială nimeni nu avea loc de ei, sa finalizeze lucrările?:)

    0
    0
    1. Felicitari ! Foarte bun si pertinent articolul ! Sa le fie rusine politicienilor aradeni ca si-au batut joc de acest simbol al Aradului, ei mai au tupeul sa considere această lucrare o realizare….SUNTETI PENIBILI !

      0
      0
  3. Rezultatul campaniei ,, Dor de casa ” pentru sensibilizarea autoritatilor? Zero!
    Sa se mai lanseze o campanie ,,In continuare… dor de casa” poate, poate…..

    0
    0
  4. Ce va plangeti!? Lasati omu’ linistit, sa bea si gura lui botoxată, binemeritata cafea la Brucselles, călăuziar Domnu iegarii …….de Kangoo Jumps!
    Ne-o dat stadion? Bifat! Avem drumuri? Bifat!….parcari, tot! Bifat! Nimeni nu l-o votat da a iesit locul 1! Si ca primarele de Arad si ca intaimergatorul deputat de Brucselles…..
    Mucles, rabdam!
    ALTATADATA VOTATI CU MINTEA! NU CU CAPU P..II!
    Si daca tot suntem in campanie! CARE DINTRE CATINDATII actuali are UTA pe primul loc? Nime!
    Ca baronu cu echipa lui o dus Aradu nost…… din Moldova, de la Iesi, pana in port la olandeji! Si din cuiu hartii pana in Ellada lui Homer!

    0
    0
  5. din pacate uni au profitat de afacerea tehnodomus- primarie si au bagat bani multi in buzunar , oare de ce nu sa facut din fonduri europene ……….ca erau de mult DNA pe capu lor

    0
    0
  6. Brelocurile lu pinochio de la brad nu mai baga poze cu lucrările de la stadion ca până cum a se tot lăudau cu stadionul bibart si balcea mucles nu mai aveti aer ce v-ati ars cu moștenirea lu falca

    0
    0
  7. „Lucrări de mărire a capacității peluzelor”? Oameni buni, dacă cumva stie cineva ce înseamnă asta să ne spună și nouă. Stadionul e deja acoperit și n-am cum să pricep cei cu mărirea peluzelor. Manager, dacă se poate să întrebați pe la primărie să dea o explicație. De rasu-plansu.

    0
    0
    1. ”Lucrări de Mărire a capacității peluzelor Stadionului UTA-modificări și completări (lucrări suplimentare)

      0
      0
  8. Hoție profesionista cu aparenta de amatorism. !!Un milionar de carton reușise să facă o copie fidelă a locației din serialul Dallas ,lîngă el înălțase și copia turnului. Eifel ! Vinovații de la ,,stadion” vor să ne și convingă ,că încercarea lor fără finalitate ,nici nu. s-ar fi mai fi făcut în Europa . Înclinăm sa le dam dreptate . Chiar nu s-a mai. întîmplat așa ceva în lume. !!

    0
    0
  9. Le am spus unor americani povestea stadionului din Arad si aproape nu am fost crezut. Unul radea cu lacrimi cand a auzit ca firma ce trebuia sa termine stadionul a facut 70% din lucrari si stadionul nu se poate folosii ca moare lumea, aluneca jos de pe tribune pt ca nu exista balustrade,iar echipa tre sa joace pe stadioane improvizate langa cotete de porci etc. Aici, un stadion pt youth league e facut mult mai profesionist decat ce se face in Arad. Cred ca sunt acte de coruptie mari de tot in legatura cu acest stadion + management defectuos. Nu mai e nimic de comentat…

    0
    0
    1. ce culoare politica?mai vorbesti de culori politice aici e vorba de furt la drumul mare talharie daca te referi ca sport arad da in pnl arad scuza ma nu ai ce cauta aici cred ca esti tu colorat politic nu exista nici o scuza pentru ce si cum s a intimplat absolut niciuna!!

      0
      0
  10. Aici nu mai e vb de culoare politica e vb de hoti condusă si orchestrată de șeful pnl arad falca care a spălat putina si a lasat brelocurile sa se descurce el si a atins scopul sifonarea banului public cu complicitatea tehnodomus de ce nu se baga nimeni la licitații ca le e frica si interimar ridica din umerii

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button