29/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Șerban, intrigat de răspunsul CMCA la contestația depusă ca urmare a sumelor mici primite în sesiunea a doua de proiecte: „De ce se încurajează contraperformanța?”

Rezultatele celei de-a doua sesiuni de proiecte de la Centrul Municipal Cultural Arad au venit ca o lovitură în moalele capului pentru unele cluburi sportive. Unul dintre acestea a fost CS Universitatea Arad, desemnat ani de-a rândul cea mai bună grupare arădeană prin rezultatele obținute de sportivii săi și care acum culege „fărâmiturile”. 15 mii de lei pentru gimnastica aerobică și câte 10 mii de lei pentru atletism și judo, acestea sunt sume pe pe care clubul condus de Ovidiu Șerban le va încasa de la Primărie în sesiunea a doua. Mai mult, proiectul depus pentru echipa de rugby a fost respins.

Conducerea grupării studențești a cerut lămuriri sub forma unei contestații făcute la CMCA, iar răspunsul a fost următorul:

”Către CS Universitatea Arad

Urmare analizei asupra contestației dumneavoastră cu nr. 578 din 28.08.2019, depusă la CMC Arad cu numărul 6155 din 28.08.2019, precum și a reevaluării de către Comisia de soluționare a contestațiilor a proiectului intitulat ˝Consolidarea Rugby-ului Arădean 2019˝, vă comunicăm faptul că în sesiunea I de proiecte, secția rugby a beneficiat de un buget generos în valoare de 220.000 lei pentru proiectul ˝Reconstrucție în rugby-ul Arădean 2019˝care acoperă întreaga perioadă a anului 2019.

În urma reanalizării grilei de evaluare a proiectelor ˝Judoul arădean spre înalta performanță˝, ˝Susținerea pregătirii în gimnastică aerobică de performanță 2019˝ și ˝Performanță în atletismul arădean 2019˝, Comisia de soluționare a contestațiilor nu a identificat elemente noi care să conducă la o reevaluare pozitivă a proiectelor, hotărând să respingă contestația depusă de dumneavoastră”

Comisia de Contestații

Președinte Szabo Mihai

Membri Andrieș Laura, Cană Daniel, Truț Diana Nicoleta, Varga Ana

În contextul în care numai weekendul trecut, secția de gimnastică aerobică a CS Universitatea a câștigat nu mai puțin de zece medalii naționale, Sorin Mâneran s-a încununat pentru a șasea oară consecutiv campion național la maraton, iar echipa de juniori a clubului a câștigat în deplasare, cu Centrul Național Baia Mare, Ovidiu Șerban a luat, bineînțeles, foc. „În primul rând nimeni nu a auzit de semnatarii acestui răspuns la contestația noastră, pe când sportivii noștri fac cinste și aduc medalii pentru Arad. Ce elemente noi arfi trebuit să vadă domnii și doamnele de la această comisie pentru a recunoaște că s-au înșelat și am fost defavorizați? Să spunem că aceste ultime rezultate, medalii, au venit acum recent și nu se putea ține cont de ele la evaluare, dar faptul că CS Universitatea e de ani buni de zile cel mai bun club din Arad nu contează în împărțirea banilor din proiecte? Sunt alte cluburi care au luat infinit mai mulți bani, iar rezultatele lor nu se văd, de ce se încurajează contraperformanța în acest oraș?”, au fost câteva dintre întrebările retorice ale președintelui de la CS Universitatea la conferința de presă prilejuită de bilanțul făcut de secția de gimanstică aerobică, secție ce tocmai a adus în premiera la Arad Trofeul „Gineta Stoenescu” cuvenit celui mai bun club din România.

0
0
%d blogeri au apreciat: