UTA Arad

Daco-Getica e istorie în Liga 2-a, spre regretul lui Balint: „Nu e plăcut să pierzi puncte câștigate pe teren, Mioveniul – singura avantajată la vârf”





Daco-Getica Bucureşti a trimis înştiinţare, miercuri, către Federaţia Română de Fotbal că se retrage din campionatul Ligii 2 după 13 etape disputate în acest sezon. Forul confirmă acest lucru prin neprogramarea meciul de la finalul acestei săptămâni pe care echipa din cartierul Colentina ar fi trebuit să-l joace pe teren propriu, cu Sportul Snagov, însă modificările în clasament după acest abandon le va aplica abia după al doilea joc neprogramat.

Patronul Ilie Ciucea a anunţat ca motiv al retragerii faptul că „experimentul nostru nu a reuşit”, referindu-se la promovarea la primă echipă a juniorilor din cadrul clubului, şi că rezultatele din acest sezon nu au fost cele aşteaptate.

În schimb, managerul şi antrenorul echipei, Marius Baciu, spune că au fost mai multe motive la mijloc care au dus la acest deznodământ trist pentru Daco-Getica şi Liga 2. Fostul fundaş al echipelor Inter Sibiu, Steaua sau Lille spune că decizia este ireversibilă. „S-a luat decizia de a ne retrage. Rezultatele, oarecum, ni le-am asumat. Ştiam. Au fost alte probleme care ne-au deranjat. Una din ele a fost problema cu transferurile, a doua a fost că jucăm cu tineri, cu copii, am fost şi dezavantajaţi la unele meciuri. Te doare. Noi chiar am încercat să facem ceva pentru copii noştri, dar şi situaţia că nu cred că puteau să ducă acest campionat. Nu aveam un lot numeros şi când se întâmpla o suspendare, două, era jalnic. Asta s-a şi întâmplat. Am pierdut trei jucători pentru meciul cu UTA, importanţi pentru noi, chiar dacă erau tineri. Nu am avut ce pune în loc şi am pierdut cu 6-0. La Ripensia (n.r. – unde s-a pierdut cu 2-7) a fost acelaşi lucru, nu am avut trei jucători. Tinereţea lor era interesantă, dar cred că trebuia să stea pe lângă alţi jucători, doi-trei, cu experienţă. Altfel puteau creşte. Am considerat că nu pot creşte nici ei numai cu rezultate negative. Una peste alta, am spus că nu merită să continuăm doar de dragul de a face numai prezenţa şi să vezi că nu poţi progresa. Şi rezultatele negative nu aduc nici încrederea lor, ca jucători, în primul rând. Au avut o şansă enormă, dar, din păcate, e greu să ducă ritmul Ligii 2, pentru că, majoritatea, nu au jucat anul trecut nici măcar la seniori. Şi, aşa, dintr-o dată… Pentru ei era bine să intre într-un meci, să mai stea, să joace 20 de minute, dar să ducă această povară jucători din 2001, 2000… Dar nu numai asta. Sunt multe care te dezgustă şi, atunci, decât să ne facem de râs, eu cred că am fost un club destul de serios în perioada asta, cât şi înainte”,”, a spus Marius Baciu pentru Liga2.ro.

Cel mai mult de pierdut vor avea cele 11 echipe care câştigaseră în faţa formaţiei bucureştene, deoarece vor rămâne fără trei puncte în clasament, iar de câştigat vor avea ASU Poli Timişoara (0-1) şi CSM Reşiţa (0-1), care pierduseră cu echipa antrenată de Marius Baciu. Printre formațiile dezavantajate se află și UTA, care câștigase la scor de tenis cu teamul bucureștean. „Nu e plăcut în momentul în care muncești pentru punctele pe care le câștigi pe teren, faci un joc bun, dai șase goluri și afli ulterior că echipa respectivă s-a retras din campionat. Până la urmă, însă, rezultatele celor de la Daco-Getica nu influențează partea superioară a clasamentului pentru că nu au reușit să facă niciun punct cu echipele din partea superioara a clasamentului. Deci, nu cred că intervin schimbări spectaculoase cel puțin acolo în plutonul fruntaș, cu toate că, e adevărat, Mioveniul nu a apucat să joace cu ei și nu vor pierde puncte. Pentru noi ar fi fost mult mai bine dacă am fi stat în perioada asta aglomerată, dar asta este programul, ne adaptăm, încercăm să facem tot posibilul să fim la un nivel optim înaintea fiecărei etape și să evoluăm cât se poate de bine în fiecare etapă pentru scoate maxim”, a comentat Balint situația creată după retragerea celor de la Daco-Getica.

Liderul Mioveni – singurul avantajat, iar Balint e aproape convins: „Arată ca o echipă care se poate bate până în ultimul moment la promovare”

Așadar, CS Mioveni este singura formație de la vârful clasamentului ce nu pierde punctele cucerite cu Daco-Getica. Argeșenii vor avea parte de o etapă liberă, cea cu numărul 16, chiar înainte de a doua intermediară a toamnei în Liga 2-a. Indiferent de situația legată de retragerea teamului din Colentina din campionat, Laszlo Balint vede actualul lider capabil să lupte până la final pentru un loc sub soarele primei ligi.  „După meciul cu Mioveniul a fost destul de multă supărare, atât printre suporteri, cât și pentru noi, în vestiar. Într-adevăr, se pierduseră  două puncte, dar CS Mioveni demonstrează în acest campionat că este o echipă extrem de puternică, extrem de solidă, care emite pretenții justificate în această luptă pentru promovare. Și asta în primul rând datorită nucleului de jucători pe care îl au acolo. În al doilea rând, poate și liniștea și stabilitatea de care beneficiază, plus baza sportivă de nivelul primului eșalon, contează enorm. Bineînțeles, e și meritul antrenorului Marius Stoica, care, iată, reușește să aibă un parcurs remarcabil. Au trecut atâtea etape fără ca Mioveni să cunoască gustul înfrângerii, cred că se apropie de un mic record din acest punct de vedere. Așadar, Mioveniul arată ca o echipă care se poate bate până în ultimul moment la promovare cu șanse reale de reușită. Dar, mai sunt încă foarte multe etape de jucat și, vedeți și dumneavoastră, că până la urmă clasamentul este destul de echilibrat, atât în prima jumătate, cât și în cea de-a doua”, a punctat antrenorul „roș-albilor”.

Ca urmare a retragerii celor de la Daco-Getica, distanța față de UTA (locul 3) și CS Mioveni (locul 1) devine de 7 puncte, cu arădenii având cu patru meciuri mai puțin disputate decât argeșenii.

Un comentariu

  1. Mioveniul avantajat de parcursul constant și peste așteptări . Nu mai mult. Are și ,,lufturi” acasă. E considerata una dintre favorite. Asta că la noi echipele renasc mai greu în retur ,iar altele se sting prematur. UTA e in grafic ,dar atenție nu peste. Abia acum începe treabă cu adevărat la Arad !! Bănuiam că în final vor fi cel mult patru candidate. E prematur să le numim În fotbal se întîmpla multe . O echipa care se. pregătește și joaca cu convingere ,la o valoare tehnica mai mult decit mulțumitoare și cu condiții ,nu are nevoie să-i spui numele contracandidatelor . Ajunge numărul. lor !! Reșița o localitate de trei puncte UTA-iste. ! Hai UTA. !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button