Sporturi de contact

Porți deschise pentru Panda Team Arad de Ziua Mondială a Judo-ului: „Plantează un copac” e tema anului ce va fi cultivată și la Bazinul „Delfinul”





Ziua Mondială a Judo-ului a fost lansată cu succes în 2011 și reprezintă o ocazie excelentă pentru toți judokanii de a se reuni sub steagul valorilor educaționale ale sportului nostru. Temele edițiilor trecute ale WJD: Prietenie (2018), Curaj (2017), Judo pentru lume (2016), Unitate (2015), Onoare (2014), Perseverență (2013), Judo pentru toată lumea (2012) și Respect (2011). Forul internațional a luat ca reper ziua de naștere a maestrului Kano Jigoro, 28 octombrie, pe care a transformat-o într-un eveniment dedicat antrenorilor, fanilor, judokanilor și tuturor celor cu pasiune pentru unul dintre cele mai practicate sport din lume.

Tema din acest an a Zilei Mondiale a Judo-ului este „Plantează un copac”. Astăzi, peste 40 de milioane de oameni practică judo în întreaga lume. Acest lucru reprezintă un număr mare de copaci care pot fi plantați în cele patru colțuri ale globului. Recunoscând că anotimpurile nu sunt aceleași peste tot în același timp, IJF lansează acum acest proiect major pentru a permite tuturor să fie implicați. De asemenea, conștient de rolul simbolic al unui astfel de program, IJF invită pe toți să facă un mic pas și să-i educe pe cei mai tineri în conservarea mediului nostru.

Luni, cel mai tânăr club de judo din oraș, Panda Team Arad , pune și el mâna pe hârleț și va planta un copac în fața „casei” de la Bazinul Delfinul Arad. Sala de judo inaugurată exact în urmă cu un an de zile își deschide porțile tuturor practicanților, anunțându-și prezența sportivi de diferite cluburi din municipiu și județ, însoțiți de profesorii lor, Mihai Telechi, Pavel Milovan, Carol Szabo și alții. De altfel, timp de o lună începând de săptămâna viitoare, în zilele de luni, miercuri și vineri, de la ora 17, clubul Panda Team Arad  invită copiii între 3 și 14 ani la cursuri de inițiere și perfecționare în judo fără a plăti vreo taxă.

Inițiatorii proiectului sunt omul de afaceri, Silviu Turc și profesorul Arpad Nagy, care au pus la dispoziția tinerilor judoka o sală nou nouță, dotată până în dinți cu toate cele necesare. Bineînțeles pe unul dintre pereții sălii Panda Team Arad tronează și o poză cu maestrul Mihai Botez, părintele judo-ului românesc, plecat dintre noi în urmă cu 8 ani de zile. Înscrieri se pot face la fața locului, la bazinul „Delfinul”, dar și la numerele de telefon: 0771339423 sau 0773778652.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button