UTA Arad

Balint, mai degrabă dezamăgit după succesul UTA-ei la Reșița: „Trebuia să știm să suferim, să avem o altă mentalitate și atitudine. Pozitive, doar punctele!”





Echipa fanion a Aradului părea să aibă o zi liniștită pe arena „Mircea Chivu” din Reșița, împotriva unei echipe amenințată cu retrogradarea. Utiștii au luat avans de două goluri pe tabelă până în minutul 23 și au ratat și golul trei chiar înainte de pauză. Scenariul partidei s-a schimbat brusc după pauză, arădenii au fost moi și neinspirați în toate compartimentele și le-au permis „roș-negrilor” să egaleze situația. Rezultatul a fost salvat de Super (Ro)Mario Moise în prelungiri, printr-o execuție demnă de genericele TV.

La final, Laszlo Balint s-a declarat mulțumit doar de rezultat și a avertizat asupra pericolului de a întrerupe seria de rezultate pozitive în cazul în care echipa se exprimă așa cum a făcut-o în repriza secundă. „Sunt foarte dezamăgit de modul în care am arătat în multe momente din această partidă și în special în repriza a doua. Cu toate că am avut o discuție destul de aprinsă cu băieții la pauză și le-am spus că 2-0 este un scor extrem de periculos, mai ales raportat la modul în care am tratat anumite momente în prima repriză, se pare că nu au înțeles ceea ce au de făcut. O să încercăm să clarificăm aceste aspecte în zilele care urmează pentru că este clar că cel puțin după aspectul celei de-a doua reprize nu meritam mai nimic. Jocul de astăzi a fost salvat de execuția lui Romario (n.a. Moise) din finalul meciului, dar trebuie să avem altă mentalitate, trebuie să avem altă atitudine. Trebuie să muncim mai mult, trebuie să știm să suferim, pentru că – până la urmă – astăzi, din păcate, nu am știut să facem asta. Au fost niște momente psihologice foarte importante și mă refer la ratarea lui Buhăcianu din prelungirile primei reprize și primul gol al gazdelor. Nu știu de ce, dacă nu au putut să ne pună probleme, ne-am băgat-o noi singuri în poartă. Sunt detalii pe care sunt convins că o să le clarificăm. Este un motiv de analiză. V-am spus că sunt foarte importante cele trei puncte, în special raportat la ceea ce ne va aștepta în perioada următoare, în luna noiembrie. Din păcate, trebuie să recunoaștem că nu ne-am ridicat la cei mai înalți parametri din punct de vedere al mentalității și al atitudinii. Trebuia să arătăm că știm să gestionăm și momentele grele împotriva unei echipe arțăgoase precum CSM Reșița. Tot respectul pentru ei, chiar vreau să îi felicit pentru modul în care au crezut în șansa lor și determinarea cu care au ieșit pe teren cel puțin în cea de-a doua repriză. Una peste alta, trei puncte esențiale într-un clasament foarte echilibrat în partea sa superioară”, a punctat Laszlo Balint la puține minute de la finele confruntării din Valea Domanului.

Dacă pe Bogdan Stancu l-a pierdut încă de vineri, Miculescu și Cipri Rus nu au prins începutul părții secunde ale disputei de azi pe teren. „Din păcate, la încălzirea dinaintea meciului, Cipri a călcat strâmb. Mi-a spus încă dinainte să iasă la joc că resimte dureri, iar acestea s-au accentuat pe parcursul primei reprize. A spus că nu are forță să se împingă în picior, are dureri și a trebuit să îl schimb. Cum de altfel și înlocuirea lui Miculescu a fost forțată. Nu s-a simțit bine, a avut stări de vomă și, vedeți și dumneavoastră, că, prin două schimbări făcute devreme, ne-am limitat opțiunile în cea de-a doua repriză. Una peste alta le-am spus că trebuie să extragem partea pozitivă din acest meci, adică execuțiile lui Romario și cele trei puncte”, a completat antrenorul utiștilor.

Buhăcianu a ratat două ocazii importante pentru echipa fanion a Aradului la 2-0 și 2-2 și putea compromite rezultatul. Apoi, Șeroni a avut o evoluție aproximativă pe postul de fundaș stânga, însă Balint a mai remarcat și și alte neajunsuri. „Nu am intrat decât foarte puțin în vestiar, nu îmi place să vorbesc la cald. Și, până la urmă, toată lumea câștigă, toată lumea pierde. S-au făcut greșeli, nu numai Buhăcianu e în cauză. Am făcut erori în toate compartimentele. Clar, au fost plusuri și minusuri și la Șeroni, care a fost improvizat pe stânga, ca la toată echipa, de altfel.  Am tratat superficial anumite momente. De exemplu, la primul lor gol, nu a existat atac de întâmpinare pe cel care a dat la poartă, iar apoi nu a fost comunicare între portar și fundașul Florin Ilie, care a încercat să respingă și practic a deviat mingea în propria poartă. Apoi, la golul doi, e din nou o minge aruncată lung, trebuia să ne apărăm careul la momentul respectiv și nu am făcut-o. Există momente pe care trebuie le știi gestiona în favoarea ta, căci.dacă  dai dovadă de vulnerabilitate, binențeles că balanța se înclină în favoarea adversarului. Trebuie să analizăm acest meci atât din punct de vedere individual, cât și colectiv, pentru că trebuie să ne asumăm cu toții anumite lucruri. Foarte important că am câștigat, dar, dacă vrem să progresăm, trebuie să fim bărbați, să acceptăm lucrurile pe care le-am făcut mai puțin bine și să încercăm să le remediem în așa fel încât să putem să zicem cu adevărat că progresăm de la meci la meci. În primul rând, trebuie să înțelegem că avem nevoie de altă mentalitate, de altă atitudine ca să rămânem cu șanse reale în acea parte superioară a clasamentului. Urmează un program efectiv infernal și nu mă refer numai la faptul că sunt foarte multe meciuri într-un interval scurt de timp, ci și la faptul că jucăm împotriva unor echipe bune sau foarte bune din campionatul Ligii a 2-a”, a mai spus „principalul” arădenilor.

În fine, fostul fundaș a comparat prestația de astăzi cu o alta pe un teren din vestul țării. „Cred că, poate, după meciul cu Ripensia, acesta a fost cel mai slab meci făcut din punct de vedere al posesiei. Am avut foarte multe momente în care am luat decizii proaste, am bubuit mingile, nu am reușit să punem mingea jos. Singurul lucru de care mă bucur sunt punctele și de faptul că am început bine jocul, pentru că asta am și discutat cu băieții. Era foarte important să începem bine jocul, să avem control, după care, repet, am suferit foarte mult pe moment de posesie”, a încheiat  Balint.

FOTO: Viorel Musca

19 comentarii

  1. Balint la 40 de ani mai învață și el .Nu merg câteva idei tactice Buhacianu cu Ioniță plus forma slabă a lui Miculescu .E antrenor inteligent și va schimba pagina. Toți. ne-am bucurat vazind in teren trei virfuri cu realizări ,dar ei trebuie să facă și faze ce. nu aparțin de meseria de baza. Noroc cu evoluția stelara a lui Moise ,care este și un ROMARIO adevărat !! Este și timp și liniște pentru remedieri. Asta și datorită unui secret a lui ,,Polichinelle” . Actuala div. B mai slabă ca cea trecută . Un avantaj in plus pentru UTA care nu are de făcut decit sa stea liniștită ,unită și mai ales cu recuperări medicale reușite !!

    0
    0
    1. Nu ne trebuie nimic la mijloc . In retur revin puscas , coulibaly si ciucur.
      Ne trebuie.un fundas central si unul de banda.
      Un bonus ar fi un nr 10 ( gen claudiu herea )

      0
      0
    2. Esti sigur ca revin ? Ca nu paresc si ei…ca Stancu ?). Siapoi dupa peste 6 luni de inactivitate le-ar mai trebui vreo3-4 ca sa ajunga la forma la carevau fost …odata

      0
      0
  2. Am vazut si aici si pe fb multe comentarii acide la adresa lui Buhacianu, un băiat serios si fără fițe care a marcat destul de mult pt UTA si care sunt sigur că va mai marca. Să nu uitați că moldoveanul a refuzat Botosani si Iași să vină la Arad! E bine că au fost 3 puncte într-o etapă in care rapid si mioveni au clacat. Roata se mai intoarce , cum am pierdut la Ripensia in ultimul minut, așa am castigat acum. In ambele meciuri mai echitabil era egalul, dar atunci aveam doar două puncte, așa avem trei, de fapt sase cu banatul.

    0
    0
  3. Uta cand chiar vrea isi domina adverarul. Dupa golul 2 al lor, am dominat clar. S-au relaxat un pic, mai ales stiind ca au multe meciuri in cateva saptamani. Dar ei sa nu uite ca aia la Turul Frantei baga 200 de km zi de zi 3 saptamani.

    0
    0
  4. Asa este GABY, UTA.-ei ii mai trebuiesc 2-3 jucatori buni la mijloc care le are cu mingea sa puna in valoare atacantii si totul va fi OK.

    0
    0
    1. Nu ne trebuie nimic la mijloc . In retur revin puscas , coulibaly si ciucur.
      Ne trebuie.un fundas central si unul de banda.
      Un bonus ar fi un nr 10 ( gen claudiu herea )

      0
      0
  5. astazi a fost meciul lui moise poate data viitoare ii a lui buhacianu nu de fiecare data iti iese santem oameni clar ca trebuie 2 sau 3 jucatori la mijloc si aparare trebuie un cordonator de joc bun

    0
    0
  6. Buhacianu a dwmonstrat ca are talent!e vorba de mental de concentrare nu zice nimeni ca nu e talentat doar ca trebuie sa se adune sa gandeasca mai limpede plus un pic de ambitie!

    0
    0
  7. Azi Moise a fost extraordinar ! Dar cred ca mutarea castigatoare a fost introducerea lui Oroian ,dupa ce a intrat juniorul am dominat cu banda dreapta pe sfarsit…..a fost inspirat Balint!

    0
    0
    1. Asa am spus si eu. La 2-2 erau la incalzire Lorenzi si Oroian. Am spus ca daca il baga pe Lorenzi vrea sa apere 2-2 ul ca e greu sa revi dupa ce ai 2-0 si iei goluri cum am luat noi. Da, Resita a dominat repriza a2a dar o dominare sterila n-a ajuns de nu stiu cate ori la poarta. N-a fost o dominare gen Liverpool – Spurs de aseara cand Liverpool a avut ocazii mari de gol. Da noi n-am tinut mingea n-am pasat si nu ne-am prea creat ocazii pana nu am luat la 2-lea gol. Dar Balint a ales sa-l bage pe Oroian mai ofensiv ca Lorenzi si a demonstrat ca doreste mai mult de la acest meci pe care l-am avut in mana. Si intr-adevar a simtit bine.Nici cu Buhacianu n-as fi prea dur. Intr-adervar rateaza dar sa nu uitam ii atacant pur si Balint il joaca in lateral plus ca uneori coboara sa ajute fundasul. Eu spun ca Buhacianu se sacrifica si ii sacrificat. Nu inseamna ca daca nu da gol nu aduce un aport pozitiv echipei. Intr-adevar a ratat ocazie mare de gol in finalul primei reprize. Probabil ar trebui sa fie mai eficient. Se va rezolva. Nu-mi place ca unii vad doar lucrurile negative dintr-un meci. Dar lucrurile bune ca am avut 3 juniori ca a intrat un junior care mai gata a decis meciul ca am dat gol pe final dupa ce am fost egalati ca jucatorii chiar se sacrifica ca am fost peste 200 de aradeni la meci ca am cantat tot meciul ca avem antrenor bun si baietii sunt cu salariile la zi, ca sunte mai gata pe locul 1 si suntem sa ne realizam visul sa fim din nou in Liga 1 ca Cipri Rus a jucat accidentat prima repriza si a facut-o bine, ca Balint este un antrenor asa cum trebuie sa fie nu ca mascariciul de Doana care la un moment dat era 2-3m in teren si tot el era ofticat ca i-a dat arbitrul galben,etc. Avem si minusuri dar cred ca Balint le stie pe toate si incearca sa le corecteze. Eu sunt multumit (nu in totalitate) de tot ce vad in jurul UTA-ei.Conteaza ca jucatorii sa nu-si bata joc de viata lor sportiva si extrasportiva. Daca te uiti la un Ronaldo asta poate sa joace pana la 40ani si o va face la echipe de tot. Asta sa-si doresca si ei. Bravo UTA!!

      0
      0
      1. Cu Resita, Oroian a intrat bine, ( Ionita nu a jucat nimic, a fost …in plus, cam la fel si Miculescu, inexplicabil, chiar ),dar resitenii, pe final, erau deja epuizati fizic. Lorenzi este singurul inchizator , decent, din lot si nu ar fi trebuit sa lipseasca din primul 11 ( cind Buhaceanu, Ionita, Miculescu, chiar Moise, nu fac faza defensiva. Partea dreapta nu prea aprodus fazede atac, de la Seroni…nici atata. La victorie uitam multe, dar unele chestii nu au fost perfecte, la toate cele 3 gouri, marcate, am avut si …mult noroc, Si nu e bine sa asteptam , mereu norocul

        0
        0
        1. Vedem numai într o parte. Lov libera a lui Moise n a fost noroc. E știința. Lov de corner și au băgat o ei în poartă. La fel ca și golul lui Fl. Ilie. Și ei au întrat în meci din noroc. Nu ne au dominat copios. N au avut ocazii clare de a inscrie. Da la Petrolul aia au avut ocazii rarisime de a fost Iacob cel mai bun. Acum n a fost Iacob cel mai bun de pe teren. Lorenzi este contestat de mulți pe aici pe forum. Greșește cel puțin o pasa pe meci clara adică ii lasă pe adversari pe contraatac. Dar nu vedem și celelalte care nu le greșește. Buhacianu nu joaca postul lui și totuși uneori face și faza defensiva. Probabil Balint greșește utilizându i pe toți 3 deodată. Poate ar fi mai bine cu 2 atacanți și unul sa între în repriza 2. Seroni n a jucat postul lui și totuși s a achitat bine de sarcini. Nu l au făcut aia în viteza. Mi se pare Saulescu n a trecut în viteza de el avea plasament bun. Nu avem jucători de CL sunt la nivelul asta la care evoluam. Dacă vrei calitate te uiți la Anglia, Spania etc. Dacă vrei sa simți ca trăiești și sa ai emoții cu echipa draga vi la UTA la meci.

          0
          0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button