Fotbal judeteanzTOP ARTICOLE

CNI a aprobat finanțarea a cinci baze sportive în județul nostru! La Chișineu Criș, Sântana, Pecica și Ineu pot demara lucrările, la Arad pauză!





Una dintre condițiile asumate de către Guvernul României prin dosarul de candidatura depus la sediul UEFA în 26.04.2014 a fost aceea de construire/modernizare a unui număr de 400 de terenuri de fotbal în toate județele din România. Toate vor fi finanțate din fondurile Companiei Naționale de Investiții, prin Ministerul Educației Naționale și Federația Română de Fotbal.

La rândul său, forul conducător al fotbalului românesc s-au adresat conducătorilor Asociaților Județene de Fotbal, care, după consultări cu factorii locali, au propus diverse locații. La Arad, Adrian Lucaci a încercat să prindă cât mai multe bazine de selecție, iar la final a obținut finanțare pentru cinci orașe: Chișineu Criș, Sântana, Pecica, Ineu și municipiul Arad. CNI a confirmat investițiile sale în țară printr-o hartă postată pe site-ul oficial, iar în județ lucrările pot începe oricând. Adică autoritățile din Chișineu Criș, Sântana, Pecica și Ineu au făcut o documentație ca la carte, în care au pus la dispoziția Guvernului un teren pe care se pot construi respectivele baze sportive.

La Arad, pauză. Nimic surprinzător am spune în orașul care se luptă cu construcția unui stadion de mai bine de 5 ani de zile. Ca să nu mai vorbim despre un proiect mai mic al FRF, ce prevedea investiții într-un teren sintetic dotat cu tribune, bun de joc pentru Liga 2-a, dar, tot așa, nu s-a găsit o suprafață disponibilă în tot municipiul. Iar acum, tot în schița CNI e prevăzută și amenajarea unui teren special pentru persoanele cu dizabilități, dar pe cine să intereseze?

Să mai spunem că bazele sportive propuse de CNI sunt de două tipuri. Cea de Tip 1 va avea următoarele funcțiuni: teren sportiv fotbal dimensiuni omologate UEFA și FRF cu dimensiuni 105m x 68m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori, teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m, Clădire vestiare și administrativă,  parcare autovehicule și autocar. Aceasta va avea o valoare estimată de 16,31 milioane de lei.

Caracteristicile bazei de Tip 2 sunt: teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis cu dimensiunile de 20m x 40m, clădire vestiare, valoare estimată fiind de 3,37 milioane de lei.

La Chișineu Criș va fi construit și un complex sportiv și de agrement din fonduri locale

În zona unde va fi construită baza sportivă din bani CNI, la Chișineu Criș va apărea și un complex sportiv și de agrement finanțat de la bugetul local. Vorbim despre bazine de înot neacoperite, spații multifuncționale și de alimentație publică, terenuri de sport și mult așteptata sală de handbal. Din informațiile noastre, aceasta va semăna cu cea de la Dumbrăvița, va avea în jur de 500 de locuri și îi va oferi posibilitatea echipei de handbal feminin din localitate, angrenată în Divizia A, să joace în sfârșit în fața propriilor susținători și nu la Arad, la Polivalentă sau Sala UAV-Mihai Botez. Acest complex, ca și terenurile din bani guvernamentali, urmează să  fie construite pe strada Dragoș Vodă F.N, pe partea stânga a drumului spre Oradea, după EKR.









3 comentarii

  1. Pai, cine să facă proiecte pentru așa ceva? Falcă care (cacofonie voită) a distrus o grămadă de terenuri de sport pentru Kaufland-uri și Mall-uri? Deștepții de arădeni dorm în papuci, trimitandu-l la Bruxelles pe bani mulți împreună cu Nașul Băsescu și acum se închină la locotenenții lui Bâlcea și Bibarț care au același talent de mincinoși ca generalul!

    0
    0
  2. Adevarul e că in orasul ăsta mic si inghesuit nu ai unde sa găsești o locatie pt acel teren sintetic cu tribune omologabil pt liga a doua..poate in subcetate…apropo..vă mai aduceți aminte că in primul mandat falca ne promitea un stadion municipal ultramodern in subcetate? Iar după ce a fost cu sacii in căruță a dat vina pe prefectul de atunci Gavril popescu care ar fi pus bețe in roate să nu se construiască acel stadion!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button