UTA AradzTOP ARTICOLE

Balint nu a parcurs până la capăt „pista” Buia, duminică mijlocașul e adversarul UTA-ei: „Încercăm să scoatem maxim împotriva principalei candidate la promovare”





Laszlo Balint a ținut să aibă la UTA cât mai mulți fotbaliști cu care a lucrat cu succes la celelalte cluburi din cariera sa. Pe câțiva a reușit să-i aducă la Arad, pe alții nu, iar cel mai cunoscut exemplu este cel al lui Cătălin Hlistei, care a rămas să-și facă treaba pentru Rapid. Dar, la Snagov, actualul tehnician al „Bătrânei Doamne” l-a avut elev și pe un alt fost utist, cu cifre excelente în jumătatea de an în care a îmbrăcat tricoul „alb-roșu”. În partea a doua a stagiunii 2017-2018, Darius Buia marca 9 goluri și dădea 6 pase decisive pentru echipa fanion a Aradului, având un randament bun și prima parte campionatului următor, sub comanda lui Balint.

Prin urmare, în vară, actualul „principal” al Campioanei Provinciei s-a gândit să-l readucă pe Buia la Arad, dar nu a făcut o prioritate din asta. „A fost și Buia pe o listă, chiar am avut anumite discuții, dar i-am spus lui Darius că în cazul în care are altă variantă mai bună să nu stea după noi. UTA a avut alte ținte în vară . Eu am o relație foarte bună cu Darius, pentru că am colaborat foarte bine, dar una e una și alta e alta. Cu riscul de a mă repeta, strategia mea în momentul în care conturez un lot se pliază pe anumite criterii de selecție, pe care le știiți, pentru că le-am tot amintit. Pe fiecare post am avut anumite repere în ceea ce privește profilul jucătorului dorit și, cred eu, am făcut alegerile potrivite. Dar, iată, au intervenit anumite probleme de ordin medical care, nu neapărat că ne-au dezechilibrat, dar ne au pus în posturi în care nu am fi dorit să ne regăsim astăzi. Restul sunt chestiuni ipotetice, dar e clar Darius Buia e un fotbalist de calitate și sunt convins că va fi foarte motivat în cazul în care va juca duminică. De ce spun asta, odată pentru că a jucat în tricoul UTA-ei și a doua oară pentru că a fost antrenat de mine. De aceea, sunt convins că își va dori să își demonstreze calitățile. O va face cu o atitudine foarte bună, pentru că el poate să fie și foarte determinat când vrea. Dar, repet, e foarte important cum ne vom prezenta noi la ora meciului, dacă noi vom avea atitudinea potrivită, dacă noi vom avea spiritul pe care mi-l doresc și de care avem nevoie sunt convins că ne vom impune în fața oricărui adversar”, a spus Laszlo Balint înaintea meciului cu Viitorul Pandurii, actuala echipă a mijlocașului ofensiv de 25 de ani.

Reprezentat de Bogdan Apostu, Darius Buia a ales inițial echipa din Târgu Mureș, unde exista un proiect pentru revenirea rapidă în Liga 2-a. Acest proiect nu s-a mai realizat și jucătorii au fost liberi să-și găsească alte angajamente. Fiul fostului polist, Romică Buia, a optat pentru Viitorul Pandurii Târgu Jiu, echipă ce joacă duminică, pe „Motorul”, în cadrul etapei a 15-a a Ligii a 2-a. „Chiar dacă am mai fost cu Snagovul la Arad în primăvară, atunci nu am putut juca din pricina unei accidentări, dar acum sunt apt. Se poate spune că e un meci special pentru mine, căci am avut șase luni foarte bune și frumoase la UTA și nu am mai jucat la Arad contra fostei mele echipe. Va fi foarte clar că UTA va avea marele atuu al suporterilor, care va împinge de la spate echipa ca de fiecare dată când joacă acasă. Apoi, e și terenul sintetic cu care arădenii sunt mai obișnuiți, dar, până la urmă, trebuie să ne adaptăm și noi și să încercăm să scoatem maxim împotriva principalei candidate la promovare, în opinia mea. Suntem cele mai în formă echipe din ultimele 7-8 etape, ce propun un fotbal ofensiv, așadar spectacolul va fi garantat”, consideră Buia.

Chiar dacă din echipa UTA-ei în care evolua Buia nu a mai rămas niciun senior, ci doar juniorii Miculescu, Isac sau Hrezdac, mijlocașul stabilit la Timișoara va avea parte de destule reîntâlniri plăcute. „Nu am mai ținut legătura cu domnul Balint după perioada Snagov, dar va fi o revedere placută, la fel cum va fi și cu ceilalti foști colegi de la Sangov și UTA. Știu că nu a mai rămas nimeni în afara copiilor din echipa la care jucam eu, dar cu Cipri Rus sunt foarte prieten, la fel și cu Melinte sau Șeroni. Bineînțeles, mai sunt Iacob, Ilie și alții, lumea fotbalului e mică și ne cunoaștem și ne respectăm înre noi. Mai sunt și oamenii rămași în stafful administrativ al UTA-ei cu care, de asemenea, va fi o plăcere să mă reîntâlnesc. Apoi, timp de 90 de minute, devenim adversari, iar cea mai bună echipă să câștige”, a adăugat Darius Buia, care susține că echipa sa are tot lotul apt pentru confruntarea din Aradul Nou.

Cristian Lupuț, antrenorul celor de la Viitorul Pandurii, l-a utilizat pe Buia mai mult în dreapta liniei de mijloc/atac, postura din care Buia a marcat un singur gol în acest sezon, însă, în general, a avut evoluții apreciate.

9 comentarii

  1. De cateva ori Luceafarul Oradea cu Cr.Luput antrenor,ne-a facut clipe grele in Arad si sper ca acum sa fie victorie utista.Deci ne-a incurcat Luceafarul in trecut,dar discutand cu un om de fotbal oradean….. i-am spus ca nu trebuia ca cei din Sanmartin sa ne puna piedica,dar acesta a replicat zicand ce vrei utistule daca ai tai nici macar o masa nu au promis…!Acum D-ne ajuta si 3 puncte in contul UTA-ei !!!!!

    0
    0
  2. Sa traiesti Dariuse, te respect dar acuma pt. acest meci, UTA. trebuie sa castige si o va face,trebuie sa faca diferenta si arogantul ala de Luput la adresa UTA.-ei, sa plece cu coada intre picioare invins !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA , HAI BAIETII pe ei pe mama lor !!!

    0
    0
  3. Nici nu continui sa citesc ca sa nu ma enervez…Buia jr nu a meritat sansa acordata la UTA,cu toate ,macar ne-a ajutat…,daca stam bine sa ne gandim,ne-a tradat urgent…Darius a fost sfatuit extrem de prost….Capul face,capul drege…..
    Cred ca regreta….Din iarna?Eventual expirat pe la Ghiroda…..Il pupam pe nas….Mort in anonimat…..Pacat….Acum se scalda in anonimitate….Pacat!

    0
    0
  4. Aradul a vrut să facă din el jucător mare ,el n-a vrut !! Oscilant pe teren ,oscilant și la caracter . Avea nevoie de un colectiv unit pe o idee ,asta fiind UTA , și avea nevoie de antrenor care nu-i,,i place să piardă . Și asta avea. Calitate la el tehnica ,voință. bun realizator și mai bun pasator . Defect. Inconstanta. Nu leagă trei patru meciuri bune.si neîncredere în forțe proprii. Prost sfătuit la transferuri.Exemplu de talent risipit pe nimic .!!

    0
    0
  5. Anul trecut cand juca la Snagov, venind in deplasarea de la Targoviste, la sfarsitul meciului ,am stat de vorba cu el intrbandu-l de ce a lasat UTA. pt. alte echipe si mi-a spus ca el nu a vrut sa plece dar situatia clubului in ceea ce priveste situatia financiara precara la facut sa plece sustinand ca o familie de intretinut ,la fel si Hlistei !!!

    0
    0
    1. Și e de înțeles atât Darius cât și Cătălin, doi băieți de caracter care au ajutat UTA! Poate Cătălin putea avea mai multă răbdare, el fiind arădean și fără obligații familiale ca Darius, dar viața de fotbalist e scurtă și la momentul acela erau oferte bune. Eu cred că în iarnă va veni acasă și Hlistei poate la schimb cu Ioniță.

      0
      0
  6. No comment!Si Hlistei,dar si Buia,au avut dreptul sa semneze cu alte echipe,la momentul cand UTA nu le-a putut oferi mai mult,sau nu s-a vrut…Ca au semnat pe ascuns,de drept,cu alte echipe,de acceptat la o adica….este alta mancare de peste….Aici este huiduiala pentru Buia,banuiesc…..Doamne…..daca ar putea fi adusi amandoi inapoi in iarna….Quizzzz….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button