25/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

S-a trezit și Primăria Arad: Un teren va fi pus la dispoziția CNI pentru investiția de 1,6 milioane de euro într-o bază sportivă nou-nouță!

Zilele trecute, când Compania Națională de Investiții anunța finanțarea construcției a cinci baze sportive în județul nostru, respectiv orașele Chișineu Criș, Pecica, Sântana, Ineu și Arad, sesizam că doar în municipiu documentația privind terenul nu era în regulă. Adică pur și simplu Guvernul era dispusa să bage 1,6 milioane de euro într-o bază nou-nouță în orașul nostru, dar nu avea locația unde să o facă. Între timp, Primăria a reacționat și astăzi ne informează că totul va fi în regulă. Adică s-a identificat un teren în cartierul Subcetate, pe care-l va pune la dispoziția CNI după ce planul cadastral va fi aprobat și de consilierii locali. Asta după ce, repetăm, la restul Primăriilor din județ prinse cu o bază sportivă de CNI lucrurile s-au mișcat din timp.

Dar iată informarea primită de la Primărie astăzi:

Bîlcea: „A contat enorm implicarea domnului Lucaci și relațiile bune cu Federația Română de Fotbal”

Așadar, CNI-ul, prin intermediul FRF, a acordat un proiect în „alb” orașului Arad, care s-a mișcat, din nou, anevois când e vorba despre construcția unor baze sportive. Iar de data aceasta nici măcar pe banii lor. „Într-adevăr, au fost mici probleme cu terenul, dar acesta a fost identificat și, după ce va trece de votul consilierilor locale, va fi încheiată toată documentația. Important este că Aradul va beneficia de o investiție imporantă într-o bază sportivă modernă, iar acest lucru  i se datorează domnului Adrian Lucaci. Dânsul, în calitate de președinte al Asociației Județene de Fotbal, dar mai ales ca un bun arădean, implicat total în proiectele legate de fotbal, a insistat pe lângă Federația Română de Fotbal pentru aceste cinci baze de care va beneficia județul nostru. De altfel, după cum se știe, contează enorm și bunele pe care și autoritățile locale și județene le are cu FRF-ul și președintelui Răzvan Burleanu, iar proiectele dezvoltate împreună stau mărturie acestui lucru. Așadar, baza sportivă se va face și la Arad, în cartierul Subcetate, dar intenționăm să investim și în reamenajarea arene CSȘ Gloria ce a avut de suferit în urmă cu câțiva ani, cu ocazia organizării unei competiții atletice. Seprăm să încheim cât mai repede și lucrările de la arena <<Francisc Neuman>> dar, veți vedea, că o să concentrăm și pe amenajarea și altor terenuri sau baze sportive din fonduri locale”, a spus Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

 

3
1