UTA AradzTOP ARTICOLE

Montarea gazonului pe „Francisc Neuman”, stopată până la plata facturilor către Rulouri de Gazon! Comedie cu băncile de rezervă





Construcția arenei „Francisc Neuman” a scos și scoate la suprafață incompetența sau chiar miserupismul unor angajați din cadrul Primăriei Arad. Sunt mulți „specialiști” pe metru pătrat care se pricep, fac și dreg, dar când e de asumat ceva bagă capul în nisip. Ca struțul. Au fost „n” exemplele în care lucrările s-au făcut de capul lor, fără consultarea adevăraților specialiști, care fac din construcția și dotarea stadioanelor de fotbal o meserie. Sau cel puțin sunt tobă de regulamente când vine vorba despre așa ceva. De exemplu, „oficialii” clubului UTA chiar sunt direct interesați să iasă totul bine la noua lor casă a cărei reconstrucție și așa durează la nesfârșit, dar cine să-i consulte?

Ultima ispravă e legată de băncile de rezervă. În primul rând, acestea au fost montate la…ani lumină una de cealaltă, dar au și fost comandate făcându-se economie. Ni s-a tot spus dinspre Primărie că adevăratul motiv pentru care termenul de finalizare a stadionului s-a prelungit cu încă doi-trei-n ani, iar firma Tehnodomus și-a luat banii pe 70% din lucrările prevăzute inițial în proiect, că s-a trecut de la clasificarea UEFA 2 la UEFA 4. Că arena va fi dotată cu tehnologie VAR, că persoanele cu dizabilități au locurile lor binestabilite și alte facilități demne de o clasificare superioară, dar când vine vorba despre băncile de rezervă, merge și cu UEFA 2.

Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice autohton vorbește, într-adevăr, despre bănci de rezervă de minin 13 locuri: 7 pentru jucătorii de rezervă și 6 pentru „oficiali”. Numai că în Regulamentul UEFA banca de rezerve numără minim 14 locuri, iar la Arad sunt 13. Adică UTA va putea evolua binemersi în campionatul intern, chiar în Liga 1, doar că Răzvan Burleanu vorbea despre găzduirea de către orașul nostru a unor meciuri internaționale de juniori. Poate chiar naționala de tineret va fi trimisă să joace aici, doar că „Francisc Neuman” nu va primi omologarea pentru partidele internaționale. Deocamdată, din cauza economiei făcută la…băncile de rezervă, căci, ulterior, cine știe ce nereguli se vor mai descoperi.

Cert este că băncile de rezervă aduse deja în Calea Aurel Vlaicu au fost comandate tot la firma Rulouri de Gazon. Din informațiile noastre, aceasta i-ar fi avertizat pe cei de la Primărie cu privire la cele 13 locuri, i-au pus să și semneze acte peste acte pentru asumarea acestei decizii și…asta a fost. S-ar putea să mai fie o problemă și cu scaunele ce vor fi montate pe cele două bănci, căci uitându-te direct în față vezi undeva la nivelul apărătorilor și crampoanelor jucătorilor.

În fine, să trecem la gazonul care a fost montat pe o jumătate de teren pe arena „Francisc Neuman”. „Operațiunea” s-a oprit pentru simplul fapt că Primăria mai are de achitat facturile cu numărul 7 și 8 emise de firma Rulouri de Gazon, ce au ieșit din termenul celor 30 de zile prevăzute de lege. Și așa firma din Giurgiu va încasa la final mai puțini bani prevăzuți în contractul inițial, pentru aplicarea unor penalități, pe când diferența de gazon de la 1 centimetru (cât era prevăzut în proiectul inițial, făcut, zice-se de un „expert” din Brașov care ar fi și trebuit să livreze gazonul…cu dedicație) la 3 centimetri nu va fi prinsă în decont.  În primele zile ploioase ale toamnei în paralel s-au deschis și aspersoarele pentru probă și, totuși, drenajul și implicit gazonul au făcut față cu brio. Dezamăgire la Brașov, din nou.

Altfel, se știe, lucrările la partea de vestiare, închidere a arenei, celebrul hotel și facilitățile pentru presă stagnează, până când se găsește o firmă dispusă să continue lucrările Tehnodomus. Colegii de la Specialarad au și dovedit cu imagini ce calitate au aceste lucrări din moment ce betonul a început să puște, dar ce să ne mai mire?









17 comentarii

  1. Eu zic sa gaseasca alta locatie specialistii din primarie ai sa faca alt stadion nou de la zero………in 20 ani e gata🤣😁😁😁🤣🤣

    0
    0
    1. D-le Bibart ca sa intri in istoria Aradului,ori noul prefect PNL…,mai bine in scurt timp gasiti un teren la marginea Ar. si incepeti constructia unui nou stadion de 35 000 locuri pentru meciuri internationale si din Romania!Cele 2 banci de rezerva ce au cate 13 locuri sa fie returnate constructorului si aduse banci cu 14 locuri ca sa nu ne mai bage nimeni bete in roate. lNu va zgarciti cu pretul la gazonul de 3 cm…parca faceti bombe atomice asa greu merg lucrurile la Neuman !Hai UTA si bravo Sportarad ca ne informati pe cei care nu suntem din AR.despre lucrarile in stil de melc.la stadionul cutiuta…….!

      0
      0
  2. Vrem nume, domnilor, să știm cine sunt funcționarii responsabili pentru această continuă bătaie de joc, trebuie dați in judecată și puși să plătească pagubele din propriul buzunar.

    0
    0
  3. Comedie dar să-i plătească odata și atunci poate aduc băncile care trebuie sa le returneze la producator ca sunt nefolosite sunt noi, studiul de fezabilitate a fost prost 50%.
    DA-ȚILE BANII!!!
    Nu e mare scofala sa adauge un loc în plus
    UTA sa promoveze.

    0
    0
  4. Jeguri ordinare,Imi este rusine sa spun ca sunt din Arad si sunt reprezentat de astfel de panarame politice.Ne stie o tara intreaga,suntem ca si Caracalul.
    Trebuie obligatoriu o schimbare radicala in Arad la urmatoarele alegeri,daca nici acum nu ne trezim vom ramane in urma si mai mult fata de alte orase.

    0
    0
    1. Acum ar trebui chemate televiziunile și enumerate toate problemele de la băncile de rezerve până la ultimul fir de iarbă, să vedem cine se înghesuie să vorbească.
      Dicționarul român nu cred că are cuvinte care sa definească exact acești oameni care se ocupă de bunul mers al lucrărilor!!!!

      0
      0
  5. De fiecare data cand citesc ceva despre stadionul „nou” imi vine in minte un singur refren:- „Ghitza Fallca, esti o mizerie!”

    0
    0
  6. Ar merita să fie bătut Falcă așa cum l-au bătut fanii lui Partizan Belgrad pe președintele clubului care și-a bătut joc de ei. Deja se întrece orice limită! Ar fi interesant și cine e cu,, dedicatiile” de la Brașov.

    0
    0
  7. Cum spunea cineva pe-aici, gazonul este partea principală a stadionului, nu acoperisul. Cu băncile de rezerve se poate rezolva usor. Trebuie să ne bucurăm de drenajul bun si de gazon. Primăria dă cu stangu-n dreptu la mărunțișuri, schimbati cat mai repede caricaturile ale de bănci și nu vă mai faceti de rasul lumii. Primărie, primărie!!!

    0
    0
  8. Nu-i problema. Pozele de campanie se fac de la jumate incolo.. prostimea inghite viziuni. Cam asa functioneaza creierul lor.

    0
    0
  9. Eu văd asa,acum ca avem guvern PNL,care isi va da seama ca va pierde alegerile in Arad din cauza stadionului,ritmul va creşte ameţitor….România tara tuturor(hoților),a se citi…posibilitatilor.Traiasca monarhia ca de republica ne e scârba!!!

    0
    0
  10. de ce va bateti joc de aradeni, de suporteri de jucatori, de tot ce vreti voi, niste nenorociti din primaria ARAD?
    SA VA FIE RUUUUSSSSSSSSSSSSSIIINEEEEE!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button