19/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Falub laudă strategia și echipa UTA-ei: „Au fost inteligenți, au avut continuitate!” Stanciu e sigur pe arbitrajul de mâine

Mâine, la Cluj, UTA își dispută prima dintre cele trei restanțe din turul ligii secunde la fotbal. Universitatea e antrenată de două luni de zile de Adrian Falub, fost antrenor la UTA în trei mandate, ultimul dintre el durând doar două săptămâni în toamna lui 2017.

Fostul fundaș întoarce, așadar, armele împotriva echipei momentului în eșalonul secund, așa cum o consideră chiar el. „Ne așteaptă o perioadă de două săptămâni în care – practic – întâlnim cele mai bune echipe ale campionatului, iar mâine începem cu poate cea mai bună. Spun asta pentru că UTA are continuitate la nivelul lotului și al rezultatelor și cred că e foarte bine organizată defensiv. E o echipă ce primește foarte greu goluri și ne va fi dificil, pentru că am avut probleme până acum în campionat și am suferit ca număr de puncte luate. Cred că e prima oară când avem la dispoziție tot lotul, în afară de Berci, pe care l-am pierdut până la finalul campionatului. Ne gândim cu speranță la meciul cu UTA și încercăm să luăm maximum. Respectăm adversarul, știm că e o echipă foarte bună. de tradiție, care își propune promovarea și ne va fi dificil. Anul acesta, UTA a făcut o strategie foarte bună, pentru că odată cu venirea noului antrenor și-au păstrat cei mai buni jucători de anul trecut și au adus cei mai buni jucători de la Snagov. Practic, e o combinată între două echipe. Au fost inteligenți, au avut continuitate, pentru că au reglat repede relațiile de joc, fiind fotbaliști care se cunoșteau între ei. Au antrenor pe care îl cunoșteau jucătorii și, din punctul acesta de vedere, au făcut o strategie foarte bună. UTA știe exact ce să facă pe faza de non-posesie, primește greu gol și e foarte greu de desfăcut. Au și individualități, precum Moise, un jucător de Liga I. Pentru mine e o surpriză că evoluează în Liga a II-a. Are niște execuții extraordinare. Au un Ciprian Rus, un Ioniță, două vârfuri de careu, printre cei mai buni din Liga a II-a. Per total, o echipă foarte bine structurată, rezultatele nu sunt întâmplătoare, ele vin după o strategie și o muncă foarte bună foarte bună”, a spus Falub despre echipa fanion a Aradului.

Numit director general al „șepcilor roșii”, Daniel Stanciu a ținut să facă o remarcă despre calitatea arbitrajului prestat de brigada condusă de Szabolcs Kovacs. „Întâlnim una dintre cele mai bune echipe din Liga a II-a, o echipă foarte bine organizată din toate punctele de vedere. Mi-aș dori și sunt sigur că mâine nu va fi un arbitraj ca acela de la Arad, de duminică”, au fost cuvintele „oficialului” de pe Someș.

Așadar, avându-l doar pe fundașul stânga, Dan Berci, indisponibil, U. Cluj ar putea alinia următorul prim „11”: Dur-Bozoancă – Kay, Art. Crăciun, Inacio Miguel – Guedj, G. Florescu, Dican, Tiago Gomes – Nic. Pîrvulescu, Goga, Al. Pop.

1
5
%d blogeri au apreciat: