Uncategorized

Daniela Dodean Monteiro a devenit cetăţean de onoare al Aradului, Parcul Copiilor va purta numele regretatului alpinist, Zsolt Török





Jucătoarea arădeană de tenis de masă Daniela Dodean Monteiro e „Cetățean de onoare al municipiului Arad“! Titlul i-a fost acordat, în şedinţa de miercuri a Consiliului Local Municipal Arad, pentru activitatea sportivă marcantă și contribuția adusă la dezvoltarea sportului arădean de mare performanță şi urmează să-i fie înmânat sportivei în luna decembrie, când revine acasă, la Arad. „Ne respectăm campionii și îi onorăm cu deosebită considerație pe aceia care, prin performanțele lor, fac cinste Aradului! Iată de ce, respectând o promisiune făcută, am conferit titlul de Cetățean de onoare doamnei Daniela Dodean Monteiro, campioana europeană la tenis de masă și am aprobat schimbarea denumirii Parcului Copiilor în Parcul <<Zsolt Török>>, în memoria arădeanului nostru simbol al alpinismului românesc! Fiindcă ei sunt și vor fi întotdeauna o mândrie pentru noi toți”, transmite primarul Aradului, Călin Bibarț.

Născută pe 13 ianuarie 1988, la Arad, Daniela Dodean Monteiro, multiplă campioană europeană la tenis de masă, practică tenisul de masă de la vârsta de 5 ani şi e legitimată la CSM Arad din 1995, activând neîntrerupt pentru clubul nostru. Sportiva are un palmares impresionant, cu nu mai puţin de cinci titluri europene, două cu echipa, două la dublu feminin şi unul la dublu mixt – în 2016, alături de soţul său, Joao Monteiro, fiind primul cuplu de căsătoriţi care şi-a adjudecat titlul continental!

Cu 26 de ani de activitate în spate, Dana evoluează încă la cel mai înalt nivel, atât pentru naţională, la Europene, Mondiale sau Jocuri Olimpice, cât şi în campionatul Franţei şi Champions League, pentru Metz. De asemenea, arădeanca în vârstă de 31 de ani participă de ani buni în circuitul mondial Pro Tour. Palmaresul Danielei Dodean Monteiro cuprinde 12 medalii la Campionatele Europene, dintre care cinci de aur, cinci de argint şi două de bronz.

La Jocurile Europene de la Minsk, din 2019, a cucerit medalia de argint cu echipa. Sportiva a participat la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, Beijing 2008, Londra 2012 şi Rio 2016, visând şi la o patra prezenţă, la Tokyo 2020. Are două clasări pe locul 5 cu echipa, la Jocuri Olimpice, în vreme ce în competiţia de simplu a ajuns până în turul al treilea, atât la Londra, cât şi la Rio.

Desemnată şapte ani la rând cea mai bună sportivă a Aradului, Dodean este multiplă campioană naţională la toate categoriile, începând de la cadete şi până la senioare, iar pe plan internaţional mai are câteva rezultate marcante: locul 1 la Cupa Mondială junior (Pro Tour final), patru medalii de bronz la Mondialele de juniori, în perioada 2004-2006 şi câştigătoare a 15 openuri de junioare şi U21.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button