20/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Utiștii vânează puncte prețioase în fostul „fief” al lui Balint: „Va fi o ambiție suplimentară din partea celor de la Metaloglobus, însă noi trebuie să fim bine la ora jocului”

Sezonul ce i-a convins defintiv pe conducătorii UTA-ei să apeleze la Laszlo Balint a fost împărțit de actualul antrenor al arădenilor între FC Snagov și Metaloglobus. Între cele două formații, tânărul tehnician a făcut punctaj de promovare, cu mențiunea că pe formația din Pantelimon a avut sarcina să o salveze de la retrogradarea în eșalonul terț și a reușit cu etape bune înainte de finalul sezonului.

Acum, Gyuszi Balint își confirmă ascensiunea în fotbalul românesc cu un loc 1 pe banca „Bătrânei Doamne” după 17 etape scurse din prezenta ediție a Ligii a 2-a, având și două sau chiar trei partide mai puțin disputate decât restul competitoarelor. Doar că asta se traduce și printr-un program infernal în cele trei săptămâni rămase până la vacanța de iarnă. Ca și în precedenta „aventură” departe de casă, UTA leagă două meciuri la interval de trei zile fără a se mai întoarce acasă, din București.

Prima „ciocnire” e programată mâine, la ora 14, pe sinteticul arenei „Metaloglobus”, pe care tânărul tehncian al „roș-albilor” îl cunoaște bine, ca și aerul ce se respiră în tabăra teamului din Capitală. „Adversarii noștri de duminică demonstrează prin parcursul pe care l-au avut în acest sezon că este una din echipele puternice ale eșalonului secund. Chiar dacă nu cred că-și propun să se bată pentru promovare, e clar că doresc să termine pe un loc mai mai bun decât cel de anul trecut. Au constanță, iată că au reușit să lege victorii din nou, știm că ne așteaptă o deplasare dificilă din multe puncte de vedere. În primul rând, trebuie să vedem cum reușim noi să ajungem apți din punct de vedere medical și fizic la ora jocului și să ne adaptăm suprafeței de joc de la Metaloglobus, care nu e una foarte bună. Vorbim despre un sintetic destul de vechi și o suprafață mai dură decât sinteticul pe care jucăm acasă. Cauzează mereu probleme medicale și va trebui să ne adaptăm. Este o suprafață destul de lentă, dar trebuie să ne concentrăm pe ce avem noi de făcut până la urmă. Și Metaloglobus are în componență jucători experimentați, jucători cu calitate cum sunt frații Herea. Practic, faza ofensivă este dusă de cei doi jucători importanți pentru acest nivel, care au marcat multe goluri. Cel puțin Ovidiu a început ca din tun în acest sezon și a reușit să marcheze foarte multe goluri, dar e extrem de important cum vom fi noi la ora meciului. Îl cunosc destul de bine și pe Marius Măldărășanu, suntem colegi la licența Pro. E un antrenor care demonstrează că face rezultate bune, care lucrează, din ce știu eu, foarte bine și are o conexiune foarte bună cu vestiarul”, a spus Balint despre fosta sa echipă.

Acesta a mai recunoscut că foștii săi elevi ar putea avea o ambiție suplimentară la reîntâlnirea de mâine. „Importante sunt punctele puse în joc duminică și sunt conștient că va fi o ambiție suplimentară din partea tuturor de acolo. Și nu neapărat pentru că joacă împotriva lui Balint, pentru că – până la urmă – UTA nu înseamnă Balint.  UTA este UTA, la momentul actual o echipă importantă din punct de vedere al rezultatelor obținute, ca să nu mai vorbesc de tradiție, de istorie, de suporteri și de greutatea acestui nume în fotbalul românesc”, a mai punctat Laszlo Balint.

După seria de rezultate pozitive din ultima lună, Metaloglobus a ajuns până pe locul 5 în Liga 2-a, la 5 puncte de liderul pe care-l întâlnește chiar duminică. „UTA este o echipă bună, nu mai trebuie să o spun eu sau alții. Băieții o arată pe teren, sunt pe primul loc. Am spus și după victoria noastră contra Farului că UTA are cea mai bună continuitate din punct de vedere al rezultatelor, împreună cu cei de la Mioveni. Bineînțeles, până la eșecul acestora împotriva Rapidului. Nu avem o ambiție în plus împotriva UTA-ei, chiar dacă e pe primul loc. Am jucat bine cu Rapidul și Petrolul, iar pe Turris, care la acea vreme erau pe primul,  i-am și învins. Respectăm UTA, însă noi ne dorim să câștigăm. Îi considerăm favoriți prin prisma locului din clasament și  nu este neapărat un impuls în plus că jucăm cu UTA. Aceeași atitudine am avut-o și când am jucat cu contracandidatele lor la promovare”, ne-a mărturisit Marius Măldărașnu.

Delegația zboară în această seară spre București de pe Aeroportul din Timișoara cu exact aceiași jucători aleși pentru „expedițiile” U. Cluj și FC Argeș, cu o excepție. Vulturar intră în locul lui Salka, în timp ce Lorenzi și Isac vor fi luați mai degrabă în calcule pentru meciul de miercuri, cu Rapidul. Șeroni e și el incert pentru jocul de mâine, ce se vede pe Digi Sport 1, Telekom Sport și Look Sport. În fine, gazdele au și ei câte o absență în fiecare compartiment: fundașul Caramalău, mijlocașul Vîlceanu (fost și la UTA) și atacantul Cl. Herea.

Formații probabile:

Metaloglobus: Gavrilaş – Stoianovici, D. Lung, L. Cazan, Al. Coman – Andr. Lungu, Mino Sota – Ciocâlteu, Duminică, Sava – Ov. Herea.

UTA: Fl. Iacob – An. Rus, Melinte, Fl. Ilie, Tomozei – Ursu, Moise, Hrezdac, Oroian – C. Rus, Buhăcianu.

Arbitri: Robert Avram (Pitești) – Mihai Ionescu (Suseni – Argeș), Gheorghiță Bălan (Pitești). Rezervă: Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeș)

Observatori FRF: Fevronia Ion (Craiova), Constantin Pintilie (Râmnicu Vâlcea)

4
0
%d blogeri au apreciat: