UTA Arad

Balint, după al doilea eșec stagional: „Unii jucători au fost puțin apăsați de atmosferă și timorați de importanța jocului, Rapidul a fost mai bună decât noi astăzi”





UTA a pierdut cu 2-0 în Regie împotriva Rapidului după poate cel mai slab meci din acest sezon. Arădenii au avut o prestație palidă, cu o defensivă ce s-a mișcat din toate balamalele și fără vreun șut pe poartă, iar victoria giuleștenilor a fost cât se poate de logică.

Laszlo Balint a avut o reacție de bun simț, felicitând adversarul, făcând și   unele observații pentru elevii săi. „Am pierdut un joc din care speram să obținem mai mult. Am început greu meciul, din păcate am avut jucători care au fost apăsați de această atmosferă, au fost puțin timorați și de importanța unui astfel de joc. Nu e nici un fel de problemă, mergem mai departe. Trebuie să învățăm cu toții, dar în special jucătorii tineri, căci pentru a face pași către un nivel important trebuie să fii bun sau foarte bun în astfel de meciuri. Eu le mulțumesc băieților că au făcut un efort foarte mare, au fost mulți jucători care au strâns din dinți. În minutul 10, 12, am fost obligat să fac o modificare și aproape tot meciul am jucat cu o improvizație ca fundaș stânga, Bustea. În a doua repriză, am jucat ceva mai bine, am pasat, am avut o dominare, dar – cumva – sterilă. Am avut câteva situații de contraatac pe care nu am reușit să le interpretăm într-un mod eficient. Cei de la Rapid au fost mult mai determinați, îi felicit pe această cale, au demonstrat că au fost mai buni astăzi. Noi trebuie să facem tot posibilul pentru a obține cât mai multe puncte din meciurile care au rămas până la finalul acestui sezon de toamnă”, a punctat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Întrebat dacă teamul giuleștean este principalul rival la promovare, Balint a avut de spus următoarele: „Rapidul are forță, are jucători cu calitate individuală foarte bună, care pot dezechilibra foarte ușor în treimea adversă. Dar, mai sunt foarte multe meciuri până la finalul campionatului, nu se poate spune care sunt principalele favorite. În ceea ce ne privește, pentru a rămâne lideri până la final avem nevoie de energie în primul rând, pentru că meciurile vin unul după celălalt”

Pentru „roș-albi” urmează două partide pe „Motorul”, împotriva Farului și a Chiajnei. „Venim după două deplasări în care am luat doar un punct. Acum avem două meciuri acasă, pe sintetic, rămâne de văzut cum ne recâștigăm energiile pentru aceste două partide. Astăzi, pe lângă Andrei Rus, care a ieșit accidentat, și Romario Moise a tras de el și am fost obligat să îl schimb. Nu știu dacă va fi apt pentru meciul de duminică. Încercăm să găsim soluții pentru că ne așteaptă un meci dificil cu Farul, care va veni după 10 zile în care nu a jucat, în timp ce noi jucăm după aceste deplasări extrem de grele care ne-au consumat foarte mult, atât fizic cât și mental.”

Eșecul de astăzi a fost doar al doilea în cele 16 partide disputate până acum de UTA în Liga 2-a.  Și tot al doilea în care „roș-albii” nu marchează nici măcar un gol. Totutși, arădenii rămân pe primul loc, însă avantajul față de CS Mioveni și Rapid e de doar un punct.

Foto: George FILIP / Mediafax Foto









25 comentarii

  1. sa nu uitam cand a fost si rosu cred ca turul lam terminat pe 2 dupa sa dus dracului tot sper sa nu fie la fel!!!

    0
    0
  2. Domnule Balint,

    Ultima oara v-am scris ca meciul de la Metaloglobus ne-a avertizat ca daca jucati tot asa lent si la Rapid veti avea probleme.

    Am vazut o prima repriza de ras sau de plans, care de altfel a semanat cu tot meciul. Nu aveti nicio scuza, echipa este pregatita atat mental cat si fizic! Imi asum ceea ce spun…

    Ne-a umilit in fata unei tari intregi o echipa de locurile 6-10 cu un jucator Labeau (de care nu am auzit pana acum) si care a facut ce-a vrut cu stoperii nostri.

    Ne-a umilit un antrenor Pancu venit de nicaieri. Prin determinare si munca ne-a umilit pana si cel mai in varsta jucator din teren, Voicu.

    Ma intreb daca azi au jucat Romario, Ionita dar mai ales Buhacianu! Si ne asteapta 2 meciuri cu echipa care joaca fotbal: Farul si Dunarea, si personal nu sunt deloc optimist.

    Sa dea Domnul sa ne revenim, HAI UTA!!!

    0
    0
  3. Aminarea unor partide nu prevedea că lista cu accidentați se va dubla Câștigul a ajuns că terminam jocul in 11 !! Nu certam jucători obosiți asemanindu-i cu omul. care suferă o indisponibilitate de moment . Nu ne mai gândim că erau bune 3 puncte cu Metalo A fost o bătălie de distanțare în clasament ,care din motive obiective nu a ieșit O gestionare mai atenta se impune Mai ales că jucătorii ,frustrați de neșansa ,au început să dea peste picioare adversarului. Lucru de roșu direct.Jocurile câștigate acasă vor readuce calmul atît de necesar Mergem pe ideea că e ușor să ajungi sus ,și mai greu sa ramii acolo . Hai UTA VICTORIE CU FARUL !!!

    0
    0
  4. Domnule Balint,

    Ultima oara v-am scris ca meciul de la Metaloglobus ne-a avertizat ca daca jucati tot asa lent si la Rapid veti avea probleme.

    Am vazut o prima repriza de ras sau de plans, care de altfel a semanat cu tot meciul. Nu aveti nicio scuza, echipa este pregatita atat mental cat si fizic! Imi asum ceea ce spun…

    Ne-a umilit in fata unei tari intregi o echipa de locurile 6-10 cu un jucator Labeau (de care nu am auzit pana acum) si care a facut ce-a vrut cu stoperii nostri.

    Ne-a umilit un antrenor Pancu venit de nicaieri. Prin determinare si munca ne-a umilit pana si cel mai in varsta jucator din teren, I Voicu.

    Ma intreb daca azi au jucat Romario Moise, Ionita dar mai ales Buhacianu! Si ne asteapta 2 meciuri cu echipa care joaca fotbal: Farul si Dunarea, si personal nu sunt deloc optimist.

    Sa dea Domnul sa ne revenim, HAI UTA!!!

    0
    0
    1. Vezi ca te-am auzit cu totii si de prima data , sau tu te repeti sa fii sigur ca nu pierde din vedere dn Balint comentariul tau nepretuit . Bai nene, sa joci de saptamani intregi Miercuri-Sambata , sa ai din ultimele 6 partide , 4 in deplasare sa fii tot pe drumuri crezi ca e usor ? Sunt oameni, nu roboti . Bun , sa zicem ca sa gresit prin amanarea acelor doua partide ( cu toate ca nimeni nu stia daca rezultatele erau mai bune sau nu ) , dar oameni buni , suntem pe locul 1 si cu un meci mai putin ca restul , sa dam putin incredere acestei echipe , sa fim aproape de ei , cu 6 puncte in urmatoarele doua meciuri ne si distantam de urmaritoare .

      0
      0
      1. E dublicat din greseala. Sunt utist vechi. Am si scris ca tinem aproape dar pe unii ii deranjeaza punctele negative evidente. Ele trebuie rezolvate, altfel mergem maxim la baraj si nu mai promovam acum la 75 de ani de la infiintare si cu stadion nou. Sa nu avem soarta Universitatii Cluj…

        0
        0
        1. Problema e ca acum nu mai este timp fizic sa rezolvi aceste puncte negative , Toata lumea le stie , dar cand meciurile vin tavalug unul dupa altul , iar jumatate dintre titulari sunt la infirmerie , iar ceilalti cad pe capete in timpul meciurilor , doar o ambitie fara masura , si o autodepasire a celor ce intra pe teren ne paote face sa nu stricam acum la final tot ce am cladit un tur intreg . Acum ar trebui lucrat la partea psihica , ca fizic jucatorii sunt deja supra saturati

          0
          0
  5. Prea multe meciuri,clar nu a fost o idee buna cu amanarile,se putea juca si fara cei doi juniori.
    Conteaza foarte mult ce vom face in continuare,dar momentan nu mai avem voie sa pierdem meciuri.
    Se mai pot pierde maxim doua tot campionatul si sa nu mai facem multe egaluri,daca urmarim clasamentul echipelor promovate anii trecuti.
    Bineinteles trebuie sa ne si intarim,la fel vor face si celelalte echipe.
    Altfel vom revedea scenariul altor meciuri decisive pt promovare pe care le-am cam pierdut de-a lungul istoriei!

    0
    0
  6. Mi-a ramas pe timpan ce au zis comentatorii de la digi: UTA nu știe să atace!!! Din pacate e adevărat, pasele de gol in ultimul timp vin de la Melinte sau Bolboasa! Moise e un bun executant de lovituri libere, Ioniță e iesit total din formă, avem nevoie disperată de un play-maker, in retur , cand echipele bune vor veni la Arad si noi va trebui să atacăm! Ar trebui imprumutat si Mailat de la cfr cluj , alaturi de Oroian ar aduce mai mult ,,zvâc” in atac!

    0
    0
    1. M-am lamurit de mult de nivelul de „pregatire” al comenatorilor de la digi , pe langa orice …in orice situatie . Cand ai cel mai bun atac din serie ( si asta bine mersi fara cele 6 goluri cu defuncta DacoGetica ) sa afirmi ca nu stii sa ataci …asat da dovada …cel putin …de prostie crasa

      0
      0
      1. Mesaj adresat jucatorilor. Vreau sa vad, daca, aveti stofa de profesionisti sau nu. Voi stiti ce inseamna sa fi cel mai bun? Inseamna, sa ai un meci la 3 zile. Priviti Cfr: campionat-cupe europene-cupa Romaniei. Hai sa nu mai gasim scuze. Ce sunteti voi? Jucatori de fotbal. Cu ce va ocupati? Sa jucati odata la 3 zile 90 min. Care scuza voastra? Eu muncesc nu 90 de minute odata la 3 zile, ci 8 ore, zi de zi. Deci…capul in pamant si munca si devotament. Vine perioada iernii si stiti, ca, cei care nu puneti osul la bataie…s-ar putea sa ajungeti la echipe, mai slab cotate sau in ligi inferioare. Aradul si aradenii, sustin caracterele puternice. Munca, munca si iar munca si…atentie ca vine vacanta de iarna cu surprize placute sau …neplacute. De voi depinde! Hai Arad! Hai Uta!

        0
        0
        1. CFR-ul are lot de doua echipe de valori apropiate , nu ca noi unul si si acela injumatatit de accidentari

          0
          0
  7. Problema mare nu-i că a pierdut cu Rapid ci că mai are de jucat 4 meciuri f tari și jucătorii sunt fără sleiți de puteri și accidentați. Nu știm cum va gestiona Balint situația dar hienele simt prada la stramtorare. Toate echipele cu care a jucat UTA a avut liber si Farul la fel. Vin odihniți. Cred că n-ar mai face Balint greșala asta veci cu amanare de meciuri.

    0
    0
  8. Cînd ne spunea Ilie Stan că ne mai trebuie cîtva jucători am început să comentăm ca nu știe….după două meciuri se confirmă cele spuse …bine ca nea spus-o…sîntem cu picioarele pe pămînt…asta e….

    0
    0
  9. Ca sa promovam, UTA. cu siguranta mai are nevoie de cativa jucatori foarte buni in retur, altfel va fi foarte, foarte greu avand in vedere ca, cu siguranta celelalte echipe care vor lupta la promovare ,se vor intari, Petrolul, Rapid, poate Mioveni, Turis Magurele !!! Deci este nevoie de mai mult pt. ca aceasta liga a2a este foarte puternica si deosebit de echilibrata !!!

    0
    0
    1. Liga asta deosebit de echilibrata am facut-o noi, cu puncte pierdute aiurea la Metaloglobus, la Cluj, la Turris si acasa cu Mioveni, unde Miculescu din 2m trebuia sa o bage în ate. Azi eram departe de toti

      0
      0
  10. Nu prea place cind unii spun de multa vreme lucruri simplu de vazut. Unii te eticheteaza „suporter de rezultat” imediat. De parca exista suporteri masochisti care merg la UTA si cind stiu ca UTA pierde. Sa va fie clar, de 4-5 etape avem mari probleme la fundasii cedntrali care au gafat, cu randul, dar si ambii citeodata, la fiecare meci Fundasii nostri centrali au cam retrogradat toate echipele la care au jucat, uneori au plecat mai repede sa nu fie acuzati. Si A rus joaca cam…aiurea. Nu spun acum….mai multe. Inchiderea a ajuns sa stea doar in Hrezdac, bun util, dar nu poti sa tragi de copilul asta tot timpul. In atac cu tot respectul Ionita incaseaza un salariu, -cam cit 3-4 tineri,la un loc-total fara merite. Fara C. Rus, in conditie de sanatate buna, atacul este slab. Apoi cad baietii nostri ca brazii ! Il tot laudati pe Apostu, care i-a adus, dar destui adusi de el, s-au accidentat fara sa joace prea mult. Cu o conducere asa de naiva ca cea de la UTA, nimeni nu i-a cautat pe la articulatii, pe cei adusi,astfel multi au venio deja „in pioneze” au jucat un pic,( au tras de ei), apoi ” se accidenteaza la UTA”,…isi iau salariul stand. asta e realitatea. Nu inteleg ce mari jucatori sint Bustea sau Ursu, am vazut in C…mai buni. Cei tineri nu joaca rau. Doar a A. Rus este tinut, indiferent de prestatie in echipa, desi a facut foarte multe greseli, restul merita felicitari. Lui Balint unii i-au ridicat deja …statuie, desi pina acum, nu a realizat nimica.Trebuie spus ca UTA cheltuie bani multi, da salarii bune, dar antrenorul laudat prea tare incepe sa dea rateuri. Pe mina antrenorului s-au pierdut multe puncte. Asta e situatia, azi , cu Rapid UTA mi-a adus aminte de anii trecuti…cind lua repede goluri,….” ca sa nu aiba probleme”. Repriza a doua nu a dominat UTA, s-a retras Rapidul, iar UTA a pasat mai lejer, lateral. Cu Metaloglobus am renuntat la numararea paselor la portar, cind ajunsesera la 24. Asta e refuz de joc, sau teama …nu e fotbal. Cam asta e situatia la UTA. Sper ca echipa sa se trezeasca si sa nu rateze finalul de sezon, ca deocamdata lotul e subtire, unii nu pun osul, si vin meciuri ….tare grele. Sa speram in mai bine , desi eu nu vad argumente multe pentru asaceva.

    0
    0
  11. Aceste cuvinte sunt critici construcive pentru jucătorii de fotbal de la UTA !
    Domnul Balint este principalul atuu al echipei UTA, nu uitați asta niciodată !
    Pentru a se însănătoşi o parte din fotbaliştii accidentați, s-a luat decizia de a se amâna meciurile şi de a participa cât mai mulți jucători la pregătire.
    Faptul că nu am fost primii la „coțofană” nu e devină antrenorul, ci cei aflați în teren, care nu au înțeles că dacă mingea e la noi si suntem în continuă mişcare, adversarii nu pot fi periculoşi.
    Atât timp cât joci cel mai frumos sport din lume şi nu o faci cu o dăruire maximă înseamnă că nu eşti pentru fotbal şi mai ales pentru un club ca UTA.
    Este inadmisibil să te ascunzi în spatele oboselii şi să nu rezişti un meci în care reguliile jocului au rămas aceleaşi, adică să dai totul când ai sau nu ai mingea , să nu laşi spații adversarului şi să recuperezi urgent, urmărind o singură minge, nu două.
    Nu ne-am mai băgat mingea în poartă, le-am dat-o lor să o facă!
    Tot ceea ce este benefic de acum încolo este să „arestați” mingea, să o ascundeți de adversar şi dacă se pierde posesia să nu ne uităm la ea ca la un meteorit ci să îi vedem traiectoria şi să o recuperăm cu mişcare rapidă de picioare, nu cum s-a întâmplat la cele două goluri încasate, la care vi s-au îngreunat picioarele !!!
    Tare mult îmi doream să îi închidem gura lui Pancu….
    Totuşi sunt fericit, suntem pe locul 1 !
    Avem încredere în voi, mai trebuie să credeți şi voi, să aveți mai mult tupeu şi curaj să băgați mingea în poarta adversarilor cu o dată mai mult decât o fac ei. 🙂
    Haideți că se poate să rămânem pâna la finalul campionatului unde ne este locul!
    Doamne ajută!
    HAI UTA!!!

    0
    0
    1. @ ” UTA termina pe locu 1″….Afirmatia ca : „..Pentru a se însănătoşi o parte din fotbaliştii accidentați, s-a luat decizia de a se amâna meciurile şi de a participa cât mai mulți jucători la pregătire…” i-as spune …inexactitate , chiar minciunica. Se stie ca o operatie de ligamente necesita minim 6 luni de repaos si reeducare, deci nu pentru asta s-au amanat meciurile….Mai mult ” a cazut „si Stancu, si nici altii nu stau bine, cu atatea jocuri intr-o perioada scurta 2.Totuşi sunt fericit, suntem pe locul 1 ! 2.Afirmatia : „..Totuşi sunt fericit, suntem pe locul 1 !…”” fara sa fie o minciuna este un lucru neimportant, atata vreme cit nu conteaza pentru nimic locul 1 acuma , cu 4-5 echipe sub noi, in 3 puncte…… La sfarsit conteaza. .Conta si acum , daca aveam in plus inca 4-5 puncte. 3. Afirmatia : „..Domnul Balint este principalul atuu al echipei UTA, nu uitați asta niciodată !..” este greu de sustinut. Atata vreme cit UTA plateste foarte bine la prime si salarii, cit echipa se deplaseaza cu avionul, sta la hoteluri scumpe si clubul i-a facut antrenorului toate poftele, la transferuri, cred ca asta este principala cauza a rezultatelor. Adica buna finantare, apoi vorbim de antrenor si cei adusi. Totul; va fi „perdea de fum” sau…..”scrum”,…. daca UTA nu promoveaza, bani aruncati in buzunarele unora…. Pina acum Dl Balint nu a produs nici o performanta importanta, are doar rezultate partiale, asa cum are ….deocamdata si la UTA. .UTA are multi jucatori care au jucat in prima divizie, deci se presupune ca exista valoare, deci rezultatele au si explicatia asta.

      0
      0
  12. Cosmin,” Pentru a se însănătoşi o parte din fotbaliştii accidentați, s-a luat decizia de a se amâna meciurile şi de a participa cât mai mulți jucători la pregătire.”…o parte, nu toti…
    Se stie ca cu cat avem mai multi fotbalisti la pregatirea tactica a echipei cu atat e mai bine.
    Dragi componenti ai echipei UTA, acum e momentul vostru sa demonstrati ca meritati sa faceti parte din echipa fanion a Aradului , campioana provinciei…se vor face transferuri… IN OR OUT
    Suntem si vom ramane pe locul 1….DACA veti fi determinati si determinanti meci de meci !!!
    Exemplul l-ati vazut, era sub ochii vostrii la ultimul meci, erau rapidistii care v-au facut sa va simtiti neputinciosi, deoarece erau DETERMINATI, ceea ce va dorim si voua de azi incepand ,indiferent ca jucam acasa sau in deplasare!
    FORZA UTA !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button