Fotbal feminin

„Leoaicele” au duel de gală cu campioana României: „Să ne ridicăm la nivelul clujencelor, fetele merită susținerea arădenilor!”

UTA atrage toate privirile și suscită interesul iubitorilor sportului rege arădean, iar arena „Motorul” se anunță plină duminică dimineața, cu ocazia vizitei celor de la Farul Constanța. Însă, aproape la aceeași oră, o altă formație de fotbal arădeană, care activează chiar în primul eșalon, dispută cel mai important din istoria sa de trei ani și jumătate. Vorbim despre fetele de la AC Piroș Security, care o găzduiesc pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic pe campioana României. Olimpia Cluj domină de ani buni de zile fotbalul feminin românesc, are nouă titluri de campioană la rând și e liderul la zi și al prezentei ediții a Ligii I, cu 25 de puncte din 27 posibile. Mai trebuie spus, însă, și că Olimpia nu a depășit fazele grupelor, după ce a ieșit pe locul 3, în spatele celor de la KFF Mitrovica (Kosovo) și FK Breznica Pljevlja (Muntenegru). Bulgăroaicele de la FC NSA au fost ultimele.

Revenind la întrecerea internă, și golaverajul fetelor de pe Someș după 9 partide, 52-5, spune aproape totul despre calitatea lor, iar „leoaicele” vor trebui să se autodepășească pentru a le încurca parcursul. „În primul rând, suntem onorați că echipa campioană a României vine la Arad pentru un meci oficial. E, practic, cel mai important joc din istoria clubului AC Piroș Security Lioness și ne-am bucura să avem cât mai mulți arădeni alături de fetele noastre. Sincer, regretăm programarea meciului la aproape aceeași oră cu partida de campionat a UTA-ei, dacă știam din timp am fi făcut toate demersurile să jucăm la o altă dată sau oră. Dar, sperăm că vor fi oameni care vor dori să vadă un duel de calitate în fotbalul feminin, pe teren fiind multe din componentele naționalei României. Bineînțeles, vom încerca să ne ridicăm la nivelul lor, vom lupta pentru fiecare minge, bazându-ne în special pe tactica antrenorului nostru. Profesorul Florin Bugar știe să scoată maxim din aceste fete, le valorifică la maxim potențialul, iar noi, ca și conducere, vom încerca să-l ajutăm cum putem. Fetele vor avea o primă foarte bună în cazul unui rezultat pozitiv, dar și oaspetele noastre vor fi respectate cu o masă după meci. Va fi un prânz comun, căci fair-playul trebuie să primeze în cele din urmă”, spune Pavel Piroș, președintele clubului arădean.

 

Clujencele au un nou antrenor de la începutul lunii octombrie. Fostul arbitru licențiat și UEFA A, Iulian Szekely e „principal”, iar jucătoarea Ioana Bortan, care îndeplinea acest rol de la startul sezonului e „secund”, alături de Maria Ficzay. „Le respectăm pe fetele la Olimpia, dar vom face tot posibilul să le învingem. Sper să avem tot lotul apt, căci Liheț, Abălașei, Răduc și Marcea au unele probleme medicale. Din fericire Priscilla (n.a. Hagan) e bine acum, după ce a jucat accidentată în etapele trecute și-i mulțumim pentru asta. Revine și Alexandra Prodan după etapa de suspendare, încercăm să facem o impresie frumoască cu campioana. Vrem să confirmăm și acest parcurs excelent pentru o echipă nou promovată, nou formată. Să fii la trei puncte de locul 2 nu e puțin lucru”, a mai spus omul de afaceri arădean, care a apreciat și activitatea echipei de junioare U15, ocupantă a locului 2 în campionat: „Avem jucătoare foarte talentate și serioase, o pepinieră excelentă de care se ocupă fostul mare fotbalist, Bebe Mitu”. 

Așadar, în cadrul etapei a 10-a a Ligii I, AC Piroș Security o găzduiește duminică, de la ora 11, pe Olimpia Cluj.

Formații probabile:

Piroș Security: Abălașei – Prodan, Ancăș, Liheț, Marcea – Olariu, Șuveț, Răduc – A. Bălaș, Sîrbovan, Hagan.

Olimpia: Ganea – Vincze, Bratu, Ficzay, Meluţă – Cilacu, Bortan, Botojel, Bălăceanu -Borodi, Mirea.

Comentarii Facebook

1
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close