Fotbal juniori

Sita a cernut la selecționatele județene de copii: „Le vom oferi amicale, turnee, vrem să-i urmărim atent cum cresc”





La inițiativa Federației Române de Fotbal, toate județele au avut sarcina să înceapă operațiunea de formare a selecționatelor de copii și juniori, șase la număr, între 2006 și 2011.

La Arad, coordonator a fost Cristian Sculici, referent zonal al FRF. „În ultimele zile au avut loc selecții la fiecare categorie de vârstă, la care au participat peste 400 de copii de la cluburile din tot județul. Dintre aceștia, am selectat câte 22 la fiecare an, dar selcția continuă. Pot apărea nume noi care vor intra și alții vor ieși, în funcție de evoluția lor pe parcursul junioratului. Am creat un corp tehnic ce va monitoriza acești copii cu ajutorul unor fișe personale și vom încerca, cu ajutorul președinteleui AJF, Adrian Lucaci,  să le oferim partide amicale, turnee și alte acțiuni prin care să-i putem vedea cum cresc, în așa fel încât la final să avem echipe cât mai competitive la fiecare vârstă. Cei mai importanți în acest moment sunt cei din 2007, care anul viitor vor participa la Turneul Speranțelor. De acolo se deschide poarta spre loturile naționale de juniori. Corpul tehnic arădean este format din mine, Dan Oprescu, care e implicat și la o selecționată națională și ne ajută în limita timpului. Dar, avem nevoie de expertiza lui. Apoi e Roli Nagy, care s-a implicat în ultima perioadă mai mult în sectorul juvenil și antrenorii Flavius Moisă, Adrian Sasu, Sandu Gaica, Flavius Pavel și Marius Ciubăncan. Lor li se adaugă analistul Mădălin Mihuța și psihologul Zsolt Balasz. Mai suntem în discuții cu un preparator fizic și căutăm un antrenor cu portarii”, a menționat Sculici.

Ce urmează după selecțiile din ultimele zile? „Voi prezenta Comitetului Executiv al AJF Arad programul pe primele șase luni ale anului viitor, în acest an nu prea mai reușim să facem acțiuni. Doar la 2008 vom avea duminică, pe Șega, un triunghiular cu formațiile similare ale cluburilor ASU Poli Timișoara și Club Atletic Oradea”, mai spune referentul zonal al FRF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button