UTA Arad

UTA – în fața „valului” Farul, al șaptelea din luna noiembrie: „Fără scuze și alibiuri, trebuie să câștigăm acest meci. Publicul poate fi decisiv!”





Concluzia turului e aproape în Liga a II-a a fotbalului românesc. UTA e prima după 18 runde și 17 meciuri disputate și are șanse mari să se încununeze campioană de toamnă. Pentru asta, „roș-albii” au nevoie de cel puțin o victorie din partidele de acasă ce se vor disputa la 48 de ore una de alta, cu Farul Constanța și Concordia Chiajna. Dar, bineînțeles, marea miză rămâne locul 1 până la primăvară, iar atunci pașii greșiți sunt contraindicați. Cu atât mai mult cu cât ultimele partide ale anului au un grad și mai mare de dificultate, deplasare la Călărași și meci acasă, cu Petrolul.

La rând urmează, așadar, Farul. Vorbim despre al șaptelea meci oficial pe care UTA îl dispută în luna noiembrie în 13-14 jucători, iar nivelul energiei nu poate fi foarte ridicat. De altfel, suporterii Campioanei Provinciei au au înțeles perfect momentul complicat al favoriților și au dat un mesaj de unitate pentru meciul de mâine dimineață. Chiar Laszlo Balint sublinia importanța publicului la jocul de mâine dimineață. „Mai mult ca oricând, avem nevoie și de susținerea fanilor. Un stadion plin și pozitiv ne-ar ajuta mult, poate fi chiar decisiv pentru cele trei puncte. Vom avea în față o echipă Farul imprevizibilă, cu două fețe. Una și-o arată pe propriul teren, unde a cam bătut pe toată lumea și alta în deplasare, de unde nu s-a întors cu prea multe puncte. Oricum, asta nu trebuie să ne adoarmă simțurile, dimpotrivă, sunt sigur că vom avea o misiune foarte grea. Trebuie să avem în vedere faptul că echipa din Constanța nu a mai jucat un meci oficial de zece zile, e mult mai odihnită și focusată pe acest meci de ceva timp. Pe lângă asta, Ianis Zicu a reușit să formeze un grup bun, cu care a ajuns la un moment dat pe podium și cu care își dorește, probabil, să obțină rezultatul maxim în acest sezon. Farul a adunat mulți jucători de calitate în acest sezon, în special pe axul central, ca Muțiu, Lică, un fotbalist cu care am lucrat și eu la Snagov, Ursu sau Antoche. Mai sunt și Cruceru sau Kanda, cu mențiunea că acesta din urmă va avea, probabil, și o ambiție în plus față de fosta sa echipă. Știm că au și ei ceva absențe, însă nu chiar la nivelul nostru. Dar, nu ne plângem, nu avem scuze și alibiuri, vrem și trebuie să câștigăm acest meci”, a punctat Laszlo Balint, antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Echipa constănţeană e printre cele mai slabe, alături de Snagov, Chiajna şi Reşiţa, la puncte obţinute din deplasare în acest campionat. Niciuna dintre cele patru cluburi nu a câştigat vreun joc pe teren străin, lucru pe care l-a făcut chiar şi „lanterna roşie”, Pandurii. Cu doar trei remize obţinute în nouă jocuri desfăşurate în deplasare în acest sezon, Farul speră să profite de starea de oboseală a celor de la UTA, însă Ianis Zicu nu se bazează pe acest lucru şi parcă se teme de adversarul care din ultimele două jocuri, ambele desfăşurate la Bucureşti, a ieşit doar cu un punct. Antrenorului Farului nu-i convine nici faptul că echipa sa va juca din nou pe teren sintetic, dar speră, totuşi, să încurce liderul. „Este un meci greu, au o echipă foarte bună, care a primit un singur gol în meciurile disputate acasă. Preferam să întâlnesc UTA după rezultate pozitive. Nu mă gândesc şi nu trebuie să fim relaxaţi că au jucat din trei în trei zile şi ar fi obosiţi. Din contră, rezultatele negative pe care le-au avut în deplasare, îi vor motiva suplimentar. Jucăm din nou pe teren sintetic, dar un sintetic mult mai bun. Cel de la Metaloglobus este o ruşine, pare un teren de beton. Sperăm să facem un meci bun şi oamenii să vadă un joc spectaculos. UTA este favorită, pentru că joacă acasă şi este pe primul loc, dar nici noi nu vom lăsa să se întâmple lucrurile aşa cum îşi doresc ei, ci le vom pune probleme. Am încredere în toţi jucătorii şi sunt convins că putem să scoatem un rezultat bun. Este o distanţă mică şi faţă de locurile din faţă şi cele din partea a doua a clasamentului, dar trebuie să privim tot timpul cu încredere doar sus. Ca să putem urca trebuie să facem puncte. Ne aşteaptă trei meciuri foarte grele, din care sper să ieşim cu fruntea sus şi cu rezultate pozitive”, a spus fostul internațional.

Combatantele de mâine, de pe „Motorul”, adună nu mai puțin de 11 absenți. UTA nu va putea conta pe Coulibaly, Ciucur, Pușcaș, Stancu, An. Rus și Șeroni (toți accidentați), iar Isac și Moise sunt incerți. De partea cealaltă, Farul are probleme în special cu suspendările, iar acestea îi vizează pe mijlocașii A. Stoica și Nicola, dar și pe atacantul I. Stoica. Singurul accidentat din tabăra „marinarilor” e Moldovan, dar mijlocașul de bandă lipsește de ceva timp.

Formații probabile:

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Ilie, Bustea – Ursu, Moise, Hrezdac, Miculescu – C. Rus, Buhăcianu.

Farul: Muţiu – Cană, V. Lică, Antoche, D. Panait – Doumbia, Greu – Kanda, Ant. Cruceru, Carabela – D. Halep.









7 comentarii

  1. Cel mai important meci de până acum pt toată lumea, conducere, antrenori, jucători, public. Toată lumea trebuie să dea maxim, de rezultatul acestui meci cred eu că depinde restul sezonului pt UTA.. Dacă castigam rămânem acolo printre favoriți, un egal sau o înfrângere zic că ne va trage în jos și cu chiajna vom pierde puncte sunt ferm convins. Nu știu cum se raliaza jucătorii nostrii la acest meci, am impresia că cei din tribune își doresc mai mult promovarea ca cei din teren.

    0
    0
    1. Batem Farul,batem Chiajna ,egal cel putin la Calarasi,si cel putin egal cu Petrolul,deci minim 8 puncte in patru meciuri.Ar fi OK, dupa cate accidentari avem si dupa cata oboseala acumulata.Apoi o vacanta cu sarmale si carnati,conducerea UT-ei sa se gandeasca la echipa de Liga 1 pentru ce a mai ramas in Liga 2 pentru la anul.
      Si totusi nici o miscare la stadion…..

      0
      0
  2. Da intradevar e un meci capital pentru UTA impotriva Farului ce e arbitrat de centralul ploiestean Ilies Adrian ajutat de liniorii Ghiciulescu C-tin din Lugoj si Dumitrache Stefan din Palanca-PH.,deci victorie utista !Unii sputorteri patimasi ai UTA-ei sa nu uite ca si critica la partide slabe are rol de mobilizare in partidele viitoare…….!Hai UTA !

    0
    0
    1. @Albautistul(Le are cu,Stokker)…adica vrei sa ne povestesti ca e clara victoria UTA-ei,canta la alta masa….Ramane de vazut,cu doi arbitrii prahoveni,petrolisti….Nuuuuu….Doamne fereste….Constantin,lugojeanul este nul,papusa mobila….nu ia nici o decizie de fanion…..sta mereu cu ochii pe central,abia apoi se hotareste….dar acestea sunt metehne vechi ale lui…Specialist la off-side-uri nevazute….Ai sa vezi….
      Ii asteptam cu „mare drag”…..Observatori ai vazut cine sunt,apropo”s?

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button