Fotbal judetean

Zărăndanii s-au simțit vânați, „roș-negrii” iernează în play-off: CS Ineu – Unirea Sântana 1-1 + FOTO





Miză mare în ultima etapă a anului în Liga 4-a Arad pentru Ineu și Sântana. Ambele echipe își jucat locul de play-off până la primăvară, cu mențiunea că oaspeților le convenea și rezultatul de egalitate. A ieșit un joc de mare luptă și angajament pe un teren destul de greu, la finalul căruia găzdele au acuzat arbitrajul și pierderea a două puncte. În schimb, „uniriștii” recunosc – oarecum – că au scos maxim dintr-un joc destul de slab în dreptul lor, cauzat – probabil – și de absențele lui Maghici, R. Popa, Martin. Dincolo, a lipsit doar Dan Mâneran (suspendat).

Perioada de tatonare e înteruptă de amfitrioni în minutul 24. Balaci a trecut de Paven, a încercat o așezare în fața porții pentru Bărdan, dar se interpune Rusu. Deși ritmul a continuat să fie bun, ocazii de poartă nu au mai apărut până în minutul 40. Atunci, la o intrare decisă a lui Mureșan asupra lui Băd, „centralul” Coroban a dat penalty pentru Sântana. Gherghel a tras plasat și a stabilit scorul pauzei: 0-1.

Ineul nu s-a descurajat, a intrat mai decisă pe teren și, la 9 minute de la reluarea jocului, a reușit egalarea. Balaci a centrat din corner, apărarea oaspeților nu a respins mingea și fundașul Mihuț reia cu un ultim efort în plasă, din numai 5 metri. Unirea a reacționat prin execuțiile de la distanță marca Gherghel și Tomuț. Prima dintre ele a fost reținută de Mureșan, iar cea de a doua a trecut peste poartă. După minutul 70, zărăndanii au atacat mai mult, iar Teședan a fost aproape de a înscrie după diagonala lui Hulbăr, dar finalizarea sa lobată din 8 metri a căzut pe transversală. Apoi, a fost rândul lui Bârdan să trimit un șut-centrare prin fața porții, fără ca nimeni să intervină. Cu trei minute înainte de final, Rusu s-a întins serios la lovitura liberă bătută pe colțul scurt de Florea, de la 20 de metri lateral dreapta, pentru ca în minutul 90, Teședan să aibă din nou ghinion. Hulbăr a bătut lung un aut de margine, fostul fundaș al Sebișului a apărut la colțul scurt, de unde a trimis în bară. În minutele de prelungire, Parlapan nu este semnalizat în offside, dar nu își valorifică viteza și faza se stinge.

Scor final, 1-1 și CS Ineu termină, probabil, în afara locurilor de play-off. „Am pierdut două puncte azi, vreau să-mi felicit băieții pentru că ar meritat victoria. Am fost peste adversar, atât ca joc, cât și ca ocazii, dar cred suntem luați de fraieri fiindcă eu nu am prea comentat arbitrajele până acum. De multe etape deja, jucăm 11 contra 12, 13, chiar 14 și așa e foarte greu. Am avut un penalty în prima repriză, nu ni s-a dat, iar celor de la Sântana li s-a acordat foarte ușor unul. Astfel, au intrat la pauză în avantaj. Apoi, la 1-1, am mai avut un penalty la Teședan și i s-a dat simulare. Iar faza a fost aproape la fel cu cea din care s-a dat 11 metri pentru ei. Ca să nu mai zic că la ultima fază puteam să pierdem meciul pentru un offside nesemnalizat la ei. Dar, asta este, s-a terminat, tragem linie și vedem ce facem mai departe. Trebuie să ne pregătim pentru ceea ce a mai rămas din retur și sperăm că și pentru play-off. Dorim să ajungem acolo, dar pe baza unui joc bun, ca și cel prestat astăzi. Căci, chiar dacă a fost o partidă de luptă, eu zic că am fost peste Sântana și meritam toate punctele. Am avut și două bare, fotbalul se joacă pe goluri. Este clar că ambele echipe își doreau mai mult, dar asta a fost. Ne-a lipsit și nouă Mâneran, un jucător de atac important, dar cine a intrat astăzi și-a făcut bine treaba”, a punctat Cristian Sculici, antrenorul „alb-albaștrilor” din Țara Zărandului.

Cristian Irimia pleacă cu un singur punct din orașul natal, unde a și jucat cu succes în ligile doi și trei. „Un joc slab de ambele părți, pe undeva mă așteptam să fie așa. Nu știu cine a pus presiune pe acest meci, eu unul nu. Iar dacă există presiune, ea trebuie să fie în mod normal la antrenori, nu la jucători, aceștia din urmă nu trebuie decât să joace fotbal. Dar am o vorbă, cum te antrenezi, așa joci. Despre asta este vorba, există un Zeu al fotbalului care nu te iartă. Dacă nu păcălești fotbalul, fotbalul nu te va păcăli niciodată. Trebuie să ai grijă în orice minut din antrenament, din jocuri și să fii concentrat 100% pentru a putea da totul pentru tine și pentru echipă, indiferent la ce nivel evoluezi. Am jucat în toate ligile, inclusiv în a 6-a, dar și afară și am fost și la echipa națională de juniori și nu am păcălit fotbalul niciodată și nu-l păcălesc nici acum. Dar, din păcate, ca antrenor mi-este greu. Pentru că lucrezi cu oameni, nu ești antrenor la fotbal pe calculator. Iar fotbalul e în regres, se vede de la echipa națională până jos. Fotbaliștii sunt tot mai puțini este greu, este tot mai greu. Și mă refer aici doar la echipa mea, căci publicul spectator nu prea mai are ce vedea la fotbal. Eu am încercat să implementez echipei mele un joc plăcut, constructiv, bazat pe atac, din păcate astăzi am făcut un joc slab, cu multe greșeli. Mai pot fi luate în calcule și starea terenului, oboseala acumulată până acum, în ultima etapă a anului, miza a fost și ea ridicată, circumstanțe ar fi. Deși la pauză le-am spus jucătorilor că avem 1-0 și esteticul nu mă mai interesează. Doream să ccâștigăm acest meci, din păcate am făcut greșeli impardonabile chiar și la Liga 4-a. Am avut și piese grele din angrenajul echipei lipsă și aici mă refer la Popa, căruia i-a decedat bunicul și-i transmitem condoleanțe și pe această cale, Martin, suspendat. Băd, se știe, vine după o perioadă lungă în care a fost accidentat, Stanciu a intrat și el cu probleme medicale și lista continuă cu Maghici și alții. Chiar am spus că sunt antrenor la Clinica de recupede la Bologna. Chiar am spus că e un blestem al fundașilor dreapta și atacanților la noi. Egalul ne ajută puțin că suntem în play-off momentan, iernăm acolo. Dar, una peste alta, sunt dezamăgit, căci voiam să câștig. Nu că am jucat cu Ineul, dimpotrivă, chiar îmi place foarte mult echipa de aici. Echipa am preluat-o din mers, din etapa a cincea și am acceptat să lucrez cu ce am găsit aici, să vedem ce se vrea din partea conducerii. Se va face o strategie, cu mine sau fără mine. Dacă voi mai rămâne, voi face sigur unele schimbări la nivel de lot și ca strategie”, a punctat tehnicianul „roș-negrilor”, numit odinioară „Inima Albastră” a Ineului.

Formații:

Ineu: Mureșan – Voștinar, Teședan, Mihuț, Hulbăr – Zdrențan – S. Balaci (84 Fereștean), Dodu (56 Balint), Fl. Spătaru, D. Florea – Bărdan.

Sântana: Fl. Rusu – Paven (83 Savin), A. Pașca, Tomuț, Istin – Turcuș, Bodea – Parlapan, D. Marc (46 Stanciu), Gherghel – Fl. Băd (68 Al. Lezeu).

Arbitri: Cristian Coroban – Casian Bălă, Paul Ardelean. Observatori AJF: Leontin Buda, Vasile Rad

Galerie FOTO









3 comentarii

  1. Domnilor de la sport Arad nu vi se pare ca pe acest portrarel Mureșan îl cam persiflati tot timpu, dacă astăzi Aapara asa. Za, cr, ru, etc…. Erau mari. Copilu asta este numai ponegrit, deși nici o echipa din jud,i i afara de UTA nu are portar peste el. Ar fi cazu sa fiți imparțiali.. Lucian??????

    0
    0
  2. Eee se pare ca Filipaș și cei de la Beliu au cam avut dreptate cu acest Coroban… Mulți au zis ca numai circ fac dar se pare ca ne e asa… Tind sa cred ca, Coroban e albitru ‘de casa’ al celor de la Santana sub privirile nepăsătoare ale celor de la ajf și cja. Ar trebui sa fie un motiv de îngrijorare pentru cei de la Curtici și Zăbrani în special dar și pentru restul. Una peste alta felicitări conduceri de la Santana care se pare ca, conduce și ajf-ul și cja-ul…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button