Arhivă articole

Balint atacă regulile FRF și aprinde „restanța” cu Chiajna: „Nu suntem cei mai buni din Univers, dar să nu ne ia nimeni de proști E inuman, crunt…”


Deși UTA a obținut trei puncte din disputa cu Farul, Laszlo Balint a fost un vulcan de nervi la finalul disputei. Antrenorul „roș-albilor” a vorbit prea puțin despre desfășurarea partidei de azi, despre care a spus că a fost câștigată cu inima, sufletul, și a atacat puternic, cu argumente, Federația Română de Fotbal, dar și pe cei de la Concordia Chiajna. Ilfovenii nu au respectat înțelegerea verbală, de bun simț, încheiată cu arădenii pentru a juca marți, în restanță, doar în cazul în care televiziunile nu vor dori ca „roș-albii” și constănțenii să se dueleze duminică și nu sâmbătă.

Astfel, după ce joacă din 3 în 3 zile de la începutul lunii noiembrie, ajungând ca pe data de 24 să aibă la activ șapte partide oficiale disputate, UTA e nevoită să joace acum și la 48 de ore distanță. Subiectul a fost abordat apăsat, fără ocolișuri, și el a fost aplaudat de suporterii care urmăreau în direct, pe plasmă, în curtea stadionului, desfășurarea conferinței de presă. Balint și-a început cu  ironie discursul, explodând la un moment dat. „I-am spus magazionerului să nu spele tricourile, pentru că nu se vor usca până marți, ci să le pună doar la uscat. Dacă e nevoie, intrăm și diseară să jucăm, se pare că batem toate recordurile din lume. Sută la sută, din punct de vedere  statistic, suntem singura echipă care joacă 9 meciuri în 30 de zile, într o singură competiție. Mai mult decât atât meciurile 7 și 8 se joacă la o distanță de 48 de ore unul de celălalt. Este inuman, sunt niște lucruri despre care toată lumea spune că sunt regulamentare. Și toată lumea mai spune că Balint a greșit sau că Balint a dat peste cap programul competițional în momentul în care a amânat acele două meciuri. Eu am luat această decizie pentru că permitea regulamentul și uitați-vă puțin la toate echipele care au avut posibilitatea să amâne meciuri când au avut jucători chemați la chemați la națională că au și făcut acest lucru. Absolut toate au făcut-o, cu excepția lui U Cluj, care nu a făcut treaba asta în momentul în care a jucat la Snagov și a terminat la egalitate”, și-a început discursul „Gyuszi” Balint.

Apoi, Balint a arătat cu degetul spre Federația Română de Fotbal și regulile sale, pe care ești obligat să le respecți orbește, fără a avea niciun beneficiu. Dimpotrivă, se întâmplă să suferi, cum e și cazul UTA-ei, care, după ce a dat doi fotbaliști la lotul național, e pusă acum să pericliteze starea de sănătate a întregului lot de jucători. În discursul său, Balint a strecurat și niște observații sub forma unor întrebări sau sugestii cât se poate de pertinente.  „Se impune să folosim jucători tineri. Ok, perfect, facem acest lucru. Avem o Academie foarte puternică, avem antrenori care lucrează foarte bine, au rezultate foarte bune, creștem jucători, iar ei merg la echipa națională. Suntem obligați să jucăm fără ei sau să amânăm meciul. Când le amâni, toată lumea ne sare în cap, că dăm programul televiziunilor peste cap, că Federația nu găsește alte date pentru ele. De ce nu se găsește o soluție? OK, este o obligativitate, dar de ce nu se găsește o soluție să nu ne mai permită să amânăm meciuri? Spre exemplu, dacă sunt doi jucători chemați la națională, să ni se permită să jucăm doar cu unul. Să se găsească o soluție în așa fel încât să nu apară astfel de situații. Este inuman ce se întâmplă, să joci la 48 de ore! Gândiți-vă dumneavoastră, dacă mergeți și jucați două meciuri la <<balon>> cu prietenii în interval de 48 de ore, vă dau în scris că nu vă mai ridicați din pat o săptămână. Facem tot posibilul să creștem jucători tineri, facem tot posibilul să dezvoltăm fotbalul românesc.  Mergem la școala de antrenori și ni se spune să lucrăm metodologic, să lucrăm după niște pași. Ce metodologie să folosim când jucăm din trei în trei zile, ba mai mult, chiar la două zile. Mă uit la jucători și sunt storși de energie, sunt livizi. Cum vrem să creștem fotbalul, domnilor? Cum vreți să creștem fotbalul când sunt obligat la 48 de ore să joc? Este inuman. Crunt. Dar asta ne face să devenim și mai puternici. Le mulțumesc suporterilor pe această cale, le mulțumesc că ne înțeleg. Le mulțumesc că înțeleg eforturile pe care le fac acești băieți, iar aplauzele și sprijinul lor ne dau energie. Doar împreună putem să reușim și doar împreună putem să devenim mai puternici”, a adăugat Balint, dând la un moment dat inclusiv cu pumnul în masă sau „răzbunându-se” ușor pe un telefon mobil ce înregistra conferința de presă.

Bineînțeles, în „colimatorul” tânărului tehnician au intrat și cei de la Chiajna, pe care i-a acuzat de lipsă de fair-play. Totodată, antrenorul UTA-ei i-a pus deja în gardă pe ilfoveni cu privire la atitudinea și determinarea cu care vor intra pe teren elevii săi. „Este inuman ca în momentul în care televiziunea ne programează duminică, cu Farul, să-i sunăm pe cei de la Chiajna pentru a le reaminti de înțelegerea inițială, iar ei să nu ne mai răspundă la telefon. Iar apoi să ne spună cu zâmbetul pe buze că jucăm marți. Vorba aia, facerea de bine…Le dau scris că o să fim mai puternici decât ei și că în momentul în care o să intre pe teren jucătorii noștri, și dacă le dă sângele pe nas, vor face tot posibilul să iasă de pe teren cu fruntea sus și în aplauzele oamenilor. Păi domnii de la Chiajna ne-au rugat frumos să acceptăm să jucăm marți, ca să nu mai plătească o noapte de cazare în plus sau să nu se mai deplaseze înapoi, acasă. Noi, în general, aici în vestul țării, în Ardeal, suntem oameni buni, vrem să facem bine și am spus OK. Am acceptat, chiar în condițiile în care noi jucăm din trei în trei zile, cu condiția ca televiziunile să nu ne pună meciul cu Farul duminică. Au spus <<Da, normal>>. În momentul în care televiziunea ne-a pus duminică, primul lucru pe care l-am făcut a fost să vorbim cu televiziunile. Le-am spus că nu e ok pentru noi, este o hotărâre de Comitet Executiv, e o hotărâre ieșită din regulament pentru că restanța asta se desfășoară între tur și retur. Televiziunea a spus <<Nu putem, jucați duminică>>. Vorbim cu cei de la Chiajna, inițial spun <<Da, nu se poate, nu există să jucați la 48 de ore, o rezolvăm>> și apoi îi sunăm și nu ne răspund la telefon. Fiiți bărbați și spuneți-ne <<Nu, vrem să jucăm marți, să ne urmărim propriul interes!>> Le spun de pe acum că vină aici și o să găsească o echipă super-motivată. O să jucăm și dacă trebuie să ne legăm genunchii și să alergăm cu ei în mână. Nu contează cine va juca, oricine va juca o să facă tot posibilul să câștigăm meciul respectiv. Așa cum putem noi, fără energie, cum ați văzut și astăzi. Băieții ăștia își leagă gleznele, își leagă genunchii, joacă fără sânge în obraz, dar joacă. Si vor juca atâta timp cât voi fi eu antrenor la echipa asta. Nu suntem cei mai buni din Univers, dar să nu ne ia nimeni de proști”, a mai tunat și fulgerat Balint, în aplauzele și scandările fanilor din curte: ”UTA, UTA!”.

Iar în final, „principalul” arădenilor s-a adresat din nou FRF. „În momentul în care am discutat cu oamenii din Federație, oameni cu decizie, mi s-a spus foarte clar: <<Voi ați cerut amânarea, jucați>>. Ok, jucăm. În momentul în care o să pice cineva din picioare pe teren, își asumă cineva? Vă spun eu, nu. O să răspundă Balint, o să răspundă doctorul, o să răspundă UTA. De ce? Pentru că suntem în regulament. Dar, sunt experiențe care ne întăresc. Avem momente în care ne trezim noaptea și nu știm unde suntem. Nu știm dacă suntem în hotel, acasă la noi sau în cantonament. Nu-i problemă, ne dezmeticim și venim să jucăm așa cum putem. O să facem tot posibilul să ne revenim, să căutăm cele mai bune soluții, să vedem pe cine băgăm în teren. Dar v-am spus, eu vă garantez că indiferent cine joacă, și dacă o să aduc jucători de la Under 19, o să joace 200% ca să câștigăm meciul cu Chiajna”, a încheiat Balint, care și-a mai luat o tură de aplauze și la ieșirea din sala de conferințe, însoțit fiind de impresarul și prietenul sau, Bogdan Apostu.

Discursul puternic, argumentat, al lui Laszlo Balint e cea mai bună invitație pentru fani la restanța de marți, cu Chiajna. Chiar dacă acesta începe la ora 14 într-o zi lucrătoare ceva ne spune că atmosfera va fi din nou incendiară, dar în limitele fair-play-ului. Cele întâmplate cu programarea disputei cu Concordia la 48 de ore de la încheierea celei cu Farul, în condițiile în care tot marți, de la ora 17, se joacă ultimul meci al turului: Mioveni – Turris, i-a unit și mai mult pe utiști. Spectatori, jucători, antrenori, conducere, care sunt pe cale să realizeze o mare performanță la raportul de forțe cu celelalte grupări cu pretenții în Liga 2-a, terminarea anului calendaristic pe primul loc!

11
0

15 thoughts on “Balint atacă regulile FRF și aprinde „restanța” cu Chiajna: „Nu suntem cei mai buni din Univers, dar să nu ne ia nimeni de proști E inuman, crunt…”

 1. De parca cineva ar fi crezut in onestitatea Chiajnei…Pai doar acolo sunt „consatenii” Rapid,unde se contureaza un nou scandal prin plecatrea lui Florinel ManeA.
  Recapitulare: 10 aug.2019 Rapid-Chiajna 3:1… Va urma Chiajna-Rapid,tot cu 2 solist…
  Nici o problema…Sa-i urcam marti pe garduri(sportiv ma refer) si sa ii facem sa simta sloganul scris deasupra intrarii la vestiare…..”BINE ATI VENIT DAR AICI E UTA”!

  41

  1
 2. Am zis că nu merg la meciul cu chiajna, dar dacă jucătorii vor juca asa cum zice și garantează antrenorul , atunci se merită să îmi iau o zi liberă! Sunt tare curios dacă jucătorii vor fi la fel de hotărâți ca mister .

  43

  0
 3. Noi arădenii am mai văzut filmul ăsta cu frf-ul în rol principal. la barajul cu altă ecipă vestită, voluntari care venea după 2 săptămani de pauză și UTA meciuri din 3 in 3 zile. Vă dați seama ce egalitate de forțe,, marca frf. Astea se fac înadins, nu-i greșală la fel, cred eu, și cu abandonul daco-getica. UTA a avut cel mai mult de pierdut. Nu mai puteau ei pană la pauza de iarnă? Să fim serioși!

  35

  0
 4. Stefane, nu te mai indoi pt. ca, UTA. o sa le dea cu terenul in cap la neseriosii de la chiajna plus toti oamenii care or sa vina la meci, o sa creeze o atmosfera infernala fiind al 13-lea jucator !!!

  33

  0
 5. Ce discurs !!!! Indiferent dacă promovam sau nu,este un “om remarcabil”” ! R E S P E C T Gyuszy!!!!

  50

  0
  1. …..deci…..fiindcă ăștia de la Chiajna……sânt fără obraz…….doresc ca ei să RETROGRADEZE !!!……..această echipă fantomă de prin Ilfov.

   20

   0
   1. Stai linistit @Job,pentru ca la cate belele a avut primarul Chiajnei,de l-au saltat mascatii pentru sponsorizari ilegale catre club si pe cand urma sa se intre in amanunte,a tulit-o in America,pentru tratamente urgente impotriva unei boli grave….
    Astfel ca robinetul catre Concordia s-a mai strans,echipa a retrogradat si se pare ca vin alte vremuri sumbre si de acum incolo….

    13

    1
    1. Si eu din ce am auzit sunt multi jucatori cu experienta la Chiajna care doresc sa „scape” cat mai repede de contract…….Aceasta echipa nu a adus nimic bun fotbalului din Romania,….,doar meciuri dubioase …….cand ii vedeam in Liga 1 ….parca vedeam Bistrita de pe vremuri ……este celebru sezonul cand au fost „sacrificati” Pandurii ca ei sa ramana in Liga 1……

     14

     0
     1. Pai exact asta incearca sa faca si acum..Urmareste-le rezultatele…..

      7

      0
  1. se filtreaza doar ca cei care au intrat in conflict cu nenea supervizorul! Cred ca nu stie sa citesca bine!
   HAIDE UTA,CAMPIOANA PROVINCIEI!

   5

   4
 6. Eu cred in victorie ,dar in acest moment mai greu ma multumesc si cu un egal! Daca castigam acest meci 50% o sa fie meritul galerie ! Hai baieti,VICTORIE UTA !

  5

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.