UTA Arad

Dincolo de acuzații, polemici și ironii ieftine, mâine UTA întâlnește Chiajna pentru punctele ce i-ar putea aduce desprinderea în vârf: ”Invităm publicul la stadion!”





Sigur că în condițiile în care echipa fanion a Aradului e nevoită să intre pe gazon la 48 ore după încheierea disputei cu Farul, e greu de prevăzut cât fotbal poate produce împotriva celor de la Concordia Chiajna. Ilfovenii sunt mai odihniți, au rămas în zonă după partida de la Târgu Jiu, de sâmbătă dimineață și – probabil – chiar se bazează pe faptul că adversarii vor fi storși de puteri și vor pleca cu toate punctele puse în joc în meciul restant din etapa cu numărul 11.

Numai că Laszlo Balint i-a anunțat deja că vor da peste o echipă super-motivată de nedreptatea ce i s-a făcut prin programarea acestei întâlniri la limita regulamentului. Antrenorul arădean chiar o consideră pe Concordia, respectiv „oficialii” săi, una dintre părțile vinovate pentru faptul că jucătorii săi, și așa decimați de accidentări și suspendări, nu-și pot trage sufletul pentru un „duel” bărbătesc. Și tocmai de unul pe viață și pe moarte vor avea parte, dacă asta au vrut. „Le spun de pe acum că vin aici și o să găsească o echipă super-motivată. O să jucăm și dacă trebuie să ne legăm genunchii și să alergăm cu ei în mână. Nu contează cine va juca, oricine va juca o să facă tot posibilul să câștigăm meciul respectiv. Așa cum putem noi, fără energie, cum ați văzut și astăzi (n.a. duminică, cu Farul). Băieții ăștia își leagă gleznele, își leagă genunchii, joacă fără sânge în obraz, dar joacă. Si vor juca atâta timp cât voi fi eu antrenor la echipa asta. Nu suntem cei mai buni din Univers, dar să nu ne ia nimeni de proști”, e unul dintre pasajele discursului dur al lui Balint de ieri, de la conferința de presă de după meciul cu constănțenii, care a făcut deja înconjurul țării.

Concordia Chiajna nu a rămas fără replică şi spune, prin preşedintele ei executiv, Auraş Braşoveanu, că, de fapt, ceea ce a transmis Laszlo Balint este invers. Facerea de bine a făcut-o Concordia, nu UTA, pentru că echipa ilfoveană i-a făcut un favor adversarului. Conform regulamentului, jocul restant trebuia să aibă loc înainte de 23 noiembrie, adică de finalul turului. Apoi, ar fi dorit ca partida să se dispute joi, 28 noiembrie, doar că arădenii nu au fost de acord, fiindcă știau că joacă sâmbătă, la Călărași. „Iar ameninţările, că o să dăm, că o să facem… Aşa e normal. Nu e normal ca echipa să dea totul pe teren, să câştige? E o chestie pe care nu o înţeleg. Cum adică, mă ameninţă că ai să joci şi ai să faci. Păi nu e normal? Ce să înţeleg, că în alte meciuri nu ai jucat la nivel maxim? Ce să înţeleg din declaraţia asta? Să intre la rupere, e problema lor. Există un arbitru care va judeca fazele de joc şi va lua măsurile conform regulamentului. Asta e o ameninţare care nu ştiu dacă îşi are rostul. Repet, că pot să înţeleg că vom juca, de fapt, jocul ăsta aşa, că în altele ar fi jucat altfel, nu?”, a întrebat retoric Auraş Braşoveanu, președintele executiv al ilfovenilor, pentru liga2.prosport.ro. Asta pe lângă comunicatul plin de ironii ieftine, ce se vreau inteligente, la adresa antrenorului „roș-albilor” și Campioanei Provincei.

Dar cea mai bună ironie, a sorții, să spunem, este că UTA și Concordia Chiajna se întâlnesc pentru prima oară în istorie într-un joc oficial. Iar dacă amintim de cele șase titluri de campioană și două Cupe ale României din palmaresul „Bătrânei Doamne”, dar și de prezențele consecutive ale „roș-albilor” pe scena primului eșalon până în 1979, minusul și încă unul mare e în dreptul ilfovenilor. În fine, în stilu-i caracteristic, conducerea clubului UTA e de partea antrenorului și jucătorilor săi, dar nu dorește să dea curs (contra)reacțiilor acuzatoare și ironice venite astăzi din partea celor de la Chiajna și dă un comunicat scurt și la obiect: ”Vizavi de conflictul creat în presă de clubul Concordia Chiajna prin răspunsurile la conferința de presă a antrenorului nostru, confirmăm că toate afirmațiile domnului Laszlo Balint sunt reale și exacte. Mai departe, nu dorim să intrăm în polemici sau într-un război al declarațiilor ironice, nereale, tipice… Invităm publicul să vină în număr cât mai mare la stadion pentru a încuraja echipa care suntem siguri că va aborda jocul ca pe toate celelalte, cu o atitudine specifică UTA-ei, chiar și în condițiile ritmului infernal din această perioadă. Pentru noi doar UTA contează!”

Din nefericire, UTA se prezintă la partida de mâine cu nu mai puțin de opt jucători indisponibili. Vorbim despre accidentații Coulibaly, Ciucur, Pușcaș, Stancu, A. Rus și Șeroni, plus suspendații Lorenzi și Ursu. Nevoit de împrejurări, Gyuszi Balint a mai apelat la doi fotbaliști de la echipa de juniori mari, respectiv fundașul Pașcu și mijlocașul ofensiv Gavrilă. În tabăra „alb-verzilor” singura absență certă ar trebui să fie ex. atacantul UTA-ei, Paul Batin, care de la 1 decembrie devine liber de contract. „E clar să noi am dezamăgit toată această primă parte a sezonului. Vom trage concluziile de rigoare după ultimul joc, cel cu Rapid. Vom lua măsuri în urma unui referat al antrenorului şi al tuturor celor implicaţi. Pentru că nu ne putem ascunde după deget, când am dezamăgit. În primul rând ne-am dezamăgit proprii suporteri. E clar că echipa a rămas datoare faţă de club”, a mai spus Brașoveanu, referindu-se parcursul din tur al Concordiei.

Formații probabile:

UTA: Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Bustea – Miculescu, Hrezdac, Moise, Oroian – Ioniță, C. Rus.

Chiajna: Greab – Dumitraş, Stănică, Dobrosavlevici, Fota – Rob. Ivan, L. Ion, Albu – Eug. Nica, Bari, C. Neagu.

Arbitri: Marius Omuț (Satu Mare) – Alexandru Filip (Galați), Ovidiu Timar (Marghita – Bihor). Rezervă: Dorin Voina (Reșița)

Observatori FRF: Ștefan Szilaghi (Satu Mare). Radu Bîtea (Oradea)

Partida de mâine, de la ora 14, va putea fi urmărită în direct pe TV Arad și contul de youtube al clubului UTA

13 comentarii

  1. Ar fi un moment prielnic ,ca prin joc si rezultat sa la scoateti „polemicile” din cap.Haide UTA.!!!!!

    0
    0
  2. Are valoare de UTA Paul Batin un băiat serios talentat care a plecat cu loc de buna ziua.
    Poate se reîntoarce pt retur la Arad.

    0
    0
        1. Când a fost la UTA, după o jumătate de an foarte bună a luat-o pe căi greșite iar atitudinea și realizările sale din teren și de la antrenamente n-au mai fost aceleași. Faptul că un jucător de asemenea calitate n-a avut o carieră pe măsura talentului său mă face să mă întreb dacă drumul greșit pe care a luat-o atunci n-a continuat. Poate, și sper pentru el, că s-a maturizat doar că vârsta nu ratează pe nimeni iar atunci când în anii când trebuie să te dezvolți ești preocupat de alte lucruri decât de fotbal, e greu să mai recâștigi ce ai pierdut. Avem un caz și aici în Arad de un mare talent care ar da orice să poată întoarce timpul înapoi și să își trateze profesia cu mai mulă seriozitate.

          0
          0
  3. Auras Brasoveanu e acum sef la Chiajna ????,dar despre el stiam ca e unul din reprezentantii la FRF a cluburilor din liga 2-a.Asta e tare si are relatii ori influiente nebanuite……!!!!!Hai UTA ,victorie !

    0
    0
    1. Brasoveanu asta era si pe la Braila, acum vad ca „s-a tras” linga Bucuresti. Oricum este stiut ca el are inca „intrari” la FRF. Dar….nu joaca in teren. Sa speram ca vom avea parte de un arbitraj corect, si ca UTA va putea rezista fizic, in primul rand. Eu i-as dorinsi o leaca de sanasa,…ca fara noroc…e greu. Hai UTA !

      0
      0
  4. Astia-s nesimtiti rau! Daca nu s-ar sti vinovati n-ar reactiona asa. Adica aiurea-n tramvai!
    Balint zicea ca jucatorii vor da 200 la suta asa sleiti de energie cum sunt, nu ca pana acum ar fi jucat altfel. Probabil ca puterea obisnuintei l-o fi facut pe marele presedinte al Concordiei sa declare tampenii.
    Daca-i spui ca-i neam prost ii faci un compliment!

    0
    0
  5. 1-0 ca si cu farul si trei puncte nu trebuie razbunari gen alba iulia 9-0 tot trei puncte ar fi. Victorie la calarasi si apoi victorie cu petrolul si suntem favoriti certi la locul 1

    0
    0
  6. Chiajna merge pe proverbul „fa-te frate cu Dracul,pana treci puntea”…Atat doar ca ei sunt cu ambele picioare in garla rece….si nu vad care ar fi Dracul cu care sa se mai infrateasca,pentru ca vad un clasament destul de comprimat in zona rosie….
    Incearca probabil, cu lipsa caracter,sa se agate de orice promisiune si lipsa de Fair-Play…..,ba mai si fac pe ironicii nesarati…
    OK!Nici o problema,vorba lui Mister Balint!Sper sa-i facem sa plece „pe usa din dos”,de la Arad….
    Demult nu am vazut in momente grele ale echipei noastre,atata unitate in jurul ei….PE AICI NU SE TRECE!
    Aveam o dorinta vesnica:”sa promoveze UTA”….de acum incolo am doua….Sa retrogradeze(si) Chiajna….Va fi dubla mea dorinta,de Mos Craciun si Iepuras…..
    PE CAI BAIETII MEI!La ora 15:45-15:49 sa fim bucurosi si apoi mai vedem….
    Ne vedem pe Motorul!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button