UTA Arad

Lincar e unul dintre admiratorii UTA-ei, cât despre Chiajna: „Avem crispare, lipsă de încredere, am învățat să nu mai preiau echipe din mers”





Concordia Chiajna se întoarce acasă fară puncte după înfrângerea de la Arad contra UTA-ei. Ilfovenii nu au reușit să profite de oboseala „roș-albilor”, care au dominat în mare măsură meciul și au luat trei puncte cât se poate de meritate. Pe lângă reușita din penalty a lui Romario Moise, din debutul disputei, gazdele au mai ratat alte trei ocazii imense, prin Oroian, Miculescu și Buhăcianu, dar au avut și alte situații bune de a înscrie.

În debutul conferinței de presă, Erik Lincar a avut cuvinte de laudă la adresa adversarului de astăzi. „Felicit echipa gazdă pentru victorie. Pentru noi este ultima etapă din tur, continuăm să avem un joc destul de modest, mai ales în deplasare, unde nu am reușit să strângem decât trei puncte. Cu o echipă gazdă susținută de un public fabulos, cu siguranță lucrurile vor evolua și mai bine pe viitor, mai ales când se va termina și stadionul din Arad. Îmi doresc ca UTA să ajungă în Liga I. În momentul de față, sunt multe cluburi din Liga a II-a ce-și doresc acest lucru, dar eu cred că arădenii au făcut deja, de mult timp, un pas în față.  Au o echipă foarte bine organizată. Am analizat jocul lor, au un antrenor, cu care chiar vorbeam înainte de meci și avem cam aceleași principii tactice. Atât pe faza de atac, cât și de apărare, dar la UTA se vede încrederea, calitatea. Am spus tot timpul, nu joacă numele. Nu au jucători de Liga I, de Champions League, dar sunt o echipă. Toți cei care compun acest lot se vede că sunt foarte motivați și dornici de a face performanță”, a declarat antrenorul ilfovenilor.

Cu înfrângerea de astăzi, Concordia a căzut sub linia retrogradării. „Am preluat această echipă din mers, după nume sunt jucători care au mai evoluat la Liga 1. Dar tot timpul în fotbal trebuie să te adaptezi la ceea ce se cere acolo unde evoluezi. La noi, în multe momente, se vede că avem o crispare, o lipsă de încredere, preluări proaste, pase proaste, ceea ce e greu să antrenezi. Nu reușim să marcăm goluri din acțiune, am marcat doar goluri din faze fixe, ceea ce este destul de grav pentru o echipă cu pretenții. Degeaba s-a văzut o anumită stare de oboseală pe final a celor de la UTA, căci eu rămân la părerea că noi suferim în acest moment foarte mult la încredere, la finalizare. Nu reușim să marcăm din situații foarte clare și e dureros că în atâtea etape nu poți să dai un gol din acțiune. Îmi doresc să schimbăm, mai ales pentru anul viitor, fața acestei echipe și să arătăm mult mai bine. Acest joc nu ne face deloc cinste. Nici echipei și nici mie ca antrenor, care am venit de la echipa de pe primul loc după primele 9-10 etape. Dar, am învățat să nu mai preiau echipe din mers. Mai avem o etapă cu Rapid, pe care, mai ales că o jucăm acasă, ne dorim să o câștigăm, deși s-ar putea să avem anumite probleme de lot. Ar fi trei puncte importante, pe care băieții sper să le ia ca să spele rușinea din acest tur de campionat”

Evident, s-a ajuns și la subiectul programării partidei la doar două zile după ce UTA jucase cu Farul Constanța. „La fotbal, de multe ori încercăm să ne găsim alibiuri, dar trebuie să te adaptezi la orice situații. Eu ca antrenor nu organizez aceste lucruri, nu este problema mea. Fotbalist sau echipă ești în orice situație, astăzi s-a văzut spiritul UTA-ei, forța echipei și ceea ce, cu siguranță, va rămâne la fel și pe viitor. Eu am avut o singură discuție pe tema datei de disputare a meciului. Am vorbit la început cu cei din conducere și am spus că prefer ori marți, ori joi. Pentru că ne deplasăm cu autocarul, nu facem deplasările cu avionul”, a adăugat fostul mijlocaș al Stelei.

Chiajna este a doua echipă pe care Lincar o antrenează în acest tur, după Turris Turnu Măgurele. Tehnicianul i-a părăsit pe teleormăneni după un conflict cu oamenii din conducere, deși formația se afla pe primul loc la acea dată. „Sunt situații și situații. Eu, în general, în ceea ce mă privește, mai ales pe plan sportiv, nu accept acest lucru (n.a imixtiunea conducătorilor). Prefer să pierd, să plec sau să fac alte lucruri, decât cineva să aleagă între unii jucători. Sau cine trebuie să rămână la echipă, sau cine vrea să plece. Cred că un antrenor trebuie să-și asume responsabilitatea, pentru că este primul care plătește din câte știu eu. Am trecut prin așa ceva în două-trei situații, la Luceafărul și acum la Turnu. Sunt și eu ardelean, din zona Bihorului, îmi vine greu să trec peste anumite lucruri”, a clarificat situația Lincar.

Concordia Chiajna este cea de-a 11-a echipă din cariera de antrenor principal a lui Erik Lincar, după Inter Clinceni, Callatis Mangalia, Hunedoara, Damila Măciuca, Delta Tulcea, Universitatea Craiova, Râmnicu Vâlcea, Luceafărul Oradea, Academica Clinceni și Turris-Oltul Turnu Măgurele.









4 comentarii

  1. Ca sa fiu sincer,sincer,sincer,ma asteptam ca tribuna a 2-a,langa banca, sa „ii felicite pe ilfoveni”,dar ma bucur ca nu s-a intamplat asa….Nu are nici o vina Linkar si nici jucatorii Concordiei…Ei trebuie sa vorbeasca in teren nu prin idioteniile conducatorilor ilfoveni….Au vrut,au incercat…asta este…Greseala conducerii Chiajnei a fost ca prin comunicatul ironic,au pus presiune pe proprii lor jucatori,nu pe noi..Pe baietii nostri,doar i-au motivat in plus….
    Greu a fost….Ar fi putut fi mai usor,daca nu eram atat de obositi,vizibil din cer….
    Nu discutam despre arbitraj,pentru ca daca nu ar fi fost presiunea publicului…..nu stiu cum ar fi fost….Cel putin arbitrul de pe partea tribunei 1-i a fost total depasit de evenimente….Mereu invers,salvat de catre central…Sper ca raportul observatorului de arbitraj va nota acest fapt…
    Ce remarc in sfarsit?Ca la 1-0,nu ne-am retras ci se mai doreau goluri…Ghinionul a fost sa nu se realizeze,macar ca ocaziile ne-au apartinut.
    Nu mai dati in Buhacianu!La faza eliminarii a obtinut cartonas rosu si ar fi plecat direct pe poarta…Ca ar fi marcat sau nu?Cine stie?Ce mai conteaza?
    Apoi la faza din nou scapat singur,pe mingea lui…ce sa fi facut?Nu era nimeni pe finalizare….ca sa reuseasca cineva sa alerge in paralel cu el…
    Felicitari UTA!Felicitari tuturor care au reusit sa fie prezenti pe Motorul!Asa ne sta bine!
    „AVEM ECHIPA,AVEM VALOARE”……”CINE E PE PRIMUL LOC,CINE E PE PRIMUL LOC?..UTA EEEE,UTA EEEE….!!!!!
    Mi se umfla pieptul de bucurie….
    Multumim Balint,multumim Apostu,multumim conducere!
    La Noblesse te Oblige…..Fara cuvinte….

    0
    0
  2. Mai diplomat sau vualat ai vrut sa zici căi greu prin Sud sa antrenezi când ești înconjurat de non caractere.
    Te-am mai urmărit la tv și pari un om calculat care se bazează pe anumite principii in meseria de antrenor, păcat că unii nu te înțeleg.
    Baftă in această meserie.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button