Fotbal judetean

Nou promovata din Beliu are cel mai bun atac din partea a doua a clasamentului Ligii a IV-a: „Vizăm locul 8, în zona liniștită a play-stay-ului”





După un deceniu de anonimat la nivelul ligilor 5 și 6, CS Beliu, continuatoarea Daciei, a făcut din nou pasul spre Liga 4-a. Dincolo de ambția jucătorilor și antrenorului Costel Filipaș, a contat și faptul că autoritățile locale au investit în noua arenă din comună. 1,5 milioane de lei i-a costat pe beleni stadionul de 550 de locuri, o parte dintre acestea aflându-se la tribuna acoperită. Vestiarele au fost și ele renovate, iar panglica s-a tăiat în octombrie 2018, într-un amical cu UTA, condusă la acea vreme de Ionuț Popa.

Așadar, având sprijinul primarului Emanuel Horhat-Coraș și majorității din Consiliul Local, CS Beliu și-a valorificat titlul de campioană obținut în Seria B a Ligii a 5-a printr-o participare în elita tot mai restrânsă a fotbalului județean. „Promovarea a fost destul de grea, de altfel ne-am bucurat de abia după ultima etapă. La început nici nu am fost siguri că vom putea continua în Liga 4-a, dar am strâns rândurile cu toții și, ajutați de Primărie, am format o echipă bunicică la acest nivel. Am adus sau readus 6-7 jucători, obiectivul fiind clar, salvarea de la retrogradare. Schimbarea sistemului ne-a surprins puțin, căci am dat doar peste alte 12 echipe în Liga 4-a, majoritatea având deja mare experiență în acest eșalon, iar în aceste condiții punctele se fac greu. Dar, una peste alta, nu ne-am descurcat tocmai rău. Am profitat de greșeala celor de la Felnac, care au folosit un jucător suspendat în prima etapă, după care i-am mai bătut acasă pe ce de la Socodor, Glogovăț și afară, pe copiii de la UTA II. Problema noastră au fost jocurile de afară, de unde ne-am întors cu un singur punct, dar și acela destul de prețios, atâta timp cât a fost obținut la Păuliș, contra echipei ce a terminat anul pe locul 3. Dar și mai mândri suntem de egalul scos în compania celor de la Curtici, în ultima etapă, pe terenul nostru și, după aspectul jocului, cred că am fi meritat chiar și mai mult. Dar, pe undeva, cei de la Zăbrani cred că trebuie să ne mulțumească, i-am dus pe primul loc prin rezultatul nostru. Au mai fost și câteva meciuri în care am fost defavorizați decisiv de arbitri și încă împotriva unor adversari buni ca Păuliș, Sântana sau Zăbrani. Una peste alta, nu a fost tocmai rău, mai ales că ne-am calificat și sferturile Cupei României, eliminând din competiție chiar liderul campionatului, Victoria Zăbrani”, spune Costel Filipaș, antrenorul „alb-negrilor”.

Fără îndoială, belenii au avut și câțiva fotbaliști care au ieșit în evidență prin evoluțiile lor, fie că vorbim despre constanță sau realizări personale, iar aceștia ar fi Coraș, Purtan, V. Mașniță, Ruja sau Berar. Dar, au fost și „găuri” ce se încearcă a fi acoperite în pauza competițională „Din păcate, am suferit la capitolul portar. Cu tot talentul și efortul depus de Cristi Semeniuc, lipsa sa de experiență pe un post pe care nu-l joacă demult ne-a făcut să luăm multe goluri, ce nu au putut fi recuperate de atăcanții noștri. Eu zic că de la mijloc în sus stăm cel mai bine, ne creăm multe ocazii, ne mai și jucăm cu ele, dar avem cel mai bun atac dintre echipele din a doua jumătate a clasamentului. 30 de goluri nu sunt puține pentru o nou promovată, așa că întăririle vizate ar fi în special în compartimentul defensiv. Dorim să lămurim problema portarului, căutăm un număr unu de meserie, cu experiență dacă s-ar putea. Mai vrem doi-trei jucători experimentați și în teren, dar, totodată, sperăm să nu pierdem niciun fotbalist”, mai consideră Filipaș.

Beliu e prima echipă din zona play-out după 15 etape scurse, la 4 puncte în spatele celor de la Victoria Felnac, formație clasată pe poziția a 8-a. „Ne vom pregăti bine pentru primăvară, vom avea un cantonamnet centralizat la Moneasa și amicale cu echipe bune, de Liga 3-a și a 4-a. Ssperam ca în cele 7 etape din sezonul regulat să facem puncte suficiente pentru a ne clasa pe locul 8, ultimul din zona liniștită a play-stay-ului. Apoi, în Cupa României, ne dorim să ajungem în finală, să egalăm performanța de pe vremea când eram și eu fotbalist la Dacia Beliu”, e concluzia lui Costel Filipaș.

Beliu începe stagiunea de primăvară la Șimand, împotriva unei formații ce mai are speranțe de play-off.









2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button