UTA AradzTOP ARTICOLE

Pe 15 ianuarie ar trebui să cunoaștem firmele ce vor termina construcția stadionului, Falcă se laudă cu…nocturna și gazonul

2020 ar  trebui să fie Anul Domnului, cel al finalizării după chinuri groaznice a arenei „Francisc Neuman”. După ce a făcut recepția lucrărilor efectuate de firma Tehnodomus, ce a terminat stadionul în proporție de 70%, Primăria caută alți constructori dispuși să finalizeze obiectivul. În acest sens, în luna octombrie, s-a scos la licitație un calup important de lucrări, însă nimeni nu s-a arătat dispus să continue ceea ce a început Tehnodomus. Între timp, a fost finalizat și cel de-a doilea caiet de sarcini, iar de ieri, 11 decembrie, ambele sunt pe SICAP, după cum urmează:

Lotul 1: Peluza Nord, Peluza Sud și Casa de bilete, Tribuna 2, dotări și echipamente,rezervor PSI, lucrări exterioare și curenți slabi – valoarea estimată fără TVA: 6.884.203,69  de lei (1.440.481 de euro)

Lotul 2: Tribuna 1 și corp de clădire adiacent (hotelul de 12 camere al arenei) – valoarea estimată fără TVA: 9.493.804,31 de lei (1.986.525 de euro).

Așadar, valoarea totală a lucrărilor ce mai trebuie efectuate atinge este de 2.427.006 de euro + TVA, iar data limită de depunere a ofertelor este 15 ianuarie. Alte două săptămâni sunt destinate posibilelor contestații, așa că șantierul din Calea Aurel Vlaicu ar putea deveni din nou activ în februarie. Conform ultimelor declarații ale specialiștilor din Primărie, termenul de execuție al lucrărilor este de 4 luni de zile, iar asta înseamnă că UTA nu va termina, sub nicio formă, acest sezon de Liga 2-a pe noua arenă. Și nici sărbătorirea a 75 de ani de la nașterea celei mai titrate grupări din Provincie nu va avea loc acasă.

„Momentul istoric” al urcării pe SICAP al celor două caiete de sarcini a fost marcat prin aprinderea nocturnei în Calea Aurel Vlaicu. Iar europarlamentarul Gheorghe Falcă nu s-a putut abține să remarce pe Facebook: ”UTA și noul stadion Francisc Neuman sunt pe drumul cel bun! Au fost făcute ultimele retușuri după montarea rulourilor pe toată suprafața de joc! Ce arenă frumoasă vom avea în curând!” Printre câteva felicitări de complezență, fostul primar a avut parte de o grămadă de comentarii negative. Despre tupeu au vorbit majoritatea arădenilor, care nu înțeleg cum de Falcă încă mai pune la capitolul realizări o construcție demarată de mai bine de 5 ani de zile și încă nefinalizată. Și nu vorbim despre un stadion de 80 de mii de locuri, ci de unul de 11500.

FOTO: Gheorghe Falca (facebook)

Comentarii Facebook

2
0

17 comentarii

  1. 4 luni de la semnarea contractului… Care, asa cum am spus, poate fi data de 1 februarie sau în jurul ei…

   7

   8
 1. deci cei 30 la suta ramasi va fi gatain aproximativ 2 ani de zile bravo falca bravo pnl va multumim din suflet pentru lucrarile astea de mantuiala

  19

  0
 2. Faraonul are alte preocupari zilele astea, il doare fix in cot de stadion.
  Se vor implini 6 ani in iunie 2020 de cand au inceput lucrarile. De rasul lumii!
  Aradul lucrului bine facut ! Pe bani multi( aici oare nu e competenta DNA?), lucrari de proasta calitate si cu intarzieri giga, mega, terra!

  47

  0
 3. Nu vă îmbătați cu apă rece! La CFR Cluj cine-i patron, cine comandă, ce stadion, ce buget….., știm!
  Da la noi!? Cine-i cu tătie aștea? Că totul pornește de la bani! De la banii cui!?

  5

  0
 4. Important este sa se definitiveze stadionul,sa fie omologat de FRF,sa se joace primul meci oficial pe el,sa avem cat mai multi abonati la meciuri si sa fim in stare sa il umplem atat cat este la capacitate maxima .Atunci vom putea pune presiune pe adversari,pentru ca tribunele si peluzele sunt ft.aproape de suprafata de joc.Haide UTA

  2

  2
 5. Sa nu ne comparam cu CFR Cluj,eu m-as multumi in primul an de Liga 1 sa fim ca Gaz Metan sau Botosani.Sa nu ajungem ca Voluntari,Hermanstadt,Clinceni

  4

  1
 6. Domnul ex-primar ne anunta cu surle si tobe ,in 2013, ca la finalul anului 2016 stadionul va fi gata.
  Seriozitate, responsabilitate sau mai bine zis : Aradul lucrului bine facut!
  Dar pe nimeni nu prea intereseaza asta, mai rau sa nu fie!!!😂

  10

  0
 7. la timpul alocat pentru realizarea Stadionului FRANCISC NEUMAN, si la banii CHELTUITI si la laudele lui falca,
  TREBUIA FACUT MACAR LA CAPACITATE DUBLA.
  SA-I FIE RUSINE LUI falca.un NENOROCIT.

  0

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close